Najbardziej zchizniete anime;))) |
Wersja do druku |
Nezumi
Wieczny i Nieskończony
|
Wysłany: 07-04-2006, 19:36
|
|
|
jeżeli chodzi o chore i porąbane w dobrym tego słowa znaczeniu to bezapelacyjnie FLCL |
|
|
|
|
|
FranzKafka
|
Wysłany: 09-04-2006, 18:51
|
|
|
Chcecie prawdziwej schizy to zobaczcie to:
Serial Experiments Lain (kto to obejrzy jest mocny - ja obejrzałem =))
Cat Soup - psychodela i wymownośc tego anime znisczzyła na zawsze moje wyobrażenie o świecie - polecam! |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 09-04-2006, 19:12
|
|
|
Oj tak... Cat Soup - zgadzam się w studwunastu procentach. Ostrzegam tylko - okrutne, psychodeliczne i cholernie przygnębiające. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 10-04-2006, 09:40
|
|
|
FranzKafka napisał/a: | Serial Experiments Lain (kto to obejrzy jest mocny - ja obejrzałem =)) |
Ja obejrzałem. Dobre i polecam ;-)
A skoro mogą być nie tylko komedie, to bezkonkurencyjne Neon Genesis Evangelion :> |
|
|
|
|
|
..:::GHOST:::..
Dołączył: 09 Kwi 2006 Skąd: Ciemna strona pomidora :P Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-04-2006, 14:21
|
|
|
Texhnolyze...a szczególnie pierwszy odcinek, w którym padają zaledwie dwie,trzy kwestie...polecam twardzielom o mocnych łbach^_^ |
|
|
|
|
|
Lucy
|
Wysłany: 10-04-2006, 19:02
|
|
|
Skoro schizowane to może Naruto?? To jest troche zabawne ale czasami idiotyczne. |
|
|
|
|
|
Udai
[N]atural [B]orn [E]goist
|
Wysłany: 29-04-2006, 13:53
|
|
|
Moim faworytem jest "Mind Game" - czysta psychodeliczna akcja, świetny przekaz, surrealizm (scena z "Bogiem" rządzi), niesamowite tempo i humor bardzo polecam ten film w pełni zasługuje na swój tytuł. Można by napisać więcej ale poszczególne sceny są tak "nierealne" i charakterystyczne że nie będe spojlerował - ale zdecydowanie polecam.
>>> WARTO <<< |
_________________ "It is a good viewpoint to see the world as a dream. When you have something like a nightmare, you will wake up and tell yourself that it was only a dream. It is said that the world we live in is not a bit different from this." |
|
|
|
|
Rogas
Lewa !!!!
|
Wysłany: 29-04-2006, 14:10
|
|
|
hmmm a moze jeszcze elfen lied :P?? |
|
|
|
|
|
Lina^^
Alone...
|
Wysłany: 01-05-2006, 08:29
|
|
|
A ja obstawiam Furi Kuri i Gokudo-kun Manyuki x] W tym pierwszym to miejscami nie wiedziałam, o co chodzi (zwłaszcza w scenkach z Mamini). A drugie, ze względu na gagi, kawały=P |
_________________ Sekai-juu uwasa ni naritai
kagayaku mirai mo te ni iretai
Are mo kore mo honki no yume
dare hitori jama wa sasenai! |
|
|
|
|
Abigail
Naleśnikara
|
Wysłany: 01-05-2006, 11:55
|
|
|
Utena jest też nieźle poschizowana, a przy okazji naprawdę warta obejrzenia. |
_________________ Here's the last toast of the evening, here's to those who still believe
All the losers will be winners, all the givers shall receive
Here's to trouble-free tomorrows, may your sorrows all be small
Here's to the losers, bless them all! |
|
|
|
|
LookOUT
The Hitgirl
|
Wysłany: 02-05-2006, 11:30
|
|
|
Abigail napisał/a: | Utena jest też nieźle poschizowana, a przy okazji naprawdę warta obejrzenia. |
Racja,juz sam chara design jest..hmm...troche 'dziwny',;PA co do Cat soup-ja wole takie bardziej wesole storyjki;>> |
_________________ Choice for you, is the view to a kill ,
Between the shades, assination standing still...
-Hey, ARE YOU TALKING TO ME?! |
|
|
|
|
mitsuko
Violent fighter
|
Wysłany: 02-05-2006, 21:26
|
|
|
Do grona zchizniętach zaliczyłambym jeszcze FY.Po tym anime nabawiłam się traumy do imienia tamahome i miaka!Na samą myśl o tych bohaterach dostaję gęsiej skórki.Polecam to anime ludziom,którzy mają zbut dużo wolnego czasu, lubią się nudzić i są trochę przygłuchawi.
Co się tyczy Uteny to fakt jest warta polecenia...chyba.... jednak nie mogę pojąć co ma koniec świata zradą uczniowską jakieś szkoły i ską do licha ten kangur z rękawicami bokserskimi. |
|
|
Hajime
|
Wysłany: 03-05-2006, 09:35
|
|
|
W sumie nie wiem dlaczego o anime psychologicznych mówie się "schiznięte". Spotykam ten trend od bardzo dawna.
Seria Experiments Lain obejrzałem conajmniej 3 razy :) należy do moich ulubionych serii. Jezeli chodzi o serie psychologiczne to polecam Jeszcze BLAME! (ale mangę nie anime) autorstwa Tsutomu Nihei oraz White Rain Yoshitoshiego Abe.
A wracając do tematu to najbardziej głupie anime to chyba Excel saga chociaż musze przyznać że paru konkurencyjnych tytułów nie obejrzałem. ;) |
|
|
|
|
|
LookOUT
The Hitgirl
|
Wysłany: 04-05-2006, 10:22
|
|
|
Jak zakladalam ten temat,to mialam na mysli schizy typu wlasnie excel sagi a nie evangeliona,lain,czy cat soup;>Bardziej takie smieszne.... |
_________________ Choice for you, is the view to a kill ,
Between the shades, assination standing still...
-Hey, ARE YOU TALKING TO ME?! |
|
|
|
|
Hajime
|
Wysłany: 04-05-2006, 18:13
|
|
|
LookOUT napisał/a: | Jak zakladalam ten temat,to mialam na mysli schizy typu wlasnie excel sagi a nie evangeliona,lain,czy cat soup;>Bardziej takie smieszne.... |
w poscie wyżej pisałem o swoim spostrzeżeniu po prostu. Trochę z kontekstu to wyrwałem :) |
|
|
|
|
|
|