Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 16-02-2011, 10:16
|
|
|
Zgadywanki ciąg dalszy - Green Legend Ran? |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Toel
Gość
|
Wysłany: 16-02-2011, 14:03
|
|
|
Niestety to też nie to... |
|
|
|
|
|
Klawa
Gość
|
Wysłany: 02-03-2011, 03:46
|
|
|
Kiedyś, dość dawno chyba, czytałam bodajże recenzję (albo opis, choć raczej recenzję). Jedyne co z niej pamiętam, to że dziewczyna znalazła chłopaka (nieprzytomnego?), który po chwili kradnie coś (samochód? mech?) i ucieka.
Prawdopodobnie było to anime o mechach. I bardzo być może (bo mogłam się zasugerować Lacus z Gundam Seed) dziewczyna miała różowe włosy.
Ktoś kojarzy? |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-03-2011, 09:48
|
|
|
Poza różowymi włosami brzmi jak Gundam Wing. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Klawa
Gość
|
Wysłany: 02-03-2011, 20:46
|
|
|
Niestety, to raczej nie to^^ |
|
|
|
|
|
Lisek
|
Wysłany: 05-03-2011, 00:51
|
|
|
Więc szukam nazwy tego anime
Zaczyna się z historyjką o tym że jakaś cześć Japonii została odcięta od reszty a ludzie tam żyjący dostali rożnych zdolności.
Potem widzimy scenę z lecącym samolotem gdzie dziewczyna widzi jak koleś skacze z ziemi na skrzydło samolotu
czy tyle wystarczy ? |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 05-03-2011, 08:03
|
|
|
Vexille
Nie zgadza się to, że ludzie dostali różnych zdolności i to, że koleś skoczył na skrzydło samolotu.
Zgadza się to, że Japonia jest odcięta od świata. Samolot o ile dobrze pamiętam wżyna (wrzyna?) się skrzydłem w budynek, a gość stojący w nim się za nie łapie i odlatuje.
PS
Oczywiście mogło chodzić Ci o inny tytuł, ale jakoś bardzo skojarzyło mi się z tym. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Lisek
|
Wysłany: 08-03-2011, 14:10
|
|
|
dzięki za próbę Loko ale to nie to .udało mi się zidentyfikować nazwę tej zdolności "alter" dzięki temu udało mi się znaleźć to anime s-CRY-ed |
|
|
|
|
|
Tai16
Impmon - fioletowy wilk
|
Wysłany: 10-03-2011, 13:42
|
|
|
Ja kiedyś w dzieciństwie oglądałem pewne anime pamiętam tylko krótki fragment dziewczyna/chłopak (tego to nie wiem) miał białego tygrysa szablo-zębnego i mamuta. Byli w lesie. Mamut usłyszał jakiś głos i pobiegł w głąb lasu a dziewczyna/chłopak za nim. Stanęli na pewnej polanie z której wyszły malutkie potwory które coś bełkotały. Nagle mamuta zaczęły przenikać jakieś robale. Wtedy miałem pięć lat i się tego bałem, dzisiaj z chęcią to znowu obejrzę. |
|
|
|
|
|
uszal
|
Wysłany: 10-03-2011, 14:08
|
|
|
Cze wszystkim... mam ogromną prośbę , poszukuj anime, które jakiś czas temu leciało na MTV... wiem tylko że bylo o wielkich robotach/mechach... słowa końcowej piosenki brzmiały BEAUTIFUL AROUND ME... ARUOND ME...
jęzeli ktoś zna nazwe tego anime lub piosenki to był bym bardzo wdzięczny za podanie tej informacji...
pozdro Uszal... |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-03-2011, 15:13
|
|
|
Tai16, Księżniczka Mononoke by tu pasowała. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-03-2011, 16:27
|
|
|
uszal, brzmi jak Evangelion 1.11, a piosenka szła "beautiful world". |
|
|
Riggs
|
Wysłany: 10-03-2011, 22:53
|
|
|
TOEL! szukamy tego samego Anime!
Odezwij sie człowieku na gg do mnie bo od lat tego szukam: 8274150 |
|
|
|
|
|
uszal
|
Wysłany: 11-03-2011, 10:31
|
|
|
GoNik dzieki za pomoc ale niestety to nie o Evangeliona chodzi:/ pamietam że leciało dośc pózno w nocy i dlatego młodsi fani anime mogą tego nie kojarzyć... to było z 4-5 lat temu.
jeżeli ktoś by coś wymyślił to prosze o pomoc...
pozdro |
|
|
|
|
|
kasia11k
|
Wysłany: 11-03-2011, 18:57
|
|
|
Witam, szukam bajki którą oglądałam dość dawno ;d nie wiem ile to już lat. To jedyne co pamiętam :
Było 2 chłopaków i oni mieli takie magiczne kryształy (oni sie kłócili ale potem sie pogodzili pod sam koniec) i po wypowiedzeniu jakiś tam słów oni się zmieniali w takie jakby roboty (takie zbroje mieli) , tam też jakaś dziewczyna była i ona była przyjaciółką tego dobrego chłopaka (bo ten 2 tak jakby zły był xd ) I oni latali w kosmos (chyba) i bronili przed kimś tam ..
Z góry dziękuje za pomoc:) |
|
|
|
|
|
|