FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
  Wnioski ze zjazdu 2009

Wolisz ośrodek o niskiej cenie (maks. 25 zł) czy o porządnym poziomie (30 zł i więcej)?
Niska cena FTW!
70%
 70%  [ 19 ]
Porządny poziom, burżujmy siem!
29%
 29%  [ 8 ]
Głosowań: 27
Wszystkich Głosów: 27

Wersja do druku
Morg Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 28-08-2009, 12:33   

Teukros - narzekanie narzekaniem, ale mnie ten ośrodek nawet pasuje i sam bym bez problemu chodził, tyle że trochę to jednak jest.

Crofe - punkt d) mówi jedno, ale dalej napisane jest, że duży pokój istnieje, a nawet ma telewizor. Niestety nie wiem co jest prawdą.

Numer Gadu-Gadu
8137449
Sakura_chan Płeć:Kobieta
Pure Angel

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 30-08-2009, 18:27   

Zastanawiam się czy nie będzie problemów z

- łazienka na 3 pokoje
- gotowaniem - łatwiej ugotować coś na 6 osób niż na 20
- jedzenie typu "tego nie lubię to się do tego nie dołożę", "kto zjadł/wypił mi to czy tamto"
- sytuacjami typu jedni chcą spać a inni śpiewać

Into precious memories

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2919192
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 02-12-2009, 09:58   

Poprzednia ankieta spełniła swą rolę, dajemy zatem następną - utoffane przez wszystkich dylematy "cena czy jakość"! Wprawdzie tak czy siak w wyborze miejsca będziemy kierować się możliwościami jenotów w gorszej sytuacji materialnej, ale ankieta pomoże nam przynajmniej policzyć zwolenników obu opcji. Ja zdecydowanie jestem za niską ceną.

Uwaga: odpowiadamy za siebie, biorąc pod uwagę wyłącznie swoje własne możliwości i wymagania; nie interesuje mnie zdanie adwokatów i innych obrońców z urzędu.

Morg napisał/a:
Teukros - narzekanie narzekaniem, ale mnie ten ośrodek nawet pasuje i sam bym bez problemu chodził, tyle że trochę to jednak jest.

Ponownie, gorąca prośba - wypowiadamy się tylko za siebie. Jeżeli warunki odpowiadają osobie A, to nie musi ona bronić interesu osoby B, której nie odpowiadają. Osoba B albo sama się zakręci wokół swoich potrzeb, albo jej zdanie mnie nie interesuje.

Dida napisał/a:
Ucieka z wrzaskiem. Ze stwierdzeniem niezły poziom bym dyskutowała.

No właśnie, a propos "sama zakręci się"... Dopiero teraz przypomniało mi się, że przecież właśnie Tobie, jako wielkopolance, proponowałem przed zjazdem obejrzenie ośrodka pod kątem jego zdatności. Nie chciałaś, pojechał Crack, więc sorry Winnetou, ale mi byłoby nawet głupio narzekać.

Cytat:
Crofe - punkt d) mówi jedno, ale dalej napisane jest, że duży pokój istnieje, a nawet ma telewizor. Niestety nie wiem co jest prawdą.

Raczej wszystko, dzwoniłem tam przecież dwa lata temu i pytałem.

moshi_moshi Płeć:Kobieta
Szara Emonencja

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
WOM
PostWysłany: 02-12-2009, 11:15   

Dla mnie zdecydowanie liczy się cena, tym bardziej, że staram się przyjeżdżać na cały zjazd (po całym roku potrzebuję dużo odpoczynku). Niestety nie zarabiam kokosów i zwyczajnie nie stać mnie na burżujskie warunki. Jednocześnie zdaję sobie sprawę, że za taką cenę, nie mam co liczyć na cud i wygody. Jak napisałam w jakimś poście wcześniej: dopóki jest czysto, w miarę jasno, a łazienka nie wygląda jak hodowla broni biologiczno - chemicznej, jest okej.

-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 02-12-2009, 11:25   

Dla mnie cena także jest priorytetem. Jako ork nie mam kosmicznych wymagań, byleby ciepła woda była, gaz i coś względnie miękkiego pod grzbiet.
Powrót do góry
Teukros Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 02-12-2009, 11:56   

Cytat:
nie interesuje mnie zdanie adwokatów

...czyli moje zdanie się nie liczy? A co tam, napiszę co myślę. Zaznaczyłem - szczerze - opcję burżujską, ale doskonale zdaję sobie sprawę, jak wygląda sytuacja. Jeżeli zacznie wyglądać na to, że przyszłoroczny ośrodek będzie zbliżony do tegorocznego, zacznę kombinować co robić, aby to jakoś pogodzić.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 02-12-2009, 12:18   

Pozwolę sobie na wtrącenie - ideałem byłby o środek o zróżnicowanym standardzie, jak Soczewka. Burżujenoty mogłoby sobie wziąć Marriot, a wyklęty ziemi lud - domki. I wszyscy byliby szczęśliwi.
Powrót do góry
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 02-12-2009, 12:25   

W obecnej sytuacji - niska cena, niestety...

