czy ktoś tu czyta anglojęzyczne ficki? |
Wersja do druku |
jadz_i_ka
Dołączyła: 06 Kwi 2003 Skąd: z krainy wiecznej, pięknej szarości Status: offline
|
Wysłany: 07-04-2003, 18:17 czy ktoś tu czyta anglojęzyczne ficki?
|
|
|
Mam taki problemik... otóż jestem maniaczką slayers (heh..pewno jak każdy z was;) i dobrałam się do skarbnicy angielskich, czy tam amerykańskich (bynajmniej w tym języku...) ficków, no i chciałabym wiedzeć czy jest jeszcze jakaś zabłąkana duszyczka na tym świecie, która kiedykolwiek miała w łapkach takie ficki jak: :!: *ekhm* "slayers trilogy" und "one third human" lub (debeściak:))) "slayers in dreamland"? jeśli ktoś taki istnieje, to proszę ODEZWIJCIE SIĘ!!! (e...długie to zdanie wyszło..) |
_________________ Syriusz i Ramus to piękna para...chyba właśnie pokochałam yaoi...
Wy również? |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 07-04-2003, 19:14
|
|
|
Ja zaczęłam "Slayers in Dreamland", ale z lekka mi się nie spodobało... :P Czasem biorę się za angielskie ficki, ale w moim przypadku, zeby cosik zrozumiec musze sobie najpierw tekst przetłumaczyc i zapisac gdzies po polsku, bo jak bez tego próbuję to zawsze mi cos nie idzie, czegos nie zrozumiem i tak sie to kończy :P |
|
|
|
|
|
jadz_i_ka
Dołączyła: 06 Kwi 2003 Skąd: z krainy wiecznej, pięknej szarości Status: offline
|
Wysłany: 08-04-2003, 11:47
|
|
|
nie martw się ja jestem w trakcie *ksztuś* TlUMACZENIA :shock: pierwszego rozdziału..hehe jeśli wiesz o co mi chodzi...chociaż część jakoś ciężko przechodzi mi przez klawiarutę(ciekawe czemu :D ) dlatego tłumaczę od końca...a może conieco tu zamieszczę? jakie jest waasze zdanie? ale jak pierwsze wrażenie nie jest zbyt pozytywne, to prosze, wytrwale czytaj dalej, na prawde warto...a jeśli nie morzesz się doczekać do scen czysto romantycznych... :lol: to przeczytaj sobie sam rozdział " 8.1 "Between the head and the heart" hehe...albo rozdział przed...*siorb* jak śpiewa taką kawaii piosenkę...eh... :roll: ....I just love it... |
_________________ Syriusz i Ramus to piękna para...chyba właśnie pokochałam yaoi...
Wy również? |
|
|
|
|
natalya_msh
Dołączyła: 02 Lut 2003 Skąd: z domu w moim mieście :) Status: offline
|
Wysłany: 08-04-2003, 12:29
|
|
|
Pewnie, że czytam! FanFicktion.net to moja mekka^^. Tą piosenkę to nawet z Kaazy sobie ściągnęłam, ale nie za bardzo mi się podobała (jak chcesz to to jest: Dave Matthews Band - "Crush"). One third human właśnie przeccytałam, fajnie, że to będzie trylogia^^. Przeczytałam sporo już ficków (może to mało powiedziane^^"), ale mam pytanko: ja najchętniej czytam z połączeniem A/Z, jakies tytuły pamiętasz, moze ich jeszcze nie czytałam? |
|
|
|
|
|
Airi-Chan
|
Wysłany: 08-04-2003, 15:26
|
|
|
FFnet na mnie działa jak narkotyk (i to mocny :wink: ). "Sleayers in dreamland" jest po prostu debest!! Miał ktoś może tyle cierpliwości żeby przeczytać "Roses""? |
_________________ Bloqj Sfuj Musk!!! |
|
|
|
|
jadz_i_ka
|
Wysłany: 09-04-2003, 10:51
|
|
|
roses nie czytałam ale powiedzcie mi gdzie można tego szukać, jestem troche mało uświadomiona :wink: fanfiction net to ta strona która była polecana w któryśtam (chyba 4 ) kompendium kawaii? a co do tytułów? hm... takie krótsze opowiadanko...ale jaaakieee 8) bo prostu ślinotok nazywa się "what is love" i jest w nim w wpaniały sposób pokazane całe cierpienie, odczucia, rozumowanie i wszystko co jest związane z psychiką Zela :o 8) mmm....a może zaproponować jakieś *ksztuś* lemonki...? :D :shock: hehe...tego było sporo. prosze! podajcie mi dokładny adres gdzie mogę znaleść fanfick roses :!: :!: :!: |
Wy również? |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 09-04-2003, 10:58
|
|
|
No to teraz ja mam pytanko:
Jako, że swoimi postami udało wam się zmusic mnie do chcenia (tak, to jakoś nie po polsku, wiem) przeczytania dalszych częsci Slayers in Dreamland... To teraz niech mi ktoś powie: gdzie to jest??? Weszłam na stronkę z linku na anipiku, ale tam juz chyba tego nie ma, albo ja jestem slepa :P Na fanfiction.net wpisałam w wyszukiwarke i tez nie ma... |
|
|
|
|
|
jadz_i_ka
|
Wysłany: 09-04-2003, 11:16
|
|
|
ja to znalazłam w następujący sposób: wlazłam na wyszukiwarke google www.google.pl i wpisałam slayers in dreamland ot co...pojawi się wiele bardziej czytelnych stron na których to będzie... :P ciesze się, że jesteś z nami siostro^^. a btw wiesz na której stronie ffnet znajduje sie fanfick roses? |
Wy również? |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 09-04-2003, 11:21
|
|
|
Niestety nie...
