Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zjazd Wakacyjny Tanuki 2009 |
Wersja do druku |
BOReK
|
Wysłany: 09-06-2009, 10:19
|
|
|
Nie bawmy się w biurokrację, to nie jest system składek emerytalnych. W tym roku nocleg wyszedł droższy niż zwykle i WTF zwyczajnie zszedłby na obniżenie stawki - dla wszystkich równo. Taka forma łagodzenia różnic między kolejnymi zjazdami. Nie chciałbym widzieć jakichkolwiek podziałów z tego względu, bo w tak zorganizowanej grupie nie mają one sensu. I tak zasilicie fundusz choćby z okazji zaokrąglania ceny. ;D |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 09-06-2009, 11:31
|
|
|
To może ja się wypowiem, bo to poniekąd moja wina. Dla mnie jest to duża pomoc, tym bardziej że chciałabym jechać na cały zjazd. Za 28 zł mam już prawie bilet w jedną stronę. Z drugiej strony zrezygnowanie z kilku dni to nie koniec świata, zwłaszcza że z Funduszu zazwyczaj zwraca się ludziom za paliwo itp. W skrócie, ja jestem za dołożeniem WTFu, ale dostosuję się do decyzji większości.
PS I podpisuję się wszystkimi odnóżami pod postem Borka. Rozumiem obiekcje osób jadących pierwszy raz, ale albo wszyscy po równo, albo nikt, inaczej to nie ma sensu. |
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 09-06-2009, 12:15
|
|
|
Tak, rozumiem o co chodzi... chciałam tylko zaznaczyć, że nie czułabym się do końca sprawiedliwie korzystając z WTF'a. No ale skoro więcej osób jest w podobnej sytuacji co ja, to rzeczywiście takie podzielanie jenotów na dwie grupy nie ma sensu.
W takim razie jestem ZA skorzystaniem z WTFa przez wszystkie jenoty. Myślę, że po prostu później ci co chcą będą mogli wpłacić dobrowolne i dowolne sumy na rzecz Funduszu i tyle, sprawa załatwiona. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-06-2009, 12:22
|
|
|
Ja deklaruję pobyt od początku, a jeśli chodzi o WTF dostosuję się do większości, gdyż nie robi mi to różnicy. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 09-06-2009, 14:02
|
|
|
Crofesima napisał/a: | Myślę, że po prostu później ci co chcą będą mogli wpłacić dobrowolne i dowolne sumy na rzecz Funduszu i tyle, sprawa załatwiona. |
Wplacą, wpłacą. Niech się zdarzy pierwsza większa zrzutka na jedzenie... :> |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-06-2009, 14:20
|
|
|
Właśnie, jeśli kogoś gryzie sumienie może pozostałym jenotom postawić piwo albo 2 l coli;p.
Gdyby kogoś interesowało - ośrodek przyjmuje psy. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 14-06-2009, 13:31
|
|
|
Dobra, przeprowadziłem obliczenia tych danych które mam na chwilę obecną. Wychodzi mi, że przy 26 zł za osobodę by się opłacało jenoty muszą wpłacić za 443 osobodoby:
443 x 26 zł = 12'193 zł
Na dzień dzisiejszy mam względnie pewne zapisy na ok. 393 osobodoby:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Melmothia - 14
Irin - 14
Ika - 14
Serika - 14
Avellana - 14
Dida - 14
Tomek - 14
Grisznak - 14
Salva - 14
Gonik - 14
Xeniph - 14
Tilk - 14
Moshi - 14
Alira - 14
Mai - 14
Enevi - 14
Nanami - 14
Crack - 14
Krew_na - 14
Vodh - 14
Morg - 14
JJ - 14
Easnadh - 14
Momoko - 11
Miyak - 7
Fum - 7
Teukros - 7
Crofesima - 7
Amarth - 7
Sakura - 7
Irian - 7
Keii - 7
Tyczek - 4
Ysengrinn - 0
Yuby - 0
Borek - 0
Kerowyn - 0
Zegarmistrz - 0
Nie chcę tutaj straszyć, bo spora grupa osób zastanawia się nad przedłużeniem pobytu (a od KeroYuba dopiero będę wyciągał rezerwację), więc dość prawdopodobne, że będzie nawet spora górka, ale piszę tytułem ostrzeżenia - jeśli będzie za mało chętnych na osobodoby koszt per capita wzrośnie. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 19-06-2009, 09:08
|
|
|
Mała aktualka - na drugi tydzień zarezerwowanych mamy 30 łóżek, w tym 9 podwójnych. Zapisanych jest na chwilę obecną 28 osób, w tym dwie pary, co oznacza, że będą wtedy jeszcze 4 miejsca wolne - plus jeszcze 7 dla zapalonych praktyków yuri i/lub yaoi <macha do alijenotów>.
