| Animax - Nowy kanał anime w TV |
| Wersja do druku |
Zegarmistrz 

Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
 |
Eltanin 
?????

Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 10-01-2007, 20:12
|
|
|
| Było by miło, ale obawiam się, że ma szanse być kodowany a co gorsza nie zainteresować operatorów sieci kablowych... |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
 |
Keii 
Tsunderemo©

Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-01-2007, 20:39
|
|
|
Skoro AXN Sci-fi i chyba Crime są w ofercie mojej kablówki (razem z HBO, Canal+, Canal+ Film etc.), to przypuszczam, że jeśli ta informacja jest prawdziwa, będę go miał w domu.
Szkoda, że to 120 km stąd _^_ |
_________________ Blah blah dreams blah. |
|
|
|
 |
Sakura_chan
Gość
|
Wysłany: 10-01-2007, 20:48
|
|
|
Powiem tak - mam dylemat.
I nie uwierzę dopóki nie zobaczę.
Z jednej strony super sprawa, bo wyrośnie kolejne pokolenie animaniaków, bedzie znało ambitniejsze pozycje niż DB czy Naruto. I moze zaczną u nas więcej mang wydawać. Ale z drugiej strony dam głowę że będzie dubbing ( bo pewnie kanał zostanie zakwalifikowany jako kolejny nadający "bajki ") a na samą myśl o tym słabo mi się robi, bo cały klimat anime diabli wezmą. I skoro ma być częścią AXN, to pewnie będzie dostępny na Polsacie cyfromym czy w N. A ja mam UPC. W UPC nie ma AXN Sci-Fi czy AXN Crime, to wątpię że będzie Animax :(
Ucieszę się dopiero jak zobaczę to na przyzwoitym poziomie (przynajmniej niech dadzą lektora bo o oryginalnej ścieżce dźwiękowej to chyba możemy zapomnieć) i będzie dostepne w UPC, w rozsądnej cenie. |
|
|
|
|
 |
Lena100 
Pani Cogito

Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 10-01-2007, 22:39
|
|
|
| byłoby cudownie!!! sama nie mam kablówki, ale jakby to się okazało prawdą to wygrzebię chodźby spod ziemi... (w moim wypadku główna przeszkodą jest mama ;D hahaha... musiałabym chyba zrezygnować z kieszonkowego na rzecz kablówki...). No i zgadzam się z Sakura_chan. Pewnie bedzie dubbing... coś strasznego. Jak zwykle wszyscy uważają anime za "bajki". Jak komuś powiem że to oglądam to zawsze ta sama reakcja: "To te bajki z durzymi oczami???". |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
 |
|
|
|
 |
BOReK 
Kierownik

|
Wysłany: 10-01-2007, 22:50
|
|
|
Oho, może będzie realny powód by wydać te parę złotych więcej na kablówkę XD.
| Zegarmistrz napisał/a: | | Co o tym myślicie? |
W moim mniemaniu będzie to kolejny bajer dostępny nawet mniejszej liczbie osób niż Hyper. Oni oczywiście się ucieszą, ale przeciętny człowiek dalej będzie żył w błogiej nieświadomości. Do tego, czego ja bym chciał w kraju, nadal będzie jak stąd na Marsa. |
|
 |
Sakura_chan
Gość
|
Wysłany: 11-01-2007, 01:47
|
|
|
| Cytat: | | Do tego, czego ja bym chciał w kraju, nadal będzie jak stąd na Marsa. | Drugiej Japonii to niestety nie będzie, ale i tak w szoku jestem bo sądziłam że zanim zacznie się w ogóle mówić o kanale anime w Polsce to ja zdążę przejść na emeryturę... |
|
|
|
|
 |
ghostface 

|
Wysłany: 11-01-2007, 02:27
|
|
|
| LOL, a ja nawet telewizora nie mam, o kablówce nie wspominając. Ale pomysł dobry, mimo że za dużo bym się nie naoglądała, chyba że jakiś film lub miniseria raz na parę tygodni, jak jestem w domu. Kto wie, jeśli kanał byłby dobry, może sprawiłabym sobie w końcu TV + kabel, ale biorąc pod uwagę jak niewiele serii widziałam, jak szybko się wkręcam w anime i jak łatwo przychodzi mi marnotrawienie czasu... to nie byłby dobry pomysł. |
|
|
|
|
 |
korsarz 
the space pirate

|
Wysłany: 11-01-2007, 10:02
|
|
|
U mnie jest AXN Crime i Sci-Fi, więc może ten kanał z anime także będzie odbierany (jeśli będzie) :) . Miło będzie obejrzeć anime o dowolnej godzinie, a nie tylko pół godziny po 21:00 na Hyperze, kiedy inni mieszkańcy też mają coś do oglądania -.- .
Mam tylko nadzieję, że nie ograniczy się to do bajek dla dzieci z przerwami na DBZ i Sailor Moon... |
_________________ Less words, more contents
平和、愛、統一、敬意 (peace, love, unity, respect) |
|
|
|
 |
Sakura_chan
Gość
|
Wysłany: 11-01-2007, 10:06
|
|
|
| Korsarz to co Ty masz za TV ? Multimedia ? |
|
|
|
|
 |
korsarz 
the space pirate

|
Wysłany: 11-01-2007, 10:12
|
|
|
| Canal + (satelita :) ) |
_________________ Less words, more contents
平和、愛、統一、敬意 (peace, love, unity, respect) |
|
|
|
 |
Tamashi 
The .hack oracle

|
Wysłany: 11-01-2007, 11:28
|
|
|
| Ciekawe, bardzo ciekawe. Mam kablówke z Multimedii i zastanawiam się czy w razie czego będe miał ten kanał. Jeśli tak byłbym szczęśliwy ^^. Ale na razie mam do tego pewien dystans. Ciężko mi uwierzyć, póki nie zobaczę. Ale trzymam za to kciuki. |
|
|
|
|
 |
Nanami 
Nya~

Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 11-01-2007, 14:52
|
|
|
| Jesli istnieje szansa, ze kanał jednak bedzie miał sporo anime w pakiecie, to wątpie czy bedzie dubbing, za duzo zachodu i czasu do przerabiania, wiec jestem optymistycznie nastawiona, ze bedzie lektor :) |
|
 |
piterkow 
Kira Follower
|
Wysłany: 11-01-2007, 14:52
|
|
|
| Ja mam miejska kablowke, wiec postaram sie namowic adminow do dodania tego programu.... |
|
|
|
|
 |
The_Havoc_Rider 
onward we rock.

|
Wysłany: 11-01-2007, 16:53
|
|
|
'jak by nie było będzie bardzo miło'
pewnie nie będę mieć tego programu w kablówce no ale..
zawsze znajdą się zapaleńcy którzy będą ripować anime z TV więc bedzie one łatwiej dostępne (niekoniecznie w legalny sposób oczywiście) |
_________________ nie, nie kocham wszystkich.
 |
|
|
|
 |
|
|