Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
[SPOILERY]Harry Potter część 7. [SPOILERY] |
Wersja do druku |
Lain
|
Wysłany: 15-07-2007, 20:46 [SPOILERY]Harry Potter część 7. [SPOILERY]
|
|
|
Uwaga!
W tym temacie rozmawiamy o części siódmej (ostatniej) Harry Potter and the Deathly Hallows.
Można spoilerować do woli, kto kogo i z kim ubił, poślubił itp.
Do tematu została przeniesiona część postów z tematu "Zakończenie".
Właśnie przypadkiem trafiłam na skany 7 części BOŻE jeżeli to jest prawdziwy epilog to ja wymiękam.
Mega Spoiler
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Harry ma gromadkę dzieci a jeden z nich ma na imię ALBUS SEVERUS LOOOOOOOOOOL
Snape najwidoczniej okazał się dobry.
Harry o Snape "he was probably the bravest man I ever knew" Znaczy że Snape odszedł na tamten lepszy świat, cóż było do przewidzenia.
Skany CUT Teraz wszyscy tworzą jedną wielką kochającą się rodzinkę. Bardziej ckliwie to już się chyba nie dało.
Mam nadzieję, że to nie jest prawdziwe
Linki do lewych skanów usunięte jako sprzeczne z p.2 konstytucji forum.
Rozumiem zamiar i zapał, ale czynu nie pochwalam :)
Poza tym, zgubiły ci się dwie strony (jeden skan) xP
Kto chce i umie, i tak znajdzie, prawda? A do soboty niedaleko.
POZOSTAŁYCH Z GÓRY PROSZĘ O NIE ZAMIESZCZANIE LINKÓW DO SKANÓW. W zależności od nastroju i ilości czasu dostępnego moderacji, takie linki mogą powodować całkowite usuwanie postów.
Moderatorus Rex |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-07-2007, 11:32
|
|
|
Cóż, skany widziałem, wyglądają wiarygodnie...
Zadziwia mnie że ci którzy tak protestują, zapomnieli że HP zaczął jako cykl książek raczej dla młodszych czytelników. IMNSHO taki obrót spraw był raczej przewidywalny...
- ...bo jakiekolwiek inne zakończenie byłoby niewychowawcze. To samo mieliśmy w Death Note gdzie twórca zapchał się w kąt, gdzie MUSIAŁ utłuc wiadomo kogo, więc wprowadził nową postać na zwolnione miejsce...
W HP 7 najbardziej mnie teraz intryguje to, że ostatnie zdanie może sugerować otwarte (w jakimś stopniu) zakończenie, co byłoby... ...wielce wymowne. I interesujące :)
Natomiast co do...
- ...imienia, i tego co pewien ktoś posiadaczowi tego imienia mówi,
mam jeden komentarz:
KWIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIK! lol!!!111one |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-07-2007, 11:54
|
|
|
Słodziutko, po prostu słodziutko...Knigi jeszo niet, a już są spoilery...
Ciekawe, ale zasadniczo sensowne - po dwóch trzech cięższych gatunkowo tomach autorka chciałaby wrócić do bardziej bajkowego wątku?
Tylko z kim on ma mieć tego Globusa - Kaktusa? |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 17-07-2007, 12:10
|
|
|
Dobra, to tak dla porządku:
ZRZEKAM SIĘ MODERACJI TEGO WĄTKU. Nie będę tu w ogóle zaglądać, dopóki nie wyjdzie polska wersja, bo kategorycznie odmawiam czytania 1. po angielsku 2. z monitora. Moderację pozostawiam Ice i Totemowi, którzy po angielsku czytać będą.
Na wszelki - to NIE ZNACZY, że można rzucać spoilerami. Niezamaskowane spoilery będą karane! |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 17-07-2007, 12:25
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Tylko z kim on ma mieć tego Globusa - Kaktusa? |
Cóż z kim innym jak nie z
- Ginny, niestety wychodzi na to że nie umarła a szkoda bo tylko jej śmierć mogła odkupić Half-Baked Plot (a bardzo możliwe że i DH) w moich oczach. Przynajmniej z tego, co słyszałam nie było z nimi za wiele scen.
|
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-07-2007, 13:02
|
|
|
Lain napisał/a: | Grisznak napisał/a: | Tylko z kim on ma mieć tego Globusa - Kaktusa? |
Cóż z kim innym jak nie z
- Ginny, niestety wychodzi na to że nie umarła a szkoda bo tylko jej śmierć mogła odkupić Half-Baked Plot (a bardzo możliwe że i DH) w moich oczach. Przynajmniej z tego, co słyszałam nie było z nimi za wiele scen.
|
- Cóz, spodziewałem się, że nie umrze, to byłby zbyt duży szok dla młodszych czytelników. Potter to nie Final Fantasy, gdzie rozmemłane ofermy są szlachtowane mieczami.
