Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wiosna 2012 |
Wersja do druku |
mith
|
Wysłany: 30-01-2012, 01:22
|
|
|
Wygląda na to, że jeszcze jeden tytuł został zapowiedziany na kwiecień...
(kliknij w obrazek, żeby powiększyć)
O czym jest historia, nie mam pojęcia, bo nigdzie po angielsku tego nie napisano. Na oko to jakiś szkolny romans albo slice of life, do tego historia oryginalna.
Tytuł: Natsuiro Kiseki
Studio: Sunrise
Liczba odcinków: 12
Reżyseria: Seiji Mizushima (Fullmetal Alchemist, Gundam 00, Un-Go, Hanamaru Kindergarten)
Scenariusz: Tatsuhiko Urahata (Ichigo 100%, Monster)
Więcej info:
1) Anime News Network [eng]
2) Oficjalna strona [jpn]
Coś na wzór trailera , nagrane telefonem na jakichś targach (wnioskując z wrzawy słyszanej w tle) ;)
PS Da się tu "embeddować" filmiki z YT? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-01-2012, 07:24
|
|
|
Cytat: | PS Da się tu "embeddować" filmiki z YT? |
Nie, w większe niż avatary/podpisy obrazki w postach też się nie bawimy - wystarczą linki. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Sławek
Gość
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 30-01-2012, 20:47
|
|
|
Pewnie dlatego, że lipiec to sezon letni, a nie wiosenny... |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 01-02-2012, 18:41
|
|
|
Zetman PV
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UTqww3yzPTU
Nice - choć muzyka jest dla mnie zbyt dramatyczna.
Gekujo 1-2
Nie wiem, czy to było promo, czy całe odcinki. Jednego jestem pewien, w reklamie nie kłamali. To anime jest głupie. Problem polega na tym, ze nie jest śmieszne. Fail+Drop. |
|
|
|
|
|
Chudi X
|
Wysłany: 07-02-2012, 17:35
|
|
|
Drugi sezon Fate/Zero i Phi Braina oraz Zetaman i kinówka Detektywa Conana - w moim przypadku nic poza tym nie nadaje się do oglądania.
W kwietniu rusza nowa seria Saint Seiya (Rycerzy Zodiaku) - Saint Seiya Omega, więc ewentualnie jeszcze na tym będzie można oko zawiesić.
http://www.toei-anim.co.jp/tv/seiya/ |
|
|
mith
|
Wysłany: 10-02-2012, 21:33
|
|
|
A ta seria to jakaś OVA, czy to jest realizowane na podstawie mangi jakiejś? Z tego, co pamiętam oryginalne Saint Seiya było na podstawie mangi, którą w kawałkach nie tak dawno wreszcie zanimowano do końca. Jest też jakaś siostrzana seria "Lost Canvas", ale - choć głowy za to nie dam - robi to jakiś zupełnie inny mangaka. Pytam, bo nie bardzo lubię serie polegające na odcinaniu kuponów od wcześniejszych popularnych produkcji.
A z innej beczki, przeczytałem sobie pierwszy rozdział mangi Eureka Seven Ao. Seria animowana ma przedstawiać tę samą historię.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Wszystko wskazuje na to, że głównym bohaterem jest syn Eureki i Rentona. Jak dla mnie to wystarczy, żeby przynajmniej spróbować anime, co do którego miałem dotąd obawy, że jedynym wspólnym mianownikiem, łączącym go z oryginalną Eureką Seven, będzie to samo uniwersum jako miejsce akcji.
|
|
|
|
|
|
KossteK
|
Wysłany: 11-02-2012, 00:47
|
|
|
Co do nowej Eureki, widząc design co poniektórych postaci mam wrażenie, jakby ktoś połączył kilka postaci z poprzedniej Eureki w jedną, co wygląda dość nietypowo ;) |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 11-02-2012, 13:43
|
|
|
Chudi X napisał/a: | Drugi sezon Fate/Zero i Phi Braina |
Zakładając, że Phi Brain jest wogóle oglądalny... dla mnie niestety nie bardzo.
Inna sprawa, że od 2 sezonów miało nie być nic, a jednak pokazało się sporo ciekawych niespodzianek.
Fate/Zero to absolutny pewniak... co do reszty, zobaczymy, na razie mało jest konkretnych zapowiedzi. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
mith
|
Wysłany: 11-02-2012, 14:06
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Inna sprawa, że od 2 sezonów miało nie być nic, a jednak pokazało się sporo ciekawych niespodzianek. |
A tak to jest akurat prawie zawsze. Wydaje się, że nadchodzący sezon będzie dramatycznie nudny, a później okazuje się, że jakaś jedna, albo dwie serie, których człowiek normalnie nigdy by nie zobaczył, okazują się naprawdę świetne. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 11-02-2012, 15:29
|
|
|
A właśnie, pojawiło się info odnośnie Tsuritamy, czyli serii Nakamury o której pisałem w pierwszym poście.
Cytat: | In Enoshima, Yuki is a high school student who's never been good at making real friends thanks to his abnormally poor communication skills. Haru is the self-styled alien who decides to teach Yuki to fish. Natsuki is an irritable born-and-raised local. Akira is the mysterious Indian who watches them all from a distance. These four meet, fish, and find big adventures on their little island. |
zapowiedź do obejrzenia tutaj: http://www.tsuritama.com/special/spot01.html
Strasznie podoba mi się design. Nic dziwnego, skoro odpowiada za niego Atsuya Uki - gość od Cencoroll. |
|
|
KossteK
|
Wysłany: 11-02-2012, 18:26
|
|
|
Z tego co widzę Tsuritama będzie emitowana w bloku noitaminA, więc można liczyć na dość dobry poziom (oby!) Poza tym sama zajawka głównych bohaterów mnie zaciekawiła, cóż zobaczymy co z tego wyjdzie. |
|
|
|
|
|
mith
|
|
|
|
|
616
From GARhalla
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-03-2012, 16:17
|
|
|
Jeszcze chyba to |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-03-2012, 18:21
|
|
|
Tasogare Otome x Amnesia w PV robi się na mocno inny typ serii niż to, czym naprawdę zapewne będzie (ponieważ nie wierzę, aby doszli do miejsca w mandze w którym w komedii i haremówce zaczyna się pojawiać prawdziwy horror...) |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|