Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zima 2009/2010 - nowe serie i kontynuacje |
Wersja do druku |
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-12-2009, 19:59
|
|
|
Niezbyt obiecujący sezon, więc pewniaków do oglądania brak.
Może będę oglądał:
Durara - wśród twórców dużo nazwisk osób odpowiedzialnych za Baccano! (i te same studio), więc być może uda się powtórzyć sukces.
Ookami Kakushi - scenariusz na podstawie kolejnej Higuraśnej gry (ten sam twórca), a projekty od Peach Pit. Być może będzie lepsze od Umineko.
Nodame Cantabile Final - końcówka mangi podobno nie zachwyca, ale dodatkowa porcja Gyabo chyba nie zaszkodzi.
Raczej nie:
Sora no Woto - K-on! w innej scenerii, czyli moebloby w armii.
Hidamari Sketch x ☆☆☆ - bym musiał nadrobić drugą serię, a jakoś mnie nie ciąnie do tego.
Katanagatari - nieszczególnie odpowiada mi estetyka bliższa Cartoon Network, niż anime.
Omamori Himari - Nyan Koi (pechowiec z alergią na koty) + ubijanie youkai-ów. Nieszczególnie obiecujący miszmasz.
Na pewno nie:
Baka to Test to Shoukanjuu - kolejna haremówka z wykastrowanym bohaterem.
Chu-Bra!! - anime o korzyściach noszenia staników. Zdecydowanie nie należę do grupy docelowej.
Seikon no Qwaser - shounenowa bijatyka, w której bohater czerpie swą moc z kobiecego mleka. Fanserwis i jeszcze raz fanserwis.
Dance in the Vampire Bund - Elfen Lied w wykonaniu Shafta. Dziękuję, postoję. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Góral
Firefly/Serenity fanatic
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 12-12-2009, 20:55
|
|
|
fm napisał/a: | końcówka mangi podobno nie zachwyca, ale dodatkowa porcja Gyabo chyba nie zaszkodzi. |
No niestety, do zbyt wybitnych nie należy. Co nie znaczy, że będzie kiepsko - wydarzenia są zabawne i jakieś tam ogólne rozwiązanie jest. Wszystko natomiast pod warunkiem tego, że nie potną fabuły tak, jak pocięli sezon drugi. Poza tym Nodame to jakość sama w sobie ;) |
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 12-12-2009, 21:13
|
|
|
Bogowie, jakie dno... Nawet porządnego gniota dla siebie nie widzę!
Zapewne obmacam:
Durara - chyba jedna dobrze zapowiadająca się nowość.
Hanamaru Youchien - tak z ciekawości.
Harukanaru - durne to strasznie, ale bizony są ładne.
Reszty nie chcę dotykać nawet długim kijem. |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 14-12-2009, 18:50
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | Durara - chyba jedna dobrze zapowiadająca się nowość. |
No właśnie! Obejrzałem kilka reklam w japońskiej TV i mnie zatkało, ciekawa, czysta kreska, ciekawe projekty... zapowiada się naprawdę ciekawie.
fm napisał/a: | Raczej nie:
Sora no Woto - K-on! w innej scenerii, czyli moebloby w armii. |
Właśnie, i to jeszcze z muzycznym tematem w tle... częściowy ripoff z Polyphoniki? A kreska jest niemal dokładnie K-ON!owa... o kfik, z czystej ciekawości obejrzę. Armia moeblobów może być bardzo zabawna XD |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 14-12-2009, 20:22
|
|
|
O, tabela V2. No to ja po namyślę robię ostateczną aktualizację swoich preferencji
1. Oglądał na bank (o ile nie odpadnę)
- Durarara!! (chyba najlepiej zapowiadające się anime sezonu zimowego)
- Nodame Cantabile: Finale (powody oczywiste)
- Dance with Vampire Bund (no, dawno nic z wampirkami nie oglądałem, a ciekaw pracy SHAFT'a jestem :P :P)
- Ookamikakushi (może być dobry klimat)
- Sora no Woto- (jak moe to moe. Będzie zabawnie ^^)
- Macross F (no, policzę go tutaj)
2. Rozpocznę prawdopodobnie z ciekawości:
- Baka no Test Thoshoukanjuu- (no harem, ale kto wie, czy nie w miarę dobry i lekki)
- Omamori Himari (też może będzie po prostu dobrze)
- Katanagatari (tutaj szansa, że przejdzie do "na bank", o ile po 2 odcinkach mnie zaciekawi)
Do "na bank", aczkolwiek lekko z boku, można zaliczyć Halo: Legends, które na pewno oglądnę prędzej czy później choćby z czystej ciekawości i Dante's Inferno, bo na grę czekam z utęsknieniem, więc zobaczę.
