Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wnioski ze zjazdu 2009 |
Wolisz ośrodek o niskiej cenie (maks. 25 zł) czy o porządnym poziomie (30 zł i więcej)? |
Niska cena FTW! |
|
70% |
[ 19 ] |
Porządny poziom, burżujmy siem! |
|
29% |
[ 8 ] |
|
Głosowań: 27 |
Wszystkich Głosów: 27 |
|
|
|
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-08-2009, 13:49
|
|
|
Jeżeli chodzi o poziom to mam podejście podobne jak Tilk - mogę spać na podłodze, byle było ciepło, nad głową dach i w lodówce żarcie.
Tilk napisał/a: | ale siedzenie w kąciku przy swojej maszynce i alienowanie się, podczas gdy wokół pełno ludzi |
Może ja to utnę nim przerodzi się w coś nieprzyjemnego - kuleczki (bo to nas to głównie dotyczy) owszem miały na zjeździe pewien problem, ale polegał on głównie na słabej organizacji i braku odpowiedniej ilości zajęć grupowych (ile można grać w kierki i Arkham?). Gdyby zajęcia były nikt by się nie alienował (abstrahując od tego co kto uważa za alienowanie). Powiedzmy, że w przyszłym roku postaramy się lepiej przygotować - na przykład ustalając zawczasu listę filmów które będą chcieli oglądać wszyscy.
Dyskusję uważam za zakończoną. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 16-08-2009, 14:19
|
|
|
Dida napisał/a: |
Ucieka z wrzaskiem. Ze stwierdzeniem niezły poziom bym dyskutowała. House of Joy miał chyba najgorszy domek z możliwych, jeszcze ustawiony tyłem do wszystkich innych i obok placu zabaw dla dzieci. Długo będę wspominać brodzikowannę, cieknący i pryskający na wszystkie strony prysznic z odpadającym nagle sitkiem, lustro nad kiblem, brak umywalki w łazience, łóżko z dołkiem pośrodku, rozpadające się krzesła, okropne wykończenie domku, panujący w dzień półmrok. Czy o czymś zapomniałam? |
Popieram Didę w 100% i w związku z tym dodałabym do ankiety opcję brzmiącą "obojętnie gdzie, byle w miarę przyzwoitych warunkach" :) (tak, człowiek się starzeje i coraz bardziej ceni sobie komfort). |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 16-08-2009, 14:32
|
|
|
Cytat: | Popieram Didę w 100% i w związku z tym dodałabym do ankiety opcję brzmiącą "obojętnie gdzie, byle w miarę przyzwoitych warunkach" :) (tak, człowiek się starzeje i coraz bardziej ceni sobie komfort). |
Obawiam się, że tu dochodzimy do pewnej bariery, przy której kończą się możliwości kombinowania i szukania, a trzeba po prostu zapłacić. Z tego co pamiętam z rozmów przez zjazdem, Skoki to dobry przykład na maksimum tego, co da się uzyskać w tej cenie. A znowu z rozmów przedzjazdowych wyraźnie wynika, że nawet kilka złotych więcej za dobę spowoduje, że będą już osoby, które ze względów finansowych nie pojadą. Proponuję raczej rozglądać się za jakimś ośrodkiem, oferującym miejsca w różnych standardach (i różnych cenach). Małe szanse, ale może coś będzie. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-08-2009, 14:40
|
|
|
Krew napisał/a: | w związku z tym dodałabym do ankiety opcję brzmiącą "obojętnie gdzie, byle w miarę przyzwoitych warunkach" :) |
Później mogę zrobić osobną ankietę. Teukros ma całkowitą rację, wszystko sprowadza się do tego, czy stawiamy na jakość czy cenę - bo na pewno nie możemy stawiać na cud, jak w zeszłym roku, gdy za śmiesznie małe pieniądze dostaliśmy bardzo porządny (choć mały) ośrodek. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 16-08-2009, 21:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-08-2009, 15:07
|
|
|
Nie ukrywam, dla mnie tegoroczny zjazd był maksimum cenowym, droższa impreza oznacza raczej moją absencję. Podejrzewam, że kilka osób mogłoby to nawet ucieszyć, ale to inna sprawa.
Sądzę, że nie jestem jedynym z jenotów, których sytuacja finansowa również nie sprzyja organizowaniu zjazdów w droższych ośrodkach. Dlatego ankieta dotycząca cen jest, moim zdaniem, jak najbardziej wskazana. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 16-08-2009, 15:37
|
|
|
Do tego, co Ysen napisał w kwestii siedzenia przy lapciach, dodam jeszcze, że przez cały pierwszy tydzień wszyscy równo chorowaliśmy, a cieknący nos skutecznie zniechęca do jakiejkolwiek aktywności.
Ten wirus zresztą mnie samą strasznie wkurzył - liczyłam na to, że sobie popływam, bo jeziorko było sympatyczne. Tak naprawdę z całego zjazdu nie żadne alienowania, złe drogi czy standard domków, tylko właśnie to idiotyczne przeziębienie było najbardziej irytujące. Trzy duże paczki chusteczek, no na bogów...
W kwestii następnego zlotu: woda do pływania, cena nie wyższa niż była w tym roku, standard nie gorszy niż teraz. W sprawie dostępności sklepów i dojazdu chyba wszyscy się zgadzamy, więc nie będę się nad tym rozwodzić za bardzo. |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 21-08-2009, 16:04
|
|
|
Ja tylko poproszę o to, by droga była równa, więcej mi nie trzeba. No dobra, przydadzą się też lepsze warunki sanitarne.
