Ulubiony gatunek: |
Twój ulubiony gatunek Anime/ Mangi |
Cyberpunk |
|
4% |
[ 13 ] |
Fantasy |
|
27% |
[ 71 ] |
Science fiction / Space opera |
|
7% |
[ 19 ] |
Magical Girls |
|
2% |
[ 6 ] |
Komedia romantyczna |
|
21% |
[ 57 ] |
Film akcji |
|
7% |
[ 19 ] |
Obyczajowy / Dramat |
|
16% |
[ 42 ] |
Yaoi / Yuri |
|
6% |
[ 16 ] |
Horror |
|
5% |
[ 15 ] |
Hentai |
|
1% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 157 |
Wszystkich Głosów: 261 |
|
|
|
Wersja do druku |
Enkidu
I'll show you the Sky
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 30-12-2007, 00:14
|
|
|
Sf (przede wszystkim duże robociki), fantasy no i bardzo podobnie komedie romantyczne (dramaty i obyczajowe też pasują mi) a najlepiej trochę komedi romantycznej w fantasy albo sf. Poprostu łatwo się wciągam w takie anime, jestem lekko uczuciowy i lubię wybuchy roboty no i miecze, i to jest to ^^. |
_________________ Hoping for the best but expecting the worst
Do the Kirby dance! <("<) <( " )> (>")>
|
|
|
|
|
Khorne
Chaos zwycięży
Dołączył: 28 Gru 2007 Skąd: Północne Pustkowia Chaosu Status: offline
|
Wysłany: 30-12-2007, 00:25
|
|
|
Fantasy, Sci-Fi of corse, z domieszką dramatu, horroru. To jest udany przepis na anime. Nie zaszkodzi też trochę romantycznych scen :) |
_________________ "Krew dla boga krwi, czaszki dla tronu czaszek" |
|
|
|
|
Rhey
|
Wysłany: 30-12-2007, 09:53
|
|
|
Patrząc na liczbę facetów na forum jestem pewny że liczba głosów oddanych na Hentai nie ma nic wspólnego z rzeczywistością :P
Ja oczywiście nie będę się wyłamywał i oddam głos na fantasy. :) (w sumie to najbardziej lubię steampunk niestety wśród anime są tylko śladowe ilości takich tytułów) |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 30-12-2007, 14:02
|
|
|
Lubie fantasy, ale nie samo. Musi byc w tym jakis romans/komedia/dramat ewentualnie. Zanaczylam jednak komedie i dramat tak dla rownowagi;D |
|
|
Iiverin
|
Wysłany: 30-12-2007, 18:46
|
|
|
Na pierwszym miejscu fantasy :) Króluje w anime, filmach i książkach... Na drugim yaoi/yuri - mmmm :D Nie muszę więcej dodawać :P |
|
|
|
|
|
Gustavus
mechalistkoholik
|
Wysłany: 30-12-2007, 21:32
|
|
|
hmm... a gdzie występują piękne mechy i szybkie kobiety?
chyba mimo wszystko pod Science fiction / Space opera choć Fantasy i Komedią Romantyczną też czasami nie pogardzę. |
_________________ "Ich okręty są jak ich kobiety...
Piękne i szybkie, ale fatalnie się prowadzą"
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 31-12-2007, 18:39
|
|
|
Z gatunków, które wymieniono najbardziej lubię SF (Crest of the Stars, Chobits, NGE), cyberpunk (GITS, Battle Angel Alita, SE Lain) oraz fantasy (Slayers, Tsubasa Chronicle). Najczęściej te dwa pierwsze :) . Od czasu do czasu jakaś komedia romantyczna (Lovely Complex), czy horror (Hellsing) (niekoniecznie jednocześnie ;} ) mogą być, tak dla urozmaicenia. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-01-2008, 15:05
|
|
|
O, proszę, jaki piękny przykład udanej i uzasadnionej nekromancji ^.^
Zaznaczyłem Film akcji i Komedię romantyczną. Wprawdzie większość serii, które są na szczycie mojej listy ulubionych pasuje przeważnie również do innego gatunku, to jednak te dwa elementy można wyłapać w chyba największej liczbie.