Dzięki, nie wiem czemu sama dotąd na to nie wpadłam :P |
|
|
|
|
|
jadz_i_ka
|
Wysłany: 09-04-2003, 12:04
|
|
|
własie się nieżle wkurzyłam... :evil: wszędzie, gdziekolwiek wejdę rozdziały "one third human" są inaczej ponumerowane, nie mogę się połapać o co tu chodzi!!! na jednej stronie jest prolog, 11 rozdziałów i epilog, a na stronie samego autora jest PROLOG który składa się z 19 rozdziałów :shock: ( jeśli dobrze rozumiem...) a potem jest wielkimi literami PART ONE który ma 2 rozdziały...eh help me... niech ktoś mnie zastrzeli... :? :shock: niech ktoś mi wytłumaczy O CO TU CHODZI!!! :!: :?: |
Wy również? |
|
|
|
|
jadz_i_ka
|
Wysłany: 09-04-2003, 12:56
|
|
|
dobra już jest spox. :D jestem po prostu ślepa...hehe a tak w ogóle to dopiero w tej chwili przeczytałam epilog...*hlip*... why? czemu?? paciemu?eee...*snif* ja się tak nie bawię... ale są jeszcze dwie duże części...jeszcze nie napisane ale zawsze 8) przeżyję..( tylko czemu mam dziwne przeczucie, że znowu nie przeczytam następnej szkolnej lektury tylko tego fanficka...od początku :| :czytaj: heh...*snif*....*chlip*...łłłłłłłłłeeeeeeeeeeeeeeeeee..czemu to się tak skończyło... jestem przewrażliwiona. Znowu płaczę. :cry: |
Wy również? |
|
|
|
|
Airi-Chan
|
Wysłany: 09-04-2003, 16:13
|
|
|
jadz_i_ka napisał/a: | podajcie mi dokładny adres gdzie mogę znaleść fanfick roses :!: :!: :!: |
Jest na fanfiction.net, ale jak chcesz to proszę
http://www.fanfiction.net/read.php?storyid=666518
ka_tka napisał/a: | Jako, że swoimi postami udało wam się zmusic mnie do chcenia (tak, to jakoś nie po polsku, wiem) przeczytania dalszych częsci Slayers in Dreamland... To teraz niech mi ktoś powie: gdzie to jest??? |
Mam dobry dzień więc napiszę i to :)
http://www.fanfiction.net/read.php?storyid=527315 |
|
|
|
|
|
jadz_i_ka
|
Wysłany: 11-04-2003, 11:16
|
|
|
dozo arigato :D a jeśli chcecie coś poczytać co ma kilka dobrych rozdziałów (a jeden najlepszy) to poczytajcie "Desperado" oczywiście parka Z/A królują 8) hehe fajna ta mordeczka... :czytaj: a ta to jeszze lepsza, poszczuję się sama... bo znowy mi świństwa a głowie... :cisza: ała...*ałć* :cisza: ***BUM***.....eeee.... z tak w ogóle to znajdziecie to na google, bo nie wiem czy na ffnet... |
Wy również? |
|
|
|
|
Airi-Chan
|
Wysłany: 11-04-2003, 13:47
|
|
|
Chodzi ci o "Slayers God's Gambit 1: Desperado" ? |
|
|
|
|
|
jadz_i_ka
|
Wysłany: 12-04-2003, 22:54
|
|
|
za chwile podam ci adresstrony...bo to chyba nie chodzi o tego desperadiocha... cały tytuł to desperado a rozdziały to po prostu part łan, part tfu... a oto dokładny adres...ale ty jest jeden chaczyk... w tej opowiastce jest jeden rozdział..eee...powiedzmy, że na tej stronie jest potrzebna zgoda autorki, aby to czytać... :cisza: *aua* no i ...jak już się skapniesz jaki tytuł co gdzie i jak to poszukaj tego rozdzialu w google..eh... jak chcesz oczywiście...*what are you expecting? you heve a dirty little mind...* :shock: www.c4vct.com/slayers/desperado/index.htm |
Wy również? |
|
|
|
|
|