Ulubiony gatunek: |
Twój ulubiony gatunek Anime/ Mangi |
Cyberpunk |
|
4% |
[ 13 ] |
Fantasy |
|
27% |
[ 71 ] |
Science fiction / Space opera |
|
7% |
[ 19 ] |
Magical Girls |
|
2% |
[ 6 ] |
Komedia romantyczna |
|
21% |
[ 57 ] |
Film akcji |
|
7% |
[ 19 ] |
Obyczajowy / Dramat |
|
16% |
[ 42 ] |
Yaoi / Yuri |
|
6% |
[ 16 ] |
Horror |
|
5% |
[ 15 ] |
Hentai |
|
1% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 157 |
Wszystkich Głosów: 261 |
|
|
|
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-08-2004, 01:20
|
|
|
Fantasy i komedia romantyczna. Dlaczego? Bo tak! |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 05-08-2004, 01:48
|
|
|
1.Fantasy
2.Komedia romantyczna
3.Film akcji
4.Magical Girls
5.Horror
6.Hentai
7.Science fiction / Space opera/Cyberpunk
8.Yaoi / Yuri
9.Obyczajowy / Dramat |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 05-08-2004, 12:58
|
|
|
wracając do różnic między fantasy a sf, wg Dicka jest to pojęcie czysto subiektywne.
Zresztą nawet się poświęcę i przepiszę __^__
(...)W fantasy występują zjawiska powszechnie uznawane za niemożliwe; w science fiction powszechnie uznawane za możliwe, choć po spełnieniu określonych warunków. W gruncie rzeczy mamy tu do czynienia z rozróżnieniem instynktownym, opierajacym się na subiektywnym przekonaniu autora i czytelników.
Wracając do ankiety - w mandze zdecydowanie góruje u mnie yuri, pozatym uwielbiam yaoi. Gorzej z resztą bo ja lubię chyba wszystkie gatunki... Pomijając, że od niedawna z horrorow się naśmiewam nie wspominając o obyczajach czy dramatach...
Hentai.. no dobra, hentai odpada. Ale moze dlatego, ze jeszcze nie widzialam...
W każdym razie póki co biorę przykłąd z Avellany i wstrzymuję się od głosu... |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 05-08-2004, 13:07
|
|
|
Nie będę się wyłamywał... fantasy i komedia romantyczna (o ile jest to bardziej "komedia" niż "romantyczna" ;P). Ewentualne wyjaśnienia, gdyby komuś były potrzebne, jestem w stanie złożyć między 2 a 3 rano. |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 05-08-2004, 14:45
|
|
|
SZOK!!!!!
Mazoku oglądający romanse!:P tożto nie eyczne i nie moralne!:P
komedie to powinieneś sobie z horroru robić!
jak ja!naprzykład krwawa masakra piłą mechaniczną-jak ktoś spojrzy z względu logiki to ten film serio jest komedią, piłą rozcinają na pół kamienny komin biegną po kablu 20 metrów a potem spadają przez 4 minuty w dół o 20 metrów, po czym jak zeskakuje ten z piłą to nagle sie ocknąć muszą i uciekają-komedia...:P |
|
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 05-08-2004, 15:09
|
|
|
TEKSAŃSKA masakra piłą mechaniczną, Ryu ;P To raz. A dwa, że rozmawiamy tutaj o ulubionych gatunkach anime&mangi, nie filmów wogóle. Poza tym nadmieniłem, że w komediach romantycznych interesuje mnie najbardziej człon "komedia". Czy ja wyglądam na mazoku lubującego się w romansach?
...
Ta cisza jest niepokojąca ^^" |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 05-08-2004, 18:41
|
|
|
Horror... horror... nie przypominam sobie czystego animowanego horrorka... jest niby Necronomicon ale to bardziej hentaj...
zawodzi mnie pamięć czy po prostu nie ma żadnych horrorków? |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-08-2004, 23:20
|
|
|
Wpisz hentai, będzie chociaż jedenXD. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 07-08-2004, 17:55
|
|
|
Hmmm... Trudno powiedzieć, ale chyba komedia... Ale taka "w miarę na poziomie". Bo za wrzaski zdeformowanych ludzików, biegających w tę i z powrotem (przykład - Tri-zenon) to ja dziękuję ^^''
A drugie to chyba jednak fantasy. O ile do "zwykłego", tzn nieanimowego, jestem dość uprzedzona (wszystko co miałam okazję przeczytać było w porządku, ale brakowało tego "czegoś", więc się zniechęciłam ^^''), to w przypadku anime większość z moich ulubionych to ten gatunek. |
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 04-05-2005, 12:35
|
|
|
Dobra, poddaję się, nie umiem wybrać.
Bo jak niby zaklasyfikować np. Bebopa? Toż to i sf, i komedia, i dramat.
Noir - na pierwszy rzut oka akcja, ale toczy się tak wolno, że większość wielbicieli akcji odrzuca po kilku odcinkach.
A WHR? Co to niby, obyczajowy (bo rozterki Robin), akcja (bo za tymi witchami się uganiają w każdym odcinku) a elementy nie z tego świata też się znajdą...
A czysty animowany horrorek to chyba "Le portrait de petitte Cossette". Nawet niezły, gdyby nie to, że w połowie 1 odcinka wjeżdżają czachy, piszczele, demony i krew, krew, KREW! Nie, żebym nie lubiła :), ale w tym wypadku psują klimat. |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
Totalizator
I Think I Can
|
Wysłany: 04-05-2005, 13:00
|
|
|
Cyberpunk i SF. Ale szkoda że jest "komedia romantyczna" zamiast po prostu komedii bo FLCL mi nie podszedł pod tę kategorię. Wrzuciłem do SF razem z Bebopem (ostatnio objrzałem - niezłe) |
_________________ Podążaj za białym kurwikiem... |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 04-05-2005, 13:09
|
|
|
Fantasy i film akcji (ale wcale nie ławo było się zdecydować).
PS: A komedie niekoniecznie romantyczne (taki Captain Tylor np.)? |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 04-05-2005, 17:34
|
|
|
Cytat: | zawodzi mnie pamięć czy po prostu nie ma żadnych horrorków? |
A Hundred Stories widziałeś? Horrorek jak nic. |
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 06-05-2005, 08:18
|
|
|
A ja zaznaczylam magical girl i dramat. A co. W koncu jestem Otaku PGSM (Live Action) i trudno mi przychodzilo klasyfikowanie niektorych Anime (Cowboy Bebop np.) , wiec koncowo dramat, jako, ze w tytulach o ktorych mysle mozny nacisk kladlo sie na psychologiczna strone stosunkow miedzyludzkich. (GTO Live Action tez nie byl raczej komedia, a dramatem, wieeec.... ) |
Ask yourself Ask your mom Ask DNA |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-05-2005, 10:31
|
|
|
Czemu yuri i yaoi są razem ? Przecież te dwa gatunki różnią się zdecydowanie... |
|
|
|
|
|
|