Po zastanowieniu stwierdziłem, że wybór był trafny również ze względu na to, że jeżeli anime jest dobre w danej "dziedzinie" to prawie na 100% mi się spodoba, a z kolei nie każdy dobry dramat/cyberpunk/etc. musi przypaść mi do gustu. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-01-2008, 20:43
|
|
|
Zagłosowałam na komedie romantyczne i obyczajowe.
Lubię się śmiać, wątkiem miłosnym też nie pogardzę.
Obyczajowe - bo mogę łatwo zżyć się z bohaterami i wczuć w ich sytuację. Jedyne obyczajówki które oglądam (polskie "live action" typu klan czy m jak miłość omijam szerokim łukiem)
Lubię też horrory i filmy akcji |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
cintra
|
Wysłany: 03-01-2008, 20:50
|
|
|
Zaznaczyłam fantasy i obyczajówkę, choć to znaczne uproszczenie, dużo zależy od nastroju w jakim jestem. Raz bardziej mi odpowiada komedia, a raz horror. ;)
Mogę za to powiedzieć do jakich gatunków anime podchodzę z największą nieufnością - są to science fiction i cyberpunk. Jeśli wybieram jakieś tytuły do nich zakwalifikowane, to po ostrej selekcji.
O hentai'ach nie mam wyrobionego zdania, bo nie widziałam ani jednego. ;P |
|
|
|
|
|
Anonymous_
facepalm.jpg
|
Wysłany: 03-01-2008, 20:50
|
|
|
No hentaje oczywiście! =P
Tylko dwa głosy? E, bym oddał 5...no to zostają hentaje i akcji.
Już nie będę podawał jakie ściśle hentaje, po co mam was straszyć. |
_________________ facepalm.jpg |
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 16-07-2008, 12:28
|
|
|
Zagłosowałam na fantasy i komedię romantyczną.
Fantasy - ten gatunek uwielbiam w każdej postaci: papierowej (książkowej, mangowej), filmowej, rysunkowej czy komputerowej. Magia, nadprzyrodzone moce, jakieś mityczne i baśniowe stwory - to jest to!
Komedia romantyczna - lubię się śmiać, poza tym podobają mi się wątki romantyczne.
Lubię też filmy akcji, horrory i obyczajówki. |
|
|
|
|
|
BloodRevan
[Miejsce dla sponsora]
|
Wysłany: 16-07-2008, 20:14
|
|
|
Swoje głosy oddałem na Fantasy i Film akcji. Troche dalej umiejscowiłem komedie romantyczną, horror i obyczajowy, a na samym końcu magical girls & yuri/yaoi. Reszta pośrodku. |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 29-10-2008, 14:26
|
|
|
Zaznaczyłam cyberpunk (od genialnej mangi Battel Angel Alita, Akira, Lain, Texhnolyze, GITS'y, Blame! ... itp.) ciekawią mnie takie różnie wizje przedstawienia przyszłosci i mroczny klimat.
drugie... yuri/yaoi ;]
wliczajac w to i dobre romansiki shonen-ai i shojo-ai :D
szkoda ze tylko mozna było wybrac 2 opcje bo zaznaczyłabym jeszcze kino akcji ;] |
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-10-2008, 15:28
|
|
|
Zaznaczyłem cyberpunk ze względu na Battle Angel Alita, Gits; oraz obyczajowy/dramat bo Kanon, Air, Clannad i Sola podpadają najbardziej pod tą kategorie.
Mam sentyment do fantasy, ale ten gatunek, w czystej postaci, w m&a prawie nie istnieje. A wszelkie tytuły takie jak Berserk, Utawarerumono i 12 Kingdoms to jedynie wyjątki podkreślające regule. No chyba, że za fantasy uznamy takie serie jak Ognistooka Shana.
Sf nie zaznaczam, bo w anime ten termin oznacza najczęściej mecha, a jedynymi seriami tego typu, które lubię są Guren Lagann i Code Geass (pierwsza seria). |
|
|
|
|
|
|