Natomiast kwestia komputerów dała się porządnie we znaki dopiero tym razem, bo rok temu z chętnymi na spacer czy wycieczkę problemu nie było żadnego. Pewnie główną przyczyną było właśnie choróbsko, ale jak by nie było naprawdę, to jest to problem głównie ludzi schowanych za monitorem. To oni później wrócą z myślą, że na wyjeździe robili właściwie to samo co w domu. Na spacer zwykle ktoś chętny się znajdzie. ;> |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-08-2009, 18:28
|
|
|
BOReK napisał/a: |
Natomiast kwestia komputerów dała się porządnie we znaki dopiero tym razem, bo rok temu z chętnymi na spacer czy wycieczkę problemu nie było żadnego. |
Przepraszam, ale komu się dała we znaki? A w tym roku był problem z chętnymi na spacer czy wycieczkę?
BOReK napisał/a: | To oni później wrócą z myślą, że na wyjeździe robili właściwie to samo co w domu. |
Albo tak, i zmienią wtedy swoje zjazdowe zwyczaje, albo im tak dobrze, a w domu nie mogą siedzieć przy komputerze otoczeni wianuszkiem jenotów i rozmawiać, więc ze zjazdu wrócą zadowoleni.
Jedyny problem z komputerami jaki widzę po tym zjeździe to wysyp malkontentów narzekających na to, jak inni spędzają czas ;p |
_________________ ...
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 21-08-2009, 19:00
|
|
|
Ucinając już laptopowy temat: kiedy można spodziewać się wszystkich zjazdowych zdjęć? |
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-08-2009, 20:10
|
|
|
Chtunyan napisał/a: | zdjęcia do pobrania będą w poniedziałek, a galeria... pewnie też
a niestety galeria jest na jedynym w pracy kompie który nie jest dostępny zdalnie |
|
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 28-08-2009, 10:34
|
|
|
Mnie osobiście propozycja nawet odpowiada, natomiast te 200-300 metrów to trochę dużo. Plus to, że jeśli, jak mówi strona, pokoje są 2, 3, 4 i 5- osobowe, to jedna łazienka na 3 pokoje może być problematyczna. Niemniej warte chyba mimo wszystko rozważenia. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-08-2009, 10:45
|
|
|
Raczej nie. Zbytnie oddalenie domków będzie jeszcze bardziej sprzyjać sekciarstwu, frakcyjności i alienowaniu się, a zjazd ma wszak zgoła odmiennym celom służyć. |
|
|
|
|
|
Morg
|
Wysłany: 28-08-2009, 10:56
|
|
|
Grisz, z tego co wyczytałem, to to są 2 duże domy, więc nie do końca. Acz przyznaję, że odległość jest zbyt duża (choć może jakieś strategiczne rozlokowanie jenociarni by coś pomogło?). Pewnie i tak znajdzie się coś lepszego, niemniej, well, jakby co, to IMO do automatycznego skreślenia temu nieco daleko... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 28-08-2009, 11:08
|
|
|
Tam nie ma domków, są dwa domy. Jak taki układ domów będzie dzielił ludzi, trudno mi powiedzieć, ale na pewno wyglądałoby to inaczej niż na dwóch ostatnich wyjazdach.
Natomiast jedną sprawę jak się zdaje trzeba wyraźnie zaznaczyć, bo już zaczyna problem wychodzić. Otóż następny wyjazd nie będzie w dobrej lokacji. Nie będzie, i już, bo na tyle osób, i za dopuszczalną przez nas cenę za ChRL nie da się znaleźć czegoś co będzie dobre. Zdecydujemy się więc na coś, co będzie miało najmniej wad. Więc jak widzę, jak wyżej Morg z Grisznakiem narzekają, że 200 m. pomiędzy dwoma budynkami to za dużo, to bardzo proszę, miejcie świadomość, że to jeden z najmniejszych problemów do przeskoczenia.
Mając powyższe na uwadze, proponuję przyjąć jedną zasadę odnośnie dalszej dyskusji na temat miejsca przyszłorocznego zjazdu, mianowicie że na serio omawiamy tylko wady istotne, tzn. takie, których zaistnienie eliminuje dany ośrodek z listy tych do sprawdzenia. Przykłady - zbyt mało miejsc noclegowych w stosunku do ilości osób jadących, brak możliwości dojechania transportem publicznym, brak kuchni/łazienek, bardzo zły stan techniczny ośrodka. Jeżeli przy takim założeniu coś się jednak znajdzie, to wtedy będziemy patrzeć na odległość między domkami. A i tak będziemy pewnie wybierać między dwoma czy trzeba ośrodkami, z których każdy będzie miał jakąś mocno niepożądaną cechę. |
|
|
|
|
|
Crofesima
Captain Narcolepsy
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-08-2009, 12:21
|
|
|
Od siebie napiszę, że te 200-300 metrów dla mnie naprawdę nie stanowi problemu. Byłam na 4 obozach, które właśnie w ten sposób funkcjonowały. 3 z nich odbyły się zimą. A droga była oblodzona i pod górę. I co? I sobie bez problemu radziliśmy. Nawet nie narzekaliśmy.
Tylko fakt faktem trudno by nam było się na te dwa domy podzielić...
Już prędzej przeraża mnie punkt e) z łazienką na trzy pokoje. I brak dużej sali.
I rzeczywiście powinniśmy się jak najprędzej zdecydować, bo na tyle osób trudno znaleźć coś prawdziwie satysfakcjonującego. A przy cenie ok. 20zł/dobę to dla mnie full serwis pełen luksus. A te okolice? MIODZIO. |
_________________ There is sorrow enough in the natural way
From men and women to fill our day;
And when we are certain of sorrow in store,
Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|