W dalszym ciągu oczekuję na doprecyzowane dane osób które nie wybierają się na cały zjazd. Można też powoli dogadywać się kto z kim dzieli domek. |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-06-2009, 19:09
|
|
|
Nnno dobra, widziałam supertajny, przedwstępny grafik na sierpień i z zamówionych 7 wolnych dni na początku sierpnia mój cudowny szef zrobił wolne od 1 do 17 O___o wykorzystując przy tym z 9 dni urlopu... W związku z czym wygląda na to, że będę na całości. Khem. Wybaczcie zamieszanie, taka praca. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 22-06-2009, 16:04
|
|
|
Wesoła wiadomość z ostatnich 5 minut - na pierwsze dwa tygodnie sierpnia mamy planowane a) migrację katalogu do kolejnej wersji Virtui, b) przetarg na serwery (tak, jestem w komisji przetargowej).
Czy oznacza to zmianę moich planów wyjazdowych jeszcze nie wiem, ale mam raczej nienajlepsze przeczucia. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 22-06-2009, 18:42
|
|
|
... Yaaayz.
Wiecie co, trochę za wiele mamy niepewnych, a przy tak dużych kwotach to naprawdę nie jest zabawne. Jeżeli nic się w tej kwestii nie zmieni w najbliższym czasie to odwołuję jeden domek (przynajmniej z jednego tygodnia), bo lepiej ryzykować ciasnotę niż ryzykować bankructwo. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 26-06-2009, 10:42
|
|
|
Dwie ważne informacje:
1) wpłaciłem 2500 zł (dla zaokrąglenia) zaliczki
2) zrezygnowałem z jednego domku na pierwszy tydzień (czyli na cały zjazd mamy 3 domki 6-łóżkowe i 3 4-łóżkowe)
Po dokładnym przeliczeniu kiedy kto będzie (i przerzuceniu Tyczka na drugi tydzień) wyszło mi, że spokojnie się pomieścimy - w najgorszym wypadku przez 2-3 dni 1-2 osoby prześpią się na śpiworach, co nie jest wielkim wyrzeczeniem. Poza tymi kilkoma dniami będzie nas maksimum 34 osoby, czyli dokładnie tyle ile miejsc w domkach (pamiętając o GoniCracku, yaoistkach i yuristkach, którzy są kompresowalni). W zasadzie nie było sensu wynajmować tego domku dla bodaj 2 osób.
W każdym razie zaoszczędziliśmy 840 zł i rachunek wreszcie zamyka się na plusie nawet w wersji pesymistyycznej. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 26-06-2009, 16:11
|
|
|
Pozwoliłem sobie wstępnie podzielić jenociarnię na domki. Jest to wyłącznie propozycja i jeżeli komuś nie odpowiada wystarczy zgłosić swoje uwagi. Nie gwarantuję zresztą, że z takich czy innych powodów ów układ się nie zdezaktualizuje.
Domek Alijenotów:
Easnadh
Enevi
Krew_na
Melmothia
Moshi
Nanami
Amarth
Crofesima
Domek Zielonych Kuleczek Chaosu:
Crack
Gonik
Irian
Morg
Mai
Ysengrinn
Bezimienny
Xeniph
Domek GTW:
Avellana
Ika
Salva
Serika
Miyak
Sakura
Domek nr 4 (zabrakło mi inwencji, no):
JJ
Teukros
Tilk
Zegarmistrz
House of Joy:
Alira
Dida
Irin
Borek (później Momoko)
Emodomek (ok, tu także zabrakło mi inwencji...):
Grisznak
Vodh
Keii (p. Yuby i Kero)
Fum (p. Tyczek) |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 26-06-2009, 16:24
|
|
|
Ja tylko zaznaczam, że jestem najwyżej na pierwszą noc (o ile wystąpię w roli taksówkarza). Nawet to tylko wtedy, gdyby powrót wypadł baaaardzo późno. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 26-06-2009, 16:37
|
|
|
Na pierwszy rzut oka wygląda fajnie ^^ |
_________________ ...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|