Ulubiony gatunek: |
Twój ulubiony gatunek Anime/ Mangi |
Cyberpunk |
|
4% |
[ 13 ] |
Fantasy |
|
27% |
[ 71 ] |
Science fiction / Space opera |
|
7% |
[ 19 ] |
Magical Girls |
|
2% |
[ 6 ] |
Komedia romantyczna |
|
21% |
[ 57 ] |
Film akcji |
|
7% |
[ 19 ] |
Obyczajowy / Dramat |
|
16% |
[ 42 ] |
Yaoi / Yuri |
|
6% |
[ 16 ] |
Horror |
|
5% |
[ 15 ] |
Hentai |
|
1% |
[ 3 ] |
|
Głosowań: 157 |
Wszystkich Głosów: 261 |
|
|
|
Wersja do druku |
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 06-05-2005, 10:57
|
|
|
Dla tak kompletnych laików jak my wychodzi mniej-więcej na to samo... :P |
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 06-05-2005, 12:09
|
|
|
Ech, ta klasyfikacja gatunkowa :P.
Ciężko się zdecydować, bo moje ulubione anime to w większości komedie, romantyczne także (chyba obok Zega najwięcej ich zrecenzowałem :P), no ale... czy takiego Golden Boya czy Komugi można wsadzić do tej kategorii? Nie bardzo :P. Tak czy owak najbliżej moich gustów z wymienionych opcji była komedia romantyczna i na nią zagłosowałem. Drugie miejsce fantasy, choć nie gardzę komediowym sf :P.
Szkoda że komedia się nie zmieściła :P. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-05-2005, 16:03
|
|
|
Cytat: | Cyberpunk i SF. Ale szkoda że jest "komedia romantyczna" zamiast po prostu komedii bo FLCL mi nie podszedł pod tę kategorię | .
A tam, jak dla mnie było wystarczająco wystarczająco romantyczne:P. Inna rzecz, że FLCL mieści się w mało której szufladce;>.
Cytat: | Czemu yuri i yaoi są razem ? Przecież te dwa gatunki różnią się zdecydowanie... |
Szkoda miejsca na to:P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Beryl
jej mroczny majestat
|
Wysłany: 08-05-2005, 14:45
|
|
|
Zaznaczyłam yaoi, bo z wyborem pozostałego mam kłopot.. wybrałabym fantasy, ale wtedy momentalnie przypomina mi się Lodoss i dostaję dreszczy. Gdzie wrazić romanse niekoniecznie komedie, za to z elementami nadnaturalnymi? ( PSME, YnM, my honey...) |
|
|
|
|
|
selene
a slave of death
Dołączyła: 14 Maj 2005 Skąd: zapomniane okolice Wrocka Status: offline
|
Wysłany: 14-05-2005, 14:30
|
|
|
Zaznaczyłam yuri i fantasy. Gdyby była jeszcze do wyboru komedia to miałabym problem, a tak to wybór był prosty jak dla mnie :) |
_________________ Sora kara ochitekuru no wa are wa ame dewa nakute... |
|
|
|
|
Yuusuke
Kocham Futabe Kutsuki
|
Wysłany: 25-12-2007, 22:25
|
|
|
Zdecydowanie Komedia romantyczna (Onegai Teacher, Green Green, Love Hina)
Po prostu jestem bardzo czułym i uczuciowym facetem :P |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 25-12-2007, 23:25
|
|
|
Przyznam,że w poczatkowej fazie oglądałam głównie komedie,i były to raczej komedie romantyczne,mniej lub bardziej wciągające ale po obejrzeniu Death Note stwierdziłam,że bez tego romantyzmu da się oglądać....jestem już po obejrzeniu Darker Than Black. Jeśli mam być szczera im podobne gatunki,fantasy,przygodowe,troche akcja dają przynajmniej mi to czego potrzebuje.Komedie romantyczne nie dają tego fajnego klimatu.Każdy słowem lubi coś innego:) |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 25-12-2007, 23:44
|
|
|
wooo, fantasy oczywiście. kocham, kocham. Zarówno książki jak i anime. Właśnie to najbardziej fascynuje mnie w m&a (No i przejawia się tutaj też moja zamiłowanie do sztuk pięknych i wszystkiego co rysunkowe...)
Właściwie, to ten jeden gatunek jest moim ulubionym, ale w zależności od nastroju i aktualnego "widzi mi się" balansuje na granicy dobierając sobie serie z różnymi domieszkami. Często nawet zdaża mi się całkiem od fantasy odpłynąć i zająć się jakimś całkiem innym gatunkiem. Obecnie jestem przy cyberpanku i horrorze... |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
szczeciarz
Baka :)
|
Wysłany: 26-12-2007, 11:55
|
|
|
Lubię komedie romantyczne i horrory, ale z ciekawą fabułą. |
|
|
|
|
|
Nakago
|
Wysłany: 26-12-2007, 13:12
|
|
|
No, to Grisznak ma chyba problem: z tego, co się orientuję, yuri lubi bardzo, yaoi nie trawi wcale. Podanie ich razem to kiepski pomysł.
Zagłosowałam na obyczajówkę / dramat. Bo mojego ulubionego rodzaju m/a, jakim są historie sportowe, nie ma, a obyczajówka jest mu najbliższa. Zresztą anime obyczajowe (dramat niekoniecznie, prędzej komediodramat) również bardzo lubię; na pewno bardziej, niż komedie romantyczne, które w większości przypadków zwyczajnie mnie wkurzają. |
_________________ "Bo przyjdzie Nakago i Ci odpisze" - Ainaelle |
|
|
|
|
bogubox
Bushido Follower
|
Wysłany: 26-12-2007, 13:43
|
|
|
Ja bym zaglosowal na opcje ktorej nie ma, a mianowicie: Wszystko aby bylo dobre.
To tak na boku a:
1 Fantasy
2 Obyczajowy |
_________________ "The problem with America is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?"
|
|
|
|
|
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 26-12-2007, 19:10
|
|
|
Najbardziej dotykają anime z kategorii okruchy życia/proza życia.
Poruszają problemy ludzkie ...po prostu. Problemy z którymi każdy z nas może kiedyś może mieć do czynienia. A czy przedstawione to będzie za pomocą horroru, fantasy, sportu, romansu, ecchi, kryminału, itd. to dla mnie nie ma zbyt dużego znaczenia. |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
Steelrose
|
Wysłany: 26-12-2007, 19:46
|
|
|
Wybrałam cyberpunk i fantasy. Co do pierwszego gatunku jestem pewna ale jesli chodzi o drugi to zastanawiałam się jeszcze nad science-fiction. Zresztą ostatecznie nie chodzi o gatunek, tylko o oryginalną historię i interesujących bohaterów. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 29-12-2007, 17:40
|
|
|
SF i komedia romantyczna... bo tak! :> |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Sivii
|
Wysłany: 29-12-2007, 20:40 ...
|
|
|
SF i Obyczajowy. SF zdecydowanie najpopularniejsze w moim wyborze tytułów, Serie Obyczajowe też są wysoko (Tu może jeszcze przed obyczajowymi by się komedia zmieściła, ale patrząc z perspektywy samych komedii romantycznych to gatunek spada troche niżej). Serii Fantasy nie brałem pod uwagę, bo nie ma ich za wiele (Może bardziej patrząc z perspektywy fantastyki było by więcej, ale to zbyt ogólne określenie (SF tez by się musiało zaliczać))... |
|
|
|
|
|
|