Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Anime które nigdy nie powinny powstać |
Wersja do druku |
anulka406
Unfabulos :)
|
Wysłany: 06-07-2010, 20:52
|
|
|
Haibane Renmei.
Wiem, że mnóstwo ludzi uwielbia ten tytuł, osobiście nie wystawiłam mu też niskiej oceny, ale myślę, że to anime nie powinno powstać. Ciężko jest rozumieć o co tak naprawdę chodzi, a do końca anime nie poznajemy odpowiedzi na najbardziej nurtujące pytanie. Zagadka nie zostaje wyjaśniona. Ponadto manga została przerwana i raczej nie poznam tej odpowiedzi. Myślę, że nie powinno się zabierać za ekranizacje niedokończonych mang. No chyba, że jest to ekranizacja kilku rozdziałów (jak w przypadku Baby Love na przykład). |
|
|
|
|
|
Stary_Umęczony
Andrzej
|
Wysłany: 06-07-2010, 21:32
|
|
|
Nikt nie mówił że zagadki zawsze muszą być wyjaśnione. Dla mnie Haibane Renmei to anime spełnione, bez żadnych niedopowiedzeń. Innymi słowy dostaliśmy to, co twórcy chcieli przekazać, bez żadnych urwań i niekonsekwencji fabularnych. Jeśli czegoś nie wiemy, to widocznie nie mieliśmy tego wiedzieć.
Wstawianie go do "Anime które nigdy nie powinno powstać" jest co najmniej nie na miejscu. |
|
|
|
|
|
anulka406
|
Wysłany: 07-07-2010, 14:07
|
|
|
Tak, ale ja wolałabym wiedzieć. Nie lubię otwartych furtek. Poza tym gnębi mnie, że manga jest niedokończona. Nic na to nie poradzę, po prostu mam takie uczucia. Jak dla mnie na miejscu jest wstawienie go w ten temat. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 07-07-2010, 17:32
|
|
|
Walniemy z drugiej strony. Anime Haibane Renmej jest moim absolutnie najulubieńszym anime pod słońcem i jest oglądane przynajmniej raz na rok od 5 lat :] Szczerze mówiąc nigdy nie zastanawiałem się czy w ogóle istnieje manga pod tym tytułem , bo sama zawartość anime była dla mnie wystarczająco zakończona i wyjaśniona. Kończy się z reszta bardzo podobnie jak się zaczęło ale już kto inny woła biegnąc po schodach. I samo zakończenie odcinka "Świat Reki" jest niezwykle energetyczne, podobnie z reszta jak zakończenie Lain. Jest to zapewne tylko część pewnego cyklu życiowego w pewnym świecie, ale sam wycinek jest na tyle duży by cały świat ogarnąć i pokochać.
(Gdyby pokazali całe życie Raki aż po jej odejście i może nawet dalej to by już nie było takie fajne, wyszedł by pewnie jakiś shounen :P) |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 07-07-2010, 18:04
|
|
|
anulka406 napisał/a: | Poza tym gnębi mnie, że manga jest niedokończona. |
Manga Haibane Renmei powstała później, w tym przypadku anime było pierwsze. |
|
|
|
|
|
anulka406
|
Wysłany: 10-07-2010, 16:16
|
|
|
Lain napisał/a: |
Manga Haibane Renmei powstała później, w tym przypadku anime było pierwsze. |
Naprawdę? Szczerze mówiąc nie miałam pojęcia... Sory, mój błąd. No, to w takim razie można jakoś wycofać z tej listy? xD Znaczy, w tym wypadku chyba to dość niesprawiedliwe aby nadal tu tkwiło, skoro teraz już nie ma właściwie powodu. |
|
|
|
|
|
Lain
|
Wysłany: 10-07-2010, 17:41
|
|
|
Wycofać z listy? Znaczy chcesz usunąć swój post? Musisz porozmawiać z kimś z moderacji, chociaż prawdę mówiąc, nie widzę takiej potrzeby, miałaś prawo nie wiedzieć, że to anime było pierwsze, tym bardziej, że to rzadkość, żeby anime było pierwowzorem dla mangi. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 10-07-2010, 20:31
|
|
|
Owszem. Poza tym jeśli już musisz to dodaj w poście krótką informację że się pomyliłaś i jest nieważny. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 10-07-2010, 20:44
|
|
|
Myślę, że nic nie trzeba robić. W końcu widać, że zmieniłaś zdanie, a wątpię czy potencjalny czytelnik zechce cię skomentować nie czytając całej dyskusji. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Valerain
Arbiter Elegantiarum
|
Wysłany: 10-07-2010, 21:49
|
|
|
Anime które nigdy nie powinno powstać to, przynajmniej według mnie, to Itazura na Kiss.
-ma okropną kreskę
-kiepską muzykę
-denną fabułę, która nawet jako komedia romantyczna szkolna jest na porażająco niskim poziomie.
-całkowicie niewiarygodne psychologicznie postaci. No błagam, jaki człowiek od liceum, przez całe studia kończąc na małżeństwie i posiadaniu dzieci zostaje takim samym imbecylem i... nie będe sie gorzej wyrażać. Jego, zabiłabym bo jest #$%#%, ja bo jest szmatką do podłogi, jak to ładnie ujęła recenzentka. |
_________________ "Hey, Gilbert, can you hear the poem of wind and trees" |
|
|
|
|
PROmyk
Betonowe Koło Ratunkowe
|
Wysłany: 10-07-2010, 21:59
|
|
|
Khibilian napisał/a: | Vandread
Cycki, statki kosmiczne, cycki, nawalanka, cycki...
Może dla niektórych to zapowiedź czegoś dobrego. Ja wspominam to jak najgorszy koszmar. Jedyny plus to pierwszy opening. |
jestem tego samego zdania.. dziwne anime jednie co może przykuć to muzyka chociaż niekoniecznie każdego.. |
|
|
|
|
|
Shinku
UWAGA! TSUNDERE!!
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 16-08-2010, 12:45
|
|
|
Slipping with Hinako - denne 50 minut pokazujące śpiącą dziewczynę Y_Y |
_________________ INUYASHA:OSUWARI!!
|
|
|
|
|
Critz
Hetman Armii Ciemności
|
Wysłany: 17-08-2010, 23:23
|
|
|
Seiken no Qwaser. Sam pomysł dyskwalifikuje - może zwyczajnie zniesmaczyć, a fabuła i tak nie grzeszy głębią. A poza tym to film kinowy Clannad (gdzie występują klony moich ulubionych postaci z serii TV tylko wyprane z emocji do cna) oraz Fate/Stay Night reproduction - upchnięcie 24 odcinków w 2 jednogodzinne OVA to trzeba mieć jaja żeby nawet próbować, gdy już w serii TV musieli ciąć materiał z gry na miarę... Wszystko dzieje się tak szybko, że nie znając fabuły będziemy musieli przewijać po parę razy by załapać (Caster arc w kilka minut, które wyglądają jak przypomnienie? I to ten zmieniony z anime? Dzięki...). Aż strach pomyśleć jak będzie wyglądała kinówka Unlimited Blade Works... |
|
|
|
|
|
mithra
|
Wysłany: 21-08-2010, 08:29
|
|
|
Akane Maniax- nie wiem po ki grom stworzyli tą serię. To są dokładnie (cytuję) "zepsute wspomnienia po Kimi ga nozomu eien" |
|
|
|
|
|
Kojadzer
Gość
|
Wysłany: 23-08-2010, 20:23
|
|
|
Jak dla mnie, to U.R.D.A jest po prostu denne. Wogóle nie znalazłem w tym żadnego sensu, ogólna żenada. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|