Pierwsze anime. |
Wersja do druku |
Yuby
Kotosmok
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-07-2003, 13:58 Pierwsze anime.
|
|
|
No właśnie. Ciekawi mnie, jakie było wasze pierwsze anime, które oglądaliście. Ja najpierw oglądałem muminki (wtedy nawet nie wiedziałem co to jest anime...). |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-07-2003, 14:37
|
|
|
Ja też najpierw oglądałem muminki. I też wtedy nie wiedziałem co to anime. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Rurokesusu
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Spod spódnicy Chaosu Status: offline
|
Wysłany: 14-07-2003, 14:54
|
|
|
Muminki...Tak....Ja również...Ale ciekawe,jakie bylo wasze pierwsze ŚWIADOME anime? Moje to NGE.... |
_________________ Niech Lady of Nightmares błogosławi na zawsze te Forum!
Under the ice you will belive
Under the ice you will be free |
|
|
|
|
MrBat
|
Wysłany: 14-07-2003, 15:08
|
|
|
Świadome ? DB.
A wogóle to kiedyś oglądałem na Poloni 1 chyba Jatamana, Generała Daimosa i inne które leciały. A pierwsze wogóle anime to chyba była pszczółka maja. |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 14-07-2003, 15:10
|
|
|
Pierwsze Anime? Yattaman albo Muminki.
A świadome to Sailor Moon, czyli nasz rodzima "Czarodziejka z Księżyca" |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-07-2003, 15:36
|
|
|
Muminki ledwie się łapią jako anime. Tyle, że zrealizowali to Japończycy, ale przecież i pomysł, i rysunek postaci są czysto europejskie. Muminki proponuję wyłączyć.
A co JA widziałam jako pierwsze? Ludzie tak długo nie żyją... To musiało być coś na Polonii 1, ale co? Teraz sobie nie przypomnę. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Yuby
Kotosmok
|
Wysłany: 14-07-2003, 16:27
|
|
|
Dobra. Wyłączając muminki to moje anime to było jakieś takie o piłkarzach. Polski tytuł brzmiał chyba "Kapitan Jastrząb" (co miało z fabułą niewiele wspólnego) czy jakoś tak.
A pierwsze świadome to DB. |
_________________ From the brightest start
Comes the blackest hole
You had so much to offer
Why did you offer your soul? |
|
|
|
|
Lina_Inverse__
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Dolina Ludzi Lodu Status: offline
|
Wysłany: 14-07-2003, 17:02
|
|
|
Swiadome tio nie wiem...Ale zaczynalam od "Czarodziejki Sally" pamietacie? Na POLONI 1 lecialo,Yattamana i innych z POLONI^^ |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 15-07-2003, 13:54
|
|
|
Moim absolutnie pierwszym anime to była oczywiście Pszczółka Maja, ale to było japońsko-niemiecko-austriacko-cośtam, więc można pominąć ^-^ Czyli wychodzi, że pierwszym anime był Yattaman... heh... Kiedyś się na Poloni dużo oglądało ;') Pamięta ktoś coś takiego, jak Generał Daimos? To było zdecydowanie najlepsze ^-^ A co do pierwszego świadomego to... hmm... zdaje się, że Sailorki na Polszi... eghm... Polsacie ^^"
PS. Na encyklopedi anime jest cała lista tego co, gdzie i kiedy w polskim TV było, jest i... no właśnie... |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-07-2003, 14:08
|
|
|
Pierwsze w mierę świadome to chyba Daimos :> (bo Yattamana i tym podobne Gigi z litości dla świata wyłączę).
Albo Czarodziejka z Księżyca... Wiecie co, mam taką sklerozę, że nie pamiętam nawet, co było pierwsze - a może leciały równolegle? W każdym razie regularnie wgapiałam się w telewizorek i zachwycałam się Richiterem i całym stadkiem czarnych charakterów z Sailorek, przy czym same nieszczęsne czarodziejki od początku kwalifikowałam "do odstrzału" (a Mamoru to już w ogóle życzyłam bardzo bolesnej śmierci ^^).
To były czasy... :> |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 15-07-2003, 14:26
|
|
|
Polsat (?) zaczął nadawać Czarodziejkę co najmniej 3-4 lata po tym, jak Polonia 1 zaczęła puszczać anime. Ja bym szacowała, że pierwsze anime na Polonii pojawiło się jakieś 12-13 lat temu. Wydaje mi się, jak się zastanowię, że jako pierwszego widziałam Yattamana albo Sally Czarodziejkę... Daimos na pewno był trochę później, jeszcze Bia gdzieś po drodze. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
raflik
Fenomen na jedną noc
Dołączył: 14 Lip 2002 Skąd: Z nicości swego akademickiego pokoju Status: offline
|
Wysłany: 15-07-2003, 17:29
|
|
|
Ja hmm.
nieswiadome anime: Yattaman... ech.. ta kostka do wyboru robotow byla najlepsza ^^
Swiadome anime: SLAYERS!!!
a DB... czarodziejka z ksienzyca to ja to uwazalem za.... kreskowke..
a co to jeast Anime dowiedzialem sie dopiero z interneta ktorego ma od niecalego roku... |
_________________ Hollogram Summer - The Night of Wallachia
Fenomen na jedną noc |
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 15-07-2003, 18:22
|
|
|
Świadomie Yattaman. Że toto jest z Japonii dowiedziałem się od rodziców(!). Nadal nie wiem skąt wiedzieli^^ W pełni świadomie Czarodziejka z Księżyca, jako fan Slayers (slayersów oglądał jeszcze przed DB dop.Naga), jako maniak: Akira/GiTS (jednego dnia) |
_________________ Ku chwale LON!
A la la la la LON, a la la la la LON LON li LON LON LON LOL, oo! |
|
|
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 15-07-2003, 21:35
|
|
|
Ja najpierw oglądałam Yattamana, potem Calendar Man, potem przyszła pora na Muminki, a jeszcze potem Jeźdźca Srebrnej Szabli, a potem już była Sailor Moon i...długa przerwa....aż do Slayersów |
_________________ From where has that darkness come...?
|
|
|
|
|
Distant
Dołączył: 23 Cze 2003 Skąd: Somewhere in the world Status: offline
|
Wysłany: 15-07-2003, 21:40
|
|
|
a ja zacząlem od Slayersow... mialem uczyc sie do examu miesiac temu ale robilem rozne inne rzeczy i tak mi sie obejrzalo odcinek...:->
wypytalem na GG znanych mi fanow mangi... polazlem do akademikow i naznosilem sobie reprezentantow gatunku........ |
_________________ Never surrender, never give up...
http://forum.multiworld.pl - Nothing is impossible here
http://komiks.multiworld.pl - Komiks Multiworld ;3 |
|
|
|
|
|