Numer Gadu-Gadu
1051667
Morg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 02-12-2009, 13:30   

Nie ma opcji "a mi to wszystko jedno", więc nie zaznaczę nic. Generalnie dostosuję się do sytuacji, a gdybyśmy się zdecydowali na opcję zróżnicowanego standardu (co, raz, niezbyt mi się podoba, a dwa, ma szansę być trudne do znaleznienia), to pewnie wziąłbym standard niższy - bo po prostu moje wymagania kończą się na łazience, kuchni i dachu nad głową.

Edit: po zastanowieniu zaznaczam opcję niższej ceny, jako że za nią bym pewnie najczęściej mimo wszystko optował.

Ysengrinn napisał/a:
Raczej wszystko, dzwoniłem tam przecież dwa lata temu i pytałem.

Khem?

Cytat:
d) dużej sali nie mają, jeno kuchnia 5x6 metrów; mają altanę;

Cytat:
Jak najbardziej mają duży pokój, nawet z telewizorem.

Chyba, że "duży pokój" to nie "duża sala" i zwyczajnie mam problem gatunku definicyjnego.

Ostatnio zmieniony przez Morg dnia 02-12-2009, 13:39, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
8137449
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 02-12-2009, 13:30   

Morg - owszem, masz.

Cytat:
Pozwolę sobie na wtrącenie - ideałem byłby o środek o zróżnicowanym standardzie, jak Soczewka.

Wiemy to od kilku lat.

Ośrodków o różnorodnych standardach noclegu jest sporo - zazwyczaj wybór jest albo między "dziadostwo" a "syf" (Soczewka dobrym przykładem), albo "nie stać nas" i "bardzo zdecydowanie nas nie stać". Że byłoby fajnie mieć ośrodek o dwu standardach - maieczkomoshiowym i teukrosodaerianowym - wszyscy wiedzą, tylko co z tego, skoro jak na razie taki się nie znalazł? Cóż, szukamy. Jak znajdziemy - super. Do tego czasu będzie urawniłowka.

Nanami Płeć:Kobieta
Hodor.

Grupy:
Alijenoty
Fanklub Lacus Clyne
House of Joy
PostWysłany: 02-12-2009, 13:51   

Opcja dla plebsu - niska cena. W zasadzie jestem w stanie przetrwać wszystkie warunki, byle był dach nad głową i łazienka z ciepłą wodą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 02-12-2009, 14:05   

Ja poproszę standard BBC - Byle Było Czysto. Nie pogniewałbym się na replay Bystrzycy. >D

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fm Płeć:Mężczyzna
Okularnik

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 02-12-2009, 14:40   

Jeszcze się niedostatecznie zburżuiłem, więc póki co jeszcze niska cena (jednak z racji tego, że z różnych powodów przyjeżdżam zwykle na 1 tydzień, 25 niekoniecznie jest dla mnie górną granicą).

IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 02-12-2009, 15:22   

W tym roku niestety niska cena, musi też być łazienka z ciepłą wodą i kuchnia, szafy nie wymagam ;) - od standardów Soczewkowych wzwyż. Plus miejsce do połażenia - bo 2 tyg w samym ośrodku, na bezleśnej pustyni=IKa w Szale.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Crofesima Płeć:Kobieta
Captain Narcolepsy

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 02-12-2009, 15:59   

Heh, przydałyby się dwie opcje więcej. Chociaż z drugiej strony jak Ysen mówi - zazwyczaj wybór jest albo czarny, albo biały. Niewiele odcieni szarości, czyli ośrodków o średnim standardzie i średniej cenie. A taka opcja mnie by zadowalała najbardziej...

Mnie, jak Morgowi, jest raczej wszystko jedno. W sumie to mam niewielkie wymagania, a skoro można trochę przy okazji zaoszczędzić, to wybieram pierwszą opcję. Najważniejsza jest dla mnie łazienka i szczerze powiem, że jeżeli następnym razem ma byc ona gorsza niż w Skokach, to będę się czuła raczej.... niekomfortowo.
Kuchnia natomiast mi elegancko zwisa i powiewa, bo przypominam, że kuchareczka ze mnie marna. A co do legowiska... ja mogę znieść DUŻO. Nieraz testowałam twardość podłogi i to w najróżniejszych warunkach.

Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Strona 3 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu