Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 11-03-2011, 19:41
|
|
|
Uszal, a nie chodzi ci czasem o Vision of Escaflowne? W wersji, która leciała na niemieckiej MTV, w openingu leciała piosenka People, w wykonaniu Dax Riders, tekst brzmi podobnie do tego, który podałeś, tyle że zamiast "beautiful" jest właśnie "people". |
|
|
samuraaj
|
Wysłany: 13-03-2011, 21:15
|
|
|
Witam wszystkich,
Zarejestrowałem się na waszym forum z nadzieją, że ktoś pomoże w zidenfikowaniu uroczego anime mianowicie :)
Cofnijmy się do początku lat 90, anime dostałem na lukratywnym nośniku VHS w raz z innymi filmami ;) Niestety trudno stwierdzić przynależność gatunku , serial może film pełnometrażowy? W każdym razie, film sprawiał wrażenie nagranego w "domowym zaciszu" niż wprowadzony na Polski rynek przez poważna firme ;)
Akcja się rozpoczyna w okazałym lesie, w którym garstka "japońskich żołnierzy" wypoczywa przy błękitnym strumyku. Prowadzą jakieś rozmowy itpe. do momentu kiedy dobiegają tajemnicze odgłosy z obficie porośniętego krzaka zieleni. Wnet wyskakuje pani samuraj ( choć po wyglądzie trudno stwierdzić płeć ) o krótkich czarnych włosach posiadająca w swoim uzbrojeniu 2 krótkie mieczyki znajdujące się na plecach na wysokości bioder. Zaczyna dyskusje z hersztem strumykowej grupy, może nawet dochodzi do konfrontacji sił, gdy nagle za drzew wyskakuje "gang" fioletowych małp nad którymi sprawuje władze człowiek, być może w okularach słonecznych ale na pewno na jego szyi znajdował się ogromny łańcuch z korali.
Jak nie trudno się domyślić, dochodzi do prawdziwej rzeźni " Pani od 2 mieczyków" w przyśpieszonym procesie rekrutacyjnym dołącza do "strumykowej grupy" której celem jest wyeliminowanie fioletowych małpiszonów + "koralowca".
Ujęcia walki poprzedzające w ujęcia pełnych detali m.in gdy katana wnika w małpie tułowia, kończyny, które zwyczajne "odpływają" od reszty ciała z elementami krwii.
Tymczasem po zwycięskiej batali "strumyków" nad "fioletowymi + koralowca " , "pani2miecze" wyjaśnia cel swojej wędrówki który "przypadkiem" jest zbieżny z tymi od "strumyka" czyli wędrówka do jakieś nieopodal fortecy zamieszkiwanej przez innych żołnierzy oraz ludność cywilną ;)
( Omijam wątki pośredniczące między wędrówką a fortecą, )
Gdy już dotarli do "fortecy" ludzie na bramie nie chcieli ich napoczątku wpuścic, itd itd :)
W końcu wpuścili, spędzieli impreze intergracyjną , opowiadali różne historie związane z jakimiś ogromnymi SMOKAMI które nawiedzają bodajże ich wioske.
Z powodu luki w pamięci nie jestem wstanie stwierdzić przedziału czasowego pomiędzy "imprezą intergracyjną" a noca w której owe SMOKI, DEMONY nawiedziły wioske czy to było tego samego dnia od przybycia czy może miesięcy. Pamiętam że wszystko się zaczeło od jakiegos "zielonego potwora o konsystencji galeretki" który zaczął konsumować ważną postać z wioski. Suma sumarum wygrali ze smokami i demonami jednak z rozmowy wynikało że szykują się na wiekszą wojne, z tymi którzy sa odpowiedzialni za owych "gości" w sensie od smowków i demonów. Niestety na tym skończyła się taśma, nie wiem czy spowodowane brakiem taśmy czy zwyczajnie koniec 1 części? Niestety ten film wpłyną na całe moje życie hehe i jestem ciekawy jak potoczyły się dalsze losy bohaterów :D
No ciekawe czy ktoś będzie wiedział co to za anime :) |
|
|
|
|
|
Panda
Gość
|
Wysłany: 20-03-2011, 18:25
|
|
|
1. Desperacko szukam anime, którego bohaterem był mały chłopiec, chodzący bez przerwy w krótkich spodenkach i bez koszulki.
2. Szukam też jakiegoś anime, w którym wszyscy bohaterowie są antropomorphami (tzw Furries)
Dz |
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 20-03-2011, 18:38
|
|
|
Panda napisał/a: | 1. Desperacko szukam anime, którego bohaterem był mały chłopiec, chodzący bez przerwy w krótkich spodenkach i bez koszulki. |
Tengen Toppa Gurren Lagann?
Panda napisał/a: | 2. Szukam też jakiegoś anime, w którym wszyscy bohaterowie są antropomorphami (tzw Furries) |
To jedyne co mi przychodzi na myśl, ale możesz też poszukać na tej liście. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 20-03-2011, 19:05
|
|
|
A może Hare + Guu i postać Toposte :P |
|
|
|
|
|
Aniki
Gość
|
Wysłany: 21-03-2011, 00:44
|
|
|
Witam,
poszukuję pewnego starszego romansu za nic nie mogę sobie przypomnieć tytułu dlatego zwracam się z prośbą do was. Anime opowiadało o 2 genialnych uczniach liceum bądź gimnazjum którzy się w sobie zakochali, pamiętam jeszcze że laska w szkole była piękna uprzejma itd a w domu chodziła w czerwonym dresie i z białą chustką na głowie, oraz charakter miała całkiem inny. Nic więcej nie pamiętam. Z góry dziękuję za odpowiedź. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-03-2011, 01:03
|
|
|
Kareshi to Kanojo na Jijo (albo krótko - KareKano) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Aniki
Gość
|
Wysłany: 21-03-2011, 07:46
|
|
|
Tak to było to! Dziękuję bardzo za odpowiedź:) |
|
|
|
|
|
Micha
Gość
|
Wysłany: 23-03-2011, 20:46
|
|
|
witam zwracam się do was z prośbą o podanie tytułu pewnego anime romansu które opowiadało o jakiejś dziewczynie która była super ekstra cool w szkole a poza nią była zapalonym otaku ale wstydziła się o tym komuś powiedzieć no ale pech chciał że chłopak z jej szkