Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Najbardziej zchizniete anime;))) |
Wersja do druku |
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 26-08-2007, 21:09
|
|
|
Ta Enda ogladalam. Za pierwszym razem gdy z ostatnich zdan zaczelam wylapywac jakis sens to nogle zrobil sie koniec z ta scena nad morzem. Ale po zdaje sie 3 latach obejrzalam i serie i film jeszcze raz. Po filmie obejrzalam jeszcze raz ostatnie 2 odcinki i z duma stwierdzilam, ze wszystko zlozylo sie w calosc, ktora zrozumialam;D. |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 26-08-2007, 21:28
|
|
|
Mind game, Flcl, lain, evangelion. Te tytuły bez wątpienią pomylone na maxa. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Sayak
KKAT Leader
|
Wysłany: 26-08-2007, 22:55
|
|
|
Więc tak...
Zeshizowane napewno bedzie Furi Kuri .... każdy wie dlaczego.
Następnie Nurse Wich Komugi-chan Magikarte...to anime gwarantuje zrezanie umysłu na jakis czas ^^ (najlepiej obejżec po soul takerze)
Evangelion ale nie sama seria a tylko End of Evangelion ...taa to powoduje nieodwracalne zmiany w psychice...
Earth Defender Mao-chan... gwarantuje czasowy spadek poziomu inteligencji conajmniej o 20%
hmmm no i Ouran bo tak : ) |
_________________ Call Me Sayak
|
|
|
|
|
Kantor
|
Wysłany: 30-08-2007, 21:30
|
|
|
Ha! a widzieliście może OAV-ki Violence Jack?
Czy schizowym nazwać można motyw:
Do ciała ukochanej - zabitej w trakcie próby lesbijskiego gwałtu - podchodzi zdeformowany jednooki psychol, chwilę płacze po czym pożera trupa i natychmiast po spożyciu zmienia się we fioletowego żabiego gula - cała ta akcja nie ma żadnej logicznej (podpartej fabularnie) podstawy.
Seria ta pełna jest podobnych scenek.
Polecić Violence Jack z czystym sumieniem nie mogę. |
_________________ Death has come to your little town, Sheriff... |
|
|
|
|
radgers
Merill J. Fernando
|
Wysłany: 30-08-2007, 21:43
|
|
|
DiziXagi napisał/a: | a do mnie leci już 7 tomów z JPFu :D |
To Gatts i wesoła gromadka są już wydawani w Polsce? Rany julek jaki ja jestem niedoinformowany^^ |
_________________ Duk said (czy coś takiego) - spróbuj i Ty xD |
|
|
|
|
kondzior
Gość
|
Wysłany: 28-07-2008, 20:00
|
|
|
Gantz zdecydowanie schizowy ,wie ktoś możę gdzie można kupić mangę gantz albo ile kosztuje jeden tom ,bo pokusił bym się na zakup całości ,zdecydowanie warto w to zainwestować trochę grosza i ciekawią mnie wątki nierozwinięte w anime ,pewnie manga ma do zaoferowania znacznie więcej . |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 28-07-2008, 21:37
|
|
|
moja prywatna kolekcja schizowatych komedii anime/manga to :P :
1. Dragon half - anime jest boskie manga była by gdybym dorwał to przetłumaczone do końca ale manga jest trochę bardziej poukładana i bardziej nastawiona na opowieść nie na schizy
2. flcl - niebieski maluch z bazooką w szyberdachu roboty wyrastające z guza i wielkie żelazko bez wejścia ... każdy by chciał żyć w takim świecie :P
3. Ghost Stories - oczywiście bardziej scizowata jest wersja adv films :P klasyka schrzanionego dubbingu mozna by powiedzieć ekipa paniponi dash po kilku głębszych wyżyła się na i tak kiepskim anime
4. Hare + Guu - tutaj nie ma już nic do dodania głównym schizem jest Guu to trzeba zobaczyć, pokochać lub znienawidzić
5. Karin - wampiry na słodko straszni łowcy potworów i Usli
6. Nuku Nuku - mój ulubiony robot z kocim mózgiem tekst "i will never forgive you" z wersji dubbingowej i asteroid większy od jowisza ogólnie cała firma mishima z wersji tv i ich genialne bojowe agd :]
7. Paniponi Dash! - gdy nauczycielka jest o połowę młodsza od swoich uczniów takie rzeczy się zdążają zwłaszcza gdy bóg żyje w automacie z napojami :p
8. Ranma 1/2 - jedziemy do przeklętych źródeł :] oczywiście manga jest o wiele lepsza od anime i dłuższa ale o dziwo obejrzenie anime zajęło mi więcej czasy niż przeczytanie mangi :P
9. Tsukuyomi: Moon Phase - kolejna bardzo ciekawa opowieść o wampirach zrealizowana tym razem w kontekście "z poza kadry sitcomu" spadające czasami czające się wiadra i garnki i ten "pół dom"
10. i ostatni tytuł Yamato Nadeshiko Shichi Henge lub jak kto woli Wallflower - gdyby nie haradesign głównych postaci męskich w anime schizy z tego straszyły by pokolenia i sam musiał bym potłuc wszystkie lustra w domu :P |
|
|
|
|
|
Doktor J
The Mad Scientist
|
Wysłany: 28-07-2008, 22:12
|
|
|
Jestem w trakcie oglądania, ale dorzucę do tego Galaxy Angel: Forte Stollen biegająca z bombą i krzycząca "wysadźmy się w powietrze", Normad - procesor SI z bomby o niebywałej inteligencji (i niebywale długiej nazwie kodowej) umieszczony w dziwnym pluszaku, Vanilla katująca tego pluszaka, Millfuelle Sakuraba - dziewczynka o wielkim szczęściu, Mint - dziewczynka o fetyszu na ubiory do cosplayu które przechowuje w gigantycznym sejfie... długo by wymieniać.