To tyle. Pewnie podobnie jak w tym sezonie, od jakiejś połowy serii odpadnę, ale i tak będzie co oglądać.
I czemu ja tam jakiś Fate/Stay Night Tv reproduction widzę? |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Linvelin
|
Wysłany: 14-12-2009, 20:45
|
|
|
fm napisał/a: | Ookami Kakushi - scenariusz na podstawie kolejnej Higuraśnej gry (ten sam twórca), a projekty od Peach Pit. Być może będzie lepsze od Umineko. |
Toż to ma w stu procentach Higuraszowy klimat! Do tego Yuki Kajiura skomponuję muzykę, a FictionJunction zaśpiewa opening. Jeżeli nie spieprzą tego jak Umineko, może być z tego całkiem niezłe anime. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 14-12-2009, 21:17
|
|
|
Halo: Legends i tylko tyle. Pozostałe tytuły mnie zupełnie nie interesują, kolejny nudny sezon bez żadnych wybijających się ponad poziom serii. A Sa-Ra-No-Wo-To zapowiada się nieźle, ale coś czuję, że to będzie K-On! w mundurach. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Vivian
La Fleur du mal
|
Wysłany: 18-12-2009, 19:12
|
|
|
Czekam jednynie z utęsknieniem na Nodame Cantabile Finale, słyszałam, że ma się pojawić w styczniu. |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-12-2009, 20:10
|
|
|
Co za bieda...
Myślałem o Soranowoto, ale jedno Strike Witches w życiu wystarczy. Nawet hitlerowsko wyglądające mundury mnie tu nie przekonują (a lubię szkopskie militaria). Poza tym nie ma tu niczego, co by mnie mogło zainteresować. Może nawet i dobrze, bo doświadczenie pokazuje, że to co mnie interesuje często jest omijane lub zarzucane przez subberów. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 18-12-2009, 20:19
|
|
|
Bywało lepiej, bywało gorzej - ale sezonu w którym na liście nie znalazłem NIC interesującego to jeszcze nie było...
Znaczy, OAV do Utawarerumono na pewno zobaczę, ale to przecież ino OAV... |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Agon
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 18-12-2009, 22:36
|
|
|
Całkiem ładny trailer Sora no Woto: klik. Zwrócił moją uwagę już jakiś czas temu, wygląda całkiem nieźle, a klimatem sugeruje coś zupełnie innego niż połączenie K-On ze Strike Witches, które wyobraziłem sobie, kiedy zobaczyłem obrazek promujący serię... Zaintrygowało mnie to - może wyjść z tego rzadki przypadek sensownej serii moe, może wyjść też dziadostwo próbujące niezgrabnie połączyć emo z kjutnością i fanserwisem. Reżyser od Elfen Lied trochę mnie przeraża... Tytuł zapowiada cuś o tematyce muzycznej, ale w sumie widzę tylko trąbkę w rękach głównej bohaterki - szkoda, po opisie na MALu, kończącym się tak: five girls guard a fortress and play brass vividly, myślałem, że zaserwują nam perypetie orkiestry dętej. XD A tutaj próbka piosenki, zapewne openingu. |
|
|
Agon
|
Wysłany: 18-12-2009, 23:27
|
|
|
Aha, zapomniałam o trailerze do Baka to Test to Shoukanjuu - to już wiem, czego nie tykać nawet bardzo długim kijem...
A trailer do Sora no Woto rzeczywiście ładny, na pewno jest to seria, na którą warto będzie rzucić okiem. |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-12-2009, 23:58
|
|
|
Ooo, po łobrazku i opisie przy Sora no Woto mogłabym się wszystkiego spodziewać, ale nie takiego klimatu jak w trailerze... Chyba zobaczę jednak co to będzie. Albo przynajmniej przeczytam wypowiedzi na temat pierwszych odcinków, bo w końcu trailer a seria to czasami niebo a ziemia.
A Durarara... Mamorek, Fukuyama, Kamiya i Ono. Dobsz, oglądamy XD A tak poważnie - zdaje się, że jest to tytuł, którym warto się zainteresować, jeden z nielicznych... Niesamowicie podoba mi się grafika, szczególnie projekty postaci.
Przejrzałam sobie nie tylko najbliższy zapowiadany sezon, ale też troszkę nowych tytułów z następnych. Zalew moe i ecchi, zdaje się, że już nic innego nie produkują == Wypatrzyłam tylko jeden odległy tytuł, który na pewno będę oglądać, bo manga jest świetna, ale to jeszcze nie ten temat. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|