Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Anime które nigdy nie powinny powstać |
Wersja do druku |
Teukros
|
Wysłany: 27-07-2009, 22:03
|
|
|
Post użytkownika Draggy został usunięty. Użytkownika bardzo proszę o stosowanie spacji w postach. |
|
|
|
|
|
tattwa
|
Wysłany: 07-09-2009, 00:08
|
|
|
Nie mogę, po prostu nie mogę zdecydować się na jedno z dwóch moich znienawidzonych anime, proszę o wybaczenie...
- Angel Sanctuary (OVA) - za kompletnie zamordowanie mangi i zrobienie tylko 3-odcinkowego OVA, kończącego się tam, gdzie manga tak naprawdę dopiero się zaczyna. Po co to anime w ogóle powstało, nie rozumiem. I nawet jak na taki niewielki wycinek mangi, i tak pomija masę rzeczy (chociażby postać Ruri). I do tego ta kreska...co oni zrobili z Cry?!
- Papa to Kiss in the Dark - za wzbudzenie we mnie fali mdłości i wywołanie uczucia przygniatającej odrazy. Powinno być zakazane lub przynajmniej sprzedawane z ostrzegawczą nalepką. Odrzuca mnie w tym anime każda postać, każdy dialog, każda pojedyncza scena, wielkie oklaski dla fabuły, bo przy tym całym odrzucaniu zdołała ponadto zrzucić mnie z krzesła w paroksyzmie bólu i skurczu poczucia estetyki. |
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-09-2009, 14:12
|
|
|
Love hina - podobno klasyka haremówek, ale nie znoszę tego anime z całego "serca" (to tylko przenośnia). Powidów do nienawiści tego tytułu jest tyle, że gdybym je wypisał to by sie w poście nie zmieściło... |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 15-09-2009, 14:27
|
|
|
Ależ nie krępuj się. Lubimy czytać. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 15-09-2009, 15:11
|
|
|
Cytat: | - Angel Sanctuary (OVA) - za kompletnie zamordowanie mangi i zrobienie tylko 3-odcinkowego OVA, kończącego się tam, gdzie manga tak naprawdę dopiero się zaczyna. Po co to anime w ogóle powstało, nie rozumiem. |
Takie oavki powstają często, by zachęcić ludzi do przeczytania mangi...
Co do tematu, to ja tak ogolnikowo powiem, że wg mnie 3/4 haremowek, romansów szkolnych i nie szkolnych (ale z bohaterami w wieku szkolnych ;x ) nie powinno powstać, bo nic nowego i oryginalnego nie wnoszą na rynek.
Zgodze sie tez co do Papa to kiss in the dark.
Sam motyw ojca z synem powala..
Co gorsza, wszystkie sceny yaoiopodobne sa ucinane w nieodpowiednich momentach, że chocby ktos na siłę chciał doszukać się w tym czegoś romantycznego, to i tak mu się to nie uda. |
|
|
Gucia
|
Wysłany: 15-09-2009, 18:27
|
|
|
Kimikiss pure rouge anime bez konkretnej fabuły, nic ciekawego się nie dzieje, a przedewszystkim odcinki ciągną się w nieskończoność. Na domiar złego jest to anime krórego głównym"wątkiem" jest romans i niem a nic poza nim. Nie mogę uwierzyć, że zmusiłam się aby obejrzeć całą serię. |
|
|
|
|
|
hermes
lezy na ziemi i ryje xD
|
Wysłany: 19-10-2009, 17:36
|
|
|
Chiba napisał/a: | Death Note (i tu chyba muszę się wytłumaczyć)- za wspaniałą, dającą nadzieję akcję i postacie, że to jednak 'to jedno genialne, które pokazałabym wszystkim'... do 19 odcinka. Czyli za niekonsekwentnie pociągniętą fabułę.
Proszę nie bić. |
zes przesadzil to jest extra
według mnie nie powinny wogule powstać anime z gatunku lolikon lub rorikon |
_________________ DB - jest Bogiem
WALKA - Nałogiem
TRENING - podstawą.