Kurcze, a chciałem żeby
- Snape został dyrektorem Hogwartu i zrobił z Harryego "przynieś, podaj, pozamiataj".
|
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-07-2007, 14:13
|
|
|
Grisznak napisał/a: |
- Snape został dyrektorem Hogwartu
|
- Ależ z tego epilogu jak najbardziej wynika, że został!
(tlumaczenie z Mirriel)
"Dostałeś imiona po dwóch dyrektorach Hogwartu. Jeden z nich był Ślizgonem i prawdopodobnie najodważniejszym człowiekiem, jakiego znałem. "
Zaprawdę, powiadam wam - jeżeli książka będzie TAK głupia jak ten kawałek zwany epilogiem, to umrę na zakwik. |
|
|
Lain
|
Wysłany: 17-07-2007, 14:19
|
|
|
- Cóz, spodziewałem się, że nie umrze, to byłby zbyt duży szok dla młodszych czytelników. Potter to nie Final Fantasy, gdzie rozmemłane ofermy są szlachtowane mieczami.
|
A szkoda :-(
Kurcze, a chciałem żeby
- Snape został dyrektorem Hogwartu i zrobił z Harryego "przynieś, podaj, pozamiataj".
|
- Według tego epilogu Snape został dyrektorem Hogwartu
|
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-07-2007, 14:24
|
|
|
KWIK!
/Grisz idzie zaparzyć sobie rumianek/
To jest głupsze niż sławetny fik o Potterze, synu brata Snape'a... |
|
|
|
|
|
cintra
|
Wysłany: 17-07-2007, 15:39
|
|
|
to wszystko brzmi przerażająco wiarygodnie...
mam tylko nadzieję, że jak już będzie
- rehabilitacja Snape'a to wraz z nia nie straci swojego wrednego charakteru... ^^'
Albus-Severus?! Harry jednak jest złyyyy...... jak można tak własne dziecko okaleczyć?! ,:P
Maskować spoilery!!!
Bo pogryzę.
IKa |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 17-07-2007, 17:20
|
|
|
Ale jak popatrzyło się na te skany, to jaki był numer strony na dole? Nie dwieście-coś? Chyba, że mnie oczy myliły...
I tego rzekomego epilogu nie czytałam. Już raz zepsułam sobie (i nie tylko sobie) część szóstą, nie powtórzę drugi raz tego błędu. I tak kupię w oryginale, wytrzymam bez spoilerów jeszcze te parę dni... |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 17-07-2007, 18:16
|
|
|
Yumegari napisał/a: | Ale jak popatrzyło się na te skany, to jaki był numer strony na dole? Nie dwieście-coś? Chyba, że mnie oczy myliły... |
Ja widzę (po powiększeniu) 7 na początku. |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 17-07-2007, 19:11
|
|
|
GoNik napisał/a: |
Zaprawdę, powiadam wam - jeżeli książka będzie TAK głupia jak ten kawałek zwany epilogiem, to umrę na zakwik. |
Ty masz dobrze - ja poprzysięgłam, że jeżeli ten epilog jest prawdziwy, zjem swój kapelusz. Teraz moja nadzieja w pani Rowling.
Nie myślicie, że jest szansa, że to numer ze strony wydawnictwa, co by w razie ewentualnego prawdziwego wycieku fani nie byli już niczego pewni? Koleżanka wspomniała, że tam są literówki w nazwiskach postaci... |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-07-2007, 07:18
|
|
|
Oby to była prawda...wczoraj w faktach podano, że na ochronę knigi przed wyciekiem poszło 10 mln funtów. |
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 18-07-2007, 20:01
|
|
|
I chyba tak faktycznie jest, bo po sieci krążą dwa epilogi, oba wyglądające autentycznie, a różniące się treścią - w jednym Ron gada z Gabrielle, w drugim Potter z Ginny. Sposób fotografowania by sugerował, że ta sama osoba robiła zdjęcia. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|