Zima 2009/2010 - nowe serie i kontynuacje |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-12-2009, 00:06
|
|
|
Melmothia napisał/a: | A Durarara... Mamorek, Fukuyama, Kamiya i Ono. Dobsz, oglądamy XD |
O, Fukuyama - oglądam :D
Na razie zapowiada się, że obejrzę tylko powyższe plus Sora no Woto. Dobrze, że w dalszym ciągu będą puszczali BiriBiri i Kimi ni Todoke. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 20-12-2009, 22:03
|
|
|
Trailer do Ookami Kakushi.
Byłabym szczęśliwa jakby mówił coś więcej niż to że będzie tam dużo przedstawicielek płci pieknej. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 22-12-2009, 14:53
|
|
|
A ja ostatecznie zdecydowałem się położyć na czymś łapki - padło na Sora no Woto. Co prawda wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że najjaśniejszym punktem serii będzie trailer, ale co tam. Byle muzyka w serii była w podobnym nastroju, to nie będzie źle. |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 22-12-2009, 17:10
|
|
|
Co za jałowe pustkowie. Nawet Durarara! jakoś specjalnie do mnie nie przemawia (właściwie to urocze grono seiyuu i to, że od twórcy Baccano! tylko do mnie przemawia, gdyby nie to, to bym nawet nie poświęciła ani chwili dłużej uwagi).
Pnadto zerknę po jednym odcinku na Hanamaru Youchien, Katanagatari i Ookami Kakushi, ale zakładam, że odpadnę już po pierwszym odcinku. O ironio byłabym zdolna przymknąć oko na elementy ecchi w Qwaser of Stigmata. Emo popijające mleko... noo, znośne, jeśli to będzie jak "doładowanie mocy" u Shiro z Fate/Stay Night. Po PV odpadłam z gwizdem. Choć muszę przyznać, że cenzura (gościa, który wrzucił na YT, nie twórców) była rozbrajająca i świetnie oddaje również moje uczucia. WTF. Cycate panien... mleczne krowy znaczy się. I ecchi, ecchi, ecchi. NIE, podziękuję.
MAL podaje również o Kuroshitsuji 2 pod koniec stycznia i mam nadzieję, że to prawda, przynajmniej jakaś osłoda... chwilunia. To się okaże. Najpierw muszą jakoś sensownie reanimować Ciela. Takowoż OAV Gundam Unicorn, ale chyba wymaga znajomości któregoś z Gundamów, którego nie znam, więc...
Pustkowie >_< |
|
|
Agon
|
Wysłany: 22-12-2009, 18:17
|
|
|
Trailer do Omamori Himari - fanserwiśna nekomimi z kataną jako główna bohaterka? Wielki cyc wielkiego cyca wielkim cycem pogania. Nie, dzięki. |
|
|
|
|
|
Miyomi
Czekoladożerczyni
|
Wysłany: 23-12-2009, 13:21
|
|
|
Pewnie powtórzę znaną już tu prawdę: Słabo z tym sezonem. Oj. Słabiutko... Większość pozycji mnie odrzuca na wstępie, więc nawet nie będę po nie sięgać. Dla mnie ładnie wygląda tylko Ookami Kakushi, które wyszło spod ręki 07th Expansion/Ryukishi'ego07, co dobrze wróży dla tego anime. Być może zarzucę okiem na So-ra-no-wo-to i Durarara. A pocieszenia poszukam w kinówkach (wierzę w to, że szybko przetłumaczą "Fate\Stay Night - Unlimited Blade Works")... Mam nadzieję, że następny sezon będzie lepszy... |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 23-12-2009, 19:17
|
|
|
Ciekawostka - już 26 grudnia ma ukazać się Bungaku Shoujo no Kyou no Oyatsu ~Hatsukoi~, czyli dziesięciominutowa OAV, która zapowiada Bungaku Shoujo. Tytuł ten jest dla mnie jednym z jaśniejszych punktów wiosny, a zarazem nadzieją na to, że "będzie lepiej". Tym bardziej, że to nie jedyny taki tytuł, sporo obiecuje sobie choćby też po Arakawa Under the Bridge.
Właściwa seria ma pokazać się pod koniec kwietnia, w japońskim złotym tygodniu. |
|
|
|
|
Zyll666
Ktoś tam
|
|
|
|
|
Enevi
苹果
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 27-12-2009, 14:27
|
|
|
Zyll666 napisał/a: | Na razie można tylko powiedzieć, że będzie to szpiegowskie anime z akcją umieszczoną w Szanghaju w 1931 roku |
... którego premiera ma byc na wiosne. |
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 27-12-2009, 21:17
|
|
|
Denpa Teki na Kanojo odcinki 1&2 są już dostępne. Kiedy kolejny odcinek? Na chwilę obecną nie wiadomo (chyba, że coś przeoczyłem). |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
|
Wysłany: 28-12-2009, 07:50
|
|
|
Owszem, seria już się zaczęła i już po 1 odcinku dała się poznać jako absolutne królestwo bzdurności i głupoty ;) Tylko dla masochistów, ewentualnie recenzentów bez instynktu samozachowawczego. |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 30-12-2009, 13:35
|
|
|
W sieci pojawił się 2. trailer do Dance in The Vampire Bund. Niestety na YouTube, czyli jedynej stronie, do której mogę tutaj podać linka, żeby nie złamać regulaminu, jest tylko jego okrojona wersja (a przynajmniej ja pełnej wersji nie znalazłam). Cóż, na pewno drugi trailer wygląda nieco bardziej zachęcająco od pierwszego (jest mniej obleśny), ale po przejrzeniu kilku rozdziałów mangi moje negatywne nastawienie do tego tytułu wzrosło jeszcze bardziej... |
|
|
|
|
|
gg gonia
Gość
|
Wysłany: 30-12-2009, 21:54
|
|
|
A ja się zastanawiam czy wiadomo coś na temat 2 serii kuroshitsuji? Bo wszyscy mówili że będzie w styczniku a jakoś się cicho zrobiło. Chodzi mi o jakąś konkretniejszą datę nowych odcinków. |
|
|
|
|
|
|