A RESZTA - zabawą
Ostatnio zmieniony przez hermes dnia 19-10-2009, 17:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-10-2009, 17:38
|
|
|
Ja się zgodzę. A tak na przyszłość - rorikon = lolicon, to tylko kwestia japońskiej pisowni. |
|
|
hermes
lezy na ziemi i ryje xD
|
Wysłany: 19-10-2009, 17:43
|
|
|
ok dzięki wiecie ze dostałem 2 upomniane za to ze pisze skróty !!! hahahaha
i jeszcze mi się nie widzą filmy na podstawie anime |
_________________ DB - jest Bogiem
WALKA - Nałogiem
TRENING - podstawą.
A RESZTA - zabawą |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 19-10-2009, 17:50
|
|
|
A ja się nie zgodzę, choć nie jestem pewny co kryje się pod "wo gule". Btw nie ma to jak czytanie pierwszego posta w temacie~.
A skoro już się tu wypowiadam - wg najgorszym anime, jakie nigdy, ale to nigdy nie powinno ujrzeć światła dziennego jest Clannad Movie. Próba wciśnięcia około 40 odcinków do filmu trwającego półtorej godziny, to po prostu nie miało prawa wyjść. Postacie które tak lubiłem stały się idiotami, a ich zachowania były momentami głupsze i pozbawione sensu bardziej od postów pewnego fana ecchi. Fabuła też gdzieś zaginęła. Jako fan obydwu części Clannad mogę powiedzieć że ten film to skopanie genialnej serii i zarazem najgorsza produkcja z jaką miałem do czynienia.
Edit: Z niecierpliwością czekam na 3... |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 19-10-2009, 17:53
|
|
|
Loko, w 100% Cię popieram. To najgorsza kinówka jaką w życiu widziałem... |
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-10-2009, 20:59
|
|
|
jeżeli rorikon, to także shotakon. Nie mogę znieść jak ktoś mówi o takich rzeczach, a jakby przyniósł mi takie anime, wywaliłbym go za drzwi, i powiedział, żeby poszedł z tym do psychiatry.
Co do tytułów konkretnych to Futari Ecchi. Za mało sensu, za dużo hentai (mimo, że to tylko soft-hentai). |
|
|
|
|
|
R2D2
|
Wysłany: 23-10-2009, 09:40
|
|
|
Fate/stay night: Ogólnie anima miażdży, wg. mnie jedno z fajniejszych połączeń shonena i romansu. Ale dlaczego do *%$#^$ autorzy połączyli trzy linie fabularne w jedną, która nie dorównuje stopniowi skomplikowania żadnej z części składowych? To tak jakby całą fabułę Higurashi ktoś próbował upchać do jednego rozdziału tegoż. |
_________________ Knights Who Say Ni!
|
|
|
|
|
Tohru_chan_kyaa
biip [cenzura]
|
Wysłany: 03-11-2009, 15:36
|
|
|
Chiba napisał/a: | Death Note (i tu chyba muszę się wytłumaczyć)- za wspaniałą, dającą nadzieję akcję i postacie, że to jednak 'to jedno genialne, które pokazałabym wszystkim'... do 19 odcinka. Czyli za niekonsekwentnie pociągniętą fabułę.
Proszę nie bić. |
Osoba która wymyśliła Death Note musiała mieć łeb jak maszyna i wielką wyobraźnię. Nie tylko z tego powodu anime zaliczane jest do jednych z najlepszych i według mnie bardzo słusznie ^_^ Fakt, akcja trochę za bardzo rozwlekła, mimo tego wszystko jest spójne i trzyma się kupy. Jak dla mnie bardzo dobrze że to anime powstało.
Nie powinno powstać Tokyo mew mew. Nie nawidze podrób, a to jest kopią sailor moon. |
_________________ _____________
" Swoimi czynami plugawi czyste serca" |
|
|
|
|
Amuto
Pani Scutcliffe
|
Wysłany: 06-07-2010, 15:06
|
|
|
Co nie powinno powstać hm.. Chyba Naruto Shippuden... Samo Naruto było fajne ale Shippuden był troche jak podgrzewany obiad. To juz było ciągle tylko o wartosci przyjaźni, o tym jak Naruto tęskni za Sasuke itp. I tak w kółko. Ale nie zrozumcie mnie źle ,samego Naruto ubóstwiałam. |
_________________ "Dotknij miłość, zatrzymaj wiatr, ukołysz niebo, pocałuj gwiazdę, obejmij mrok, przywitaj się ze słońcem, zatańcz z księżycem, zabij nienawiść, wybacz wojnę zazdrości i dopiero wtedy mów o wolności." |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|