Dziwi mnie trochę dlaczego dorzucacie tu Evangeliona - dla mnie to całkiem poważne anime. No może poza dwoma ostatnimi odcinkami, ktyóre jednak IMHO zawierają głębszą myśl, a nie tylko braki w budżecie ;) |
|
|
jo
Gość
|
Wysłany: 29-07-2008, 07:18
|
|
|
Nieprawda jpf nie wydaje gantz ,po co siejecie ploty (żadne wydawnictwo w Polsce tego jeszcze nie wydaje) |
|
|
|
|
|
Zyll666
Ktoś tam
|
Wysłany: 29-07-2008, 09:30
|
|
|
Hmm,jedyne anime,które jak na razie uznałem za schizowe to Bobobo-bo Bo-bobo :P |
|
|
|
|
|
Muhomorniczy
..
|
Wysłany: 29-07-2008, 11:11
|
|
|
Angel's Egg ale też równie głupie.Ergo Proxy,Elfen lied,Mushishi,Kino's Journey,Texhnolyze, Ouran High School Host Club,Darker than BLACK
wybieram:Ouran High School Host Club
Nominowałem do tej kategorii produkcje które zawierały jakieś elementy świata mi obcego programowo, bo takie flcele cyber panki to jest moje naturalne środowisko, spostrzegam to mniej schizowato niz byle jakie inne anime. |
|
|
|
|
|
Zyll666
Ktoś tam
|
Wysłany: 02-08-2008, 09:03
|
|
|
No,wreszcie obejrzałem słynne FLCL! :D (chociaż Furi Kuri to moim zdaniem lepszy tytuł :P)Genialne! :D Schizniętę! :) Ale jak często rzeczy schiznięte są albo odrażające albo głupie,tak ta produkcja ma NIESAMOWITY urok! |
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Annemon
żeńska forma Youkai
|
Wysłany: 02-08-2008, 16:57
|
|
|
Z tego, co do tej pory widziałam:
End of Eva - masakra, chodziłam nieprzytomna dwa dni, bo cały czas miałam jakiś "myślotok" XD i próbowałam sobie tłumaczyć na różne sposoby przesłanie itd.
Elfen Lied - zaczęłam od mangi, która straszy kreską (mnie przynajmniej), potem anime. Okropnie dołujące.
Black Cat - też mi jakoś poryło na pewien czas. Ale ostrzegam, że liczy się tylko manga, anime jest słabe.
Z zeschizowanych w zabawny sposób, to:
Ranma 1/2 XD Czym oni tam NIE walczą? I ile razy dziennie ktoś kogoś pierze? XD Plus sam Happosai to podręcznikowy przykład psychola.
Mahou Sensei Negima - przestałam to oglądać po kilkunastu odcinkach, mangi też nie przeczytałam całej - za dużo się gubiłam w tym i odpuściłam, bo tak fenomenalne nie było, żeby za wszelką cenę chcieć zrozumieć wszystko. Za dużo tych dziewcząt, a sam Negi - czarodziej ciężkostrawny jak dla mnie.
Fushigi Yuugi - jak już wyżej wspomniano: "Ah! Miaka ! Ah! Tamahome!" I Noriko... Nim ja się dogrzebałam gdzieś, co z nim/nią naprawdę było, to zdążyłam naprawdę zwątpić XD
Yattaman i Gigi - jedno lepsze od drugiego XD Dosłownie XD
Jak sobie przypomnę coś jeszcze, to dopiszę. |
|
|
|
|
|
kronos
Gość
|
Wysłany: 03-08-2008, 18:21
|
|
|
jak mozna nie wspomnieć o królu schizy ,lordzie odjazdu mentalnego,prekursorze wszystkich cyber odpałów-Akirze ,toż to odjazd w czystej postaci |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|