Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Sztuka zakończenia |
Wersja do druku |
gadrael
Ukryty we mgle
|
Wysłany: 23-07-2006, 23:23
|
|
|
jak dla mnie jedno z najciekawszych zakończeń jest w Gunslinger Girl, scena z 9 symfonią Beethovena była po prostu piękna. Trudno by je nazwać happy endem, ale pozostawia jakiś optymizm... |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 23-08-2006, 17:11
|
|
|
Najbardziej nieudane zakończenia
Inuyasha, co tu dużo mówić serii wyglądających jakby były urwane w połowie historii chyba nikt nie lubi.
Mai Hime
Cytat: | To z kolei jeszcze gorsze od inuyashy tam po skończeniu mangi można jeszcze coś dorobić, OAV,film czy następną serie, ale co do tego to wprost brak mi słów. Nagle w ostatnim odcinku wszyscy w cudowny sposób wracają do życia, śpiewając radośnie z ludźmi, którzy ich wcześniej zdradzili >_< |
Black Cat
Cytat: | to było po prostu durne, jak cała ta historia z ostatnich odcinków |
Gundam seed destiny
Cytat: | Za wtórność, i znów Kira i spółka wygrała, oczywiście wszyscy główni bohaterowie wyszli z tego bez szwanku, jakaś nieciekawa walka, po której Gundamy się świeciły jak dopiero, co wypolerowane, znowu duch byłej dziewczyny, i oczywiście nieco, flashbacków bo jakżeby inaczej >_> Niech będzie przeklęta żona Fukudy. |
|
|
|
|
|
|
blue
|
Wysłany: 23-08-2006, 23:55
|
|
|
Beznadziejne:
berseker - wszyscy wiemy czemu, bo nie ma zakonczenia ....
black cat - zasadniczo szkoda slow na glupote tej serji powyzej odcinka 20
100 stories - zakonczenie bez polotu, Cytat: | powoduje ze widz sie zastanawia czy cala ta wyprawa miala jakikolwiek sens. |
trigun - za dziecinne, Cytat: | gina setki ludzi a moze i tysiace a vash wszystkim przebacza ... |
last exile- juz nie pamietam czemu, ale mnie rozczarowalo
fullmetal alchemist - ten film kinowy to jakas pomylka, ktos mnie oszukal i podmienil moje zakonczenie, tylko tak sobie umiem to wyjasnic. Niezakonczone watki, setki rozpoczetych, proba wcisniecia wszytkich postaci w 90min film, Cytat: | ed zlewa na winry ( tu sie prawie nie przekrtecilem ze zlosci) itd :| |
Death note - boze .............. Jak mozna zniszczyc tak dobra serie, jak bardzo ona zawodzi wie tylko ktos kto czytal mange ....
Na przyszłość proszę maskować spoilery. W przeciwnyym przypadku moderacja straci cierpliwość.
Miłego dnia
IKa |
|
|
|
|
|
Syrad
Dołączył: 10 Lip 2006 Skąd: Białystok (tam gdzie żyją smoki) Status: offline
|
Wysłany: 24-08-2006, 08:47
|
|
|
Maburaho brak zakończenie choć aż się o nie prosi (bądź nową seryjke)
DearS jw Cytat: | obudziła się ta główna matka czy bogin i co dalej? |
cała seria Love Hina z dość dziwnym zakończeniem Cytat: | dostali się do wymażonej uczelni i nie poszli do niej, tylko uciekli z nauczycielem. |
A ja chce tylko happy end.T.T
albo śmierć wszystkich >].
Na przyszłość proszę maskować spoilery. W przeciwnyym przypadku moderacja straci cierpliwość.
Miłego dnia
IKa |
_________________ "Nie bój się śmierci to moment tylko, módl się żeby przyszła przede mną"
Warto żyć tylko dla chwały, honoru i miłości, reszta to puste frazy.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 24-08-2006, 09:32
|
|
|
blue, syrad
Istniej coś, co sie nazywa "Sztuka maskowania spoilerów". I sugerowałabym, by panowie się z nią zapoznali. konkretnie, zapoznali tutaj: http://forum.tanuki.pl/tematy10/1915.htm (edit w-t ;)
Miłego dnia
IKa |
|
|
|
|
|
kropla
Mykoidalny tentakl
|
Wysłany: 24-08-2006, 16:37
|
|
|
Syrad -> ad Love Hiny:
Cytat: | Jak to nie poszli? Czyzbym ja czytal inna mange / ogladal inne anime? :) W obydwu wersjach skonczylo sie happy endem, z ta roznica, ze w 14 tomie mangi jest jeszcze krotki epizod pod tytulem "ilestam lat pozniej" ze slubem Keitarou i Naru... |
|
_________________ Jak po nocnym niebie sunące białe obłoki nad lasem... |
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-08-2006, 18:42
|
|
|
Mardzo mnie denerwują mangi ktore konczą sie... nie tyle źle ile nieodpowiednio. A to najcześciej znaczy źle, ale nie zawsze.
