Ulubiony gatunek: |
Twój ulubiony gatunek Anime/ Mangi |
Cyberpunk |
|
4% |
[ 13 ] |
Fantasy |
|
27% |
[ 71 ] |
Science fiction / Space opera |
|
7% |
[ 19 ] |
Magical Girls |
|
2% |
[ 6 ] |
Komedia romantyczna |
|
21% |
[ 57 ] |
Film akcji |
|
7% |
[ 19 ] |
Obyczajowy / Dramat |
|
16% |
[ 42 ] |
Yaoi / Yuri |
|
6% |
[ 16 ] |
Horror |
|
5% |
[ 15 ] |
Hentai |
|
1% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 157 |
Wszystkich Głosów: 261 |
|
|
|
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-08-2004, 08:46 Ulubiony gatunek:
|
|
|
Dawno nie założyłem żadnego tematu... Pewnie ze 2 tygodnie.
Podejrzewam, że w ankiecie wygra albo Fantasy albo Science Fiction / Space Opera. Większość z nas to w końcu fantaści. Ja mam nadzieje na dokładnie taki układ. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 04-08-2004, 09:41
|
|
|
Fantasy. We wszystkim - mangach, anime, książkach, filmach... Mania po prostu ^^ |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 04-08-2004, 10:28
|
|
|
SF. Jakoś bardziej do mnie trafia, niż fantasy. Ale to chyba nie dziwne... |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 04-08-2004, 10:31
|
|
|
Fantasy-no a co Smok miał wybrać?dramat?:P
jakoś wg mnie to Fantasy będzie pierwsze a SF drógie, potem cała reszta...a potem ktoś odda głos na hentaja:P |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 04-08-2004, 10:42
|
|
|
Na hentaia nie, ale yaoi/yuri juz jakiś jest XD
Ja głosowałam tradycyjnie - fantasy! To nie dotyczy tylko anime, także książek, RPG - jeśli uda mi sie na coś załapać... Widocznie ja już tak mam :)
A swoja drogą jestem ciekawa: ilu z Was jest bardziej "fantastami", a przy okazji fanami anime, a ile na odwrót? |
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 04-08-2004, 10:45
|
|
|
Uh...tu miałam DUŻY problem.Bardzo lubię fantasy, lubię magical girls, lubię niekiedy dramaty... ciężko zdecydować się na jeden wybór, bo w każdym dziale znajdę coś dla siebie. I tak, żeby biedne Magical Girls nie były osamotnione, zagłosowałam na nie, ale w gruncie rzeczy lubię każdy z tych gatunków... |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 04-08-2004, 12:06
|
|
|
Hmm....:/ osiołkowi w żłobie dano...w jednym owies...w drugim siano... i osiołek umarł z głodu...X)
Faktycznie spory problem...Na pierwszy rzut oka odrzucamy hentai (trochę szkoda XD), Yaoi/Yuri, cyberpunk, horror...na drugi rzut oka odpada film akcji, science fiction. I zostaje czwórka...:/ Hm...hm... Fantasy czy komedia r. ...<myśli> Niech zostanie fantasy...XD |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 04-08-2004, 12:32
|
|
|
Jak widać, Zeg, nie myliłeś się... ja również oddaję głos na Fantasy.
Obstawiamy- ile będzie głosów na hentai? ;P |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-08-2004, 15:24
|
|
|
Wysoka Izbo, wstrzymuję się od głosu. Niby najbliższy mi gatunek to fantasy, ale... Prawda jest taka, że mało widziałam dobrych anime fantasy, już więcej - wbrew pozorom - science-fiction. A najlepsze serie, jakie widziałam, w ogóle nie pasują do żadnej kategorii. Ani z tych, ani w ogóle. Więc jak dla mnie kwestia nierozstrzygnięta. Z drobnymi wyjątkami lubię dobre anime - niezależnie od gatunku.
Cytat: | Obstawiamy- ile będzie głosów na hentai? ;P |
A ile razy w jednej ankiecie może zagłosować Sm00k? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 04-08-2004, 15:29
|
|
|
Cytat: | A ile razy w jednej ankiecie może zagłosować Sm00k? |
łeeee, to ja to napisać chciałem!:P
ciekawe czy jaki kolwiek głos na horror będzie...choć może dla sprostowania pownien być jeszcze horror komediowy?:P |
|
|
|
|
|
Boski Miszcz
Dołączył: 21 Lut 2003 Skąd: Tam, gdzie Mazoku mówi dobranoc Status: offline
|
Wysłany: 04-08-2004, 15:31
|
|
|
Dziwi mnie podział. Jest yaoi/yuri, a nie ma shojo i shonen. Dziwne...
Cenię najbardziej cyberpunk i fantasy, ale głosu nie oddam |
_________________ Ku chwale LON!
A la la la la LON, a la la la la LON LON li LON LON LON LOL, oo! |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 04-08-2004, 16:14
|
|
|
hentaje.. he he... tentacle są najlepsze ;)
Rzeczywiście, coś w anime mało czystego, dobrego fantasy - zawsze muszą z czymś zmieszać :/
Głos oczywiście na cyberpunka :P |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 04-08-2004, 17:02
|
|
|
Jak zauważyłem, dużo osób ma kilka typów, więc lekko zmieniłem ankietę (teraz osiołek z głodu chyba nie padnie? ;).
Dobra, swoje nagrzebałem więc teraz mogę zaznaczyć SF i fantasy ^^" |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-08-2004, 17:04
|
|
|
Boski Miszcz napisał/a: | Dziwi mnie podział. Jest yaoi/yuri, a nie ma shojo i shonen. Dziwne... |
Wypadałoby powiedzieć, że układ ankiety zerżnąłem z podforum M&A na Nowej Gildii słowo w słowo... Nie mniej jednak uważam, że jest on słuszny. Shojo i Shonen są podziałem Japońskim i na gruncie Europeiskim, gdzie istnieje już inny system klasyfikacji gatunków dosyć sztucznym, komplikującym jedynie żywot uzytkowników i niezrozumiałym do osób nie mających pojęcia o nomenklaturze fandomu M&A (a przynajmniej tej jego części, która skupiona jest wokół Kawaii i Mangazynu... duża część z nas nie kupuje tych periodyków). Oba gatunki zawierają w sobie to, co podpada pod Komedie, Komedie Romantyczną i Film Obyczajowy (oraz momentami akcje).
Yaoi / Yuri także dobrze tu pasuje, bowiem zachodnia kultura nie ma rozwiniętego gatunku specjalizującego się w problematyce związków i par homoseksualnych. Jest to zjawisko specyficzne i nomenklatura zachodniej którą wielu (w tym ja) się posługuje nie zna dlań odpowiedniej nazwy. Pozostawiłem więc oryginalną.
g_v_s napisał/a: |
Rzeczywiście, coś w anime mało czystego, dobrego fantasy - zawsze muszą z czymś zmieszać :/
|
Niestety... A jeśli już to komedie pokroju Slayers (z tym, że zwykle gorsze) aczkolwiek kilka (często bardzo dobrych) serii i produkcji z gatunku lub pogranicza gatunku się znajdzie. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-08-2004, 00:20
|
|
|
Cyberpunk i komedia romantyczna. Niby powinno być fantasy, ale w sumie to czyste fantasy w mandze to chyba tylko "Lodoss war", bo już Slayersi w niektórych momentach zalatują jeśli nie science-fiction, to wspóczesnością(zwłaszcza trzecia seria). A w innych serialach "fantasy" jest jeszcze gorzej. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|