Pierwsze anime. |
Wersja do druku |
Kaolka
|
Wysłany: 28-08-2003, 21:06
|
|
|
a powiedzcie mi co bylo pierwsze.. Sailor Moon czy Kapitan Tsubasa??? :) bo oba anime byly strasznie daaaaaaawno ^^ wiec jesli pierwsze, to moje anime bylo pierwsze... a ze swiadomoscia... to DB :P ( a dziwie sie tylko bo DB tak jakos do pokemonnow mi pasuje :((( i digimonow itd itd...) |
_________________ Jedno nas łączy *potrzeba* XD
(hasło wyborcze do kampanii Kaolkowo-Evilkowej na rzecz darmowej zbiórki pieniążków na mangi XD) |
|
|
|
|
Irma
|
Wysłany: 21-10-2003, 15:48
|
|
|
W moim przypadku-ze świadomością i z przyjemnościa to zapewe Slayers =D |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 21-10-2003, 18:13
|
|
|
Tsubasa był pierwszy |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
jadz_i_ka
Dołączyła: 06 Kwi 2003 Skąd: z krainy wiecznej, pięknej szarości Status: offline
|
Wysłany: 21-10-2003, 20:05
|
|
|
ja cośtam oglądałam na polonii nie wiedząc, że to anime. jak podrosłam przyszedł czs na fascynację muminkami. pewnego dnia gdy miałam ileśtam lat(kto tam wie ile?) mój brat (drugi rok studia teraz) krzyknął do mnie , że na rtl7 leci coś co się nazywa rycerze zodiaku i jakie to fajnie^^. po jakimś czasie kumpela powiedziała mi, że w telewizji jest fajniuśki chłopczyk z ogonkiem i magiczną churką;>a potem to już poszło... kawaii, mangamix nowe anime... brat na studiach=stałe łącze= dotychczas niedostępne anime;D
jedyną rzeczą ktorej nie moge przeboleć to to, że czarodziejkę oglądali moi znajomi, nawet ci którzy nie wiedzą co to anime i mają bzika na punkcie tego anime a ja byłam wtedy głupia i wyzywałam ich od dzieciaków... ironia, co nie?
teraz to aż mi wstyd... a brat nie chcę mi ściągnąć, bo on tam woli Vampire Hunter D...phi!^^ |
_________________ Syriusz i Ramus to piękna para...chyba właśnie pokochałam yaoi...
Wy również? |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 22-10-2003, 04:55
|
|
|
Tak świadomie to obejrzałem na Krakowskich Dniach Komiksu w 1996 albo 1997 Księżniczkę Mononoke. Cała sala była wypełniona po brzegi i musiałem stać przez cały film... ale warto było. |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Teeta
|
Wysłany: 23-10-2003, 12:54
|
|
|
Pierwsze anime jakie obejrzałam? Pszczółka Maja :)
Fascynacja? Gigi, Syrenka Mako, Salli.
Hobby? Sailor Moon :) |
_________________ :} |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 21-02-2004, 20:53 ^^
|
|
|
Nieświadome: Maja
Świadome : DB i Slayers
SM nie oglądałam /nie pamietam w każdym razie /, ale były moja pierwszą mangą. Pamietam te zabawy w czarodziejki...^^"""""""" |
|
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 21-02-2004, 21:14
|
|
|
u mnie pierwsza była Sally la Mage (czy jak to było? ^^") i Yattaman, ale wtedy jeszcze nawet nie wiedziałam że to anime i co to anime
a świadome to chyba Saint Seiya... |
|
|
|
|
|
Ayanami
|
Wysłany: 16-06-2004, 16:57
|
|
|
Pierwsze nieświadome: Tygrysia maska, Yattaman, Daimos (i pamiętam je słaabo, a tytułu daimosa nie pamiętałam musiał mi brat przypomnieć)
a pierwsze świadome sailor moon :) |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-06-2004, 17:06
|
|
|
Pierwsze nieświadome: Daimos, Gigi, Tiger mask i cała reszta z Polonii 1
pierwsze świadome: Record of Loddoss War - nic nie zrozumiałam, ale to drobiazg == |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 16-06-2004, 17:11
|
|
|
Anime: Pszczółka Maja ^^
Manga: DB (teraz bym nawet do ręki nie wzięła... ==') |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 16-06-2004, 17:26
|
|
|
khem^^"
Sal-nie jestem pewny czy "pszczółka maja" to koniecznie anime i czy dało by sie tutej zaliczyć...ale jeżeli tak to u mnei pierwsze nieświadome ulega zmianie na kubusia puchatka:P |
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 16-06-2004, 18:19
|
|
|
Jak to nie anime? Japońskie, animowane.
Czyli anime ^^
Oryginalny tytuł - "Mitsubachi Maya monogatari". |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 16-06-2004, 18:39
|
|
|
0_o
to to to to jest japońskie?!aj to zwracam honor, sądziłem że to jakieś europejskie czy coś...ej no to jak tak to o będzie pozycją jakichś 90% młodszych an forum^^"(w tym u mnie) |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 16-06-2004, 19:14
|
|
|
ja zaczełam od Sally^^ potem Yattaman i mój ulubiony Generał Daimos, Księga Dżugli, potem była Czarodziejka, potem przerwa trwająca kilka lat to znaczy że nie interesowałam się tym aż tak co nie oznacza ze nie oglądałam(nie pamiętam^^''') i wreszcie w 1 gimnazjum najcudowniejsze Slayers!!!!!!
Gdyby nie babcia to nigdy bym nie oglądała^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
|