Angel Sanctuary Manga
Cytat: | No litości... To co zrobiono z tą mangą zakrawa na kpinę... "Boga nie ma! To była jedna wielka inscenizacja! Tak! ZAbijaliśmy sie dla kaprysu i zasady! Czyż nie raduje was to!?" Jakoś krowa nie. Właściwie najbardzoej mnie powaliły dwa wątki: Lucifela i Alexiel, bo do siech pir nie wiem o co z nimi wlaściwie chodziło... <<Ktoś mi to wyjaśni?>> I Yuu-kuna. Po co ona go zabiła!? Jaki był tego cel skoto on wlaściwie nie miał nic do rzeczy... A był jedna z najwspanialszych postaci w mojej karieże Ever. Już całkowitym milczeniem pominę fakt zakończonej spełnieniem kazirodczej miłości... W dodatku spotkalam się z podejżeniami ze Rodzice Sary i Setsu też szczegulnie czyści pod tym względem nie byli... I jeszcze zostawiła rozmemłane niebo i piekło! NIC nie wiadomo jak dalej poszla polityka! Nie wiadomo jakie były stosunki! Nie wiadomo co urodziła Alexiel i CZY wogule coś było do rodzenia! Zło!!!!!!!!!! |
|
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-08-2006, 17:01
|
|
|
blue napisał/a: | Death note - boze .............. Jak mozna zniszczyc tak dobra serie, jak bardzo ona zawodzi wie tylko ktos kto czytal mange .... |
dobra, ja tu czegos nie rozumiem - Death note ZACZYNA SIE w pazdzierniku 2006, mamy sierpien...
edit: w celu unikniecia nieporozumien zmieniono zrodlo cytatu |
Ostatnio zmieniony przez IT. dnia 25-08-2006, 19:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Syrad
Dołączył: 10 Lip 2006 Skąd: Białystok (tam gdzie żyją smoki) Status: offline
|
Wysłany: 25-08-2006, 18:27
|
|
|
Jak to Syrad napisał ?? To napisał blue |
_________________ "Nie bój się śmierci to moment tylko, módl się żeby przyszła przede mną"
Warto żyć tylko dla chwały, honoru i miłości, reszta to puste frazy.
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-08-2006, 18:37
|
|
|
Syrad napisał/a: | Jak to Syrad napisał ?? To napisał blue |
To wada cytowania selektywnego. Czasem się krzaczy. Koniec OT. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 25-08-2006, 19:26
|
|
|
Bianca napisał/a: | blue napisał/a: | Death note - boze .............. Jak mozna zniszczyc tak dobra serie, jak bardzo ona zawodzi wie tylko ktos kto czytal mange .... |
dobra, ja tu czegos nie rozumiem - Death note ZACZYNA SIE w pazdzierniku 2006, mamy sierpien... |
Rozumiem, że chodzi właśnie o zakończenie mangi (która zaczyna się bardzo dobrze, idzie równo, a potem wykonuje pikowanie w dół). |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
sugi
przygnieciony śniegiem
|
Wysłany: 25-08-2006, 19:39
|
|
|
Dokończyłem dzisiaj "Koi kaze" i doszedłem do wniosku ,że często lepsze jest zakończenie bez zakończenia (niz zakańczanie czegoś na siłę) ... sprawa jest dalej otwarta ,dowiadujemy się paru istatnych szczegółów ,oczekujemy odpowiedzi na pytanie co będzie dalej ,ale wszystko dobre co się szybko kończy . |
|
|
|
|
|
blue
|
Wysłany: 26-08-2006, 13:57
|
|
|
Bianca napisał/a: | dobra, ja tu czegos nie rozumiem - Death note ZACZYNA SIE w pazdzierniku 2006, mamy sierpien...
|
Prze napisalem dokladnie ze "kto czytal mange", a skoro anime jeszcze nie ma, wniosek moze byc tylko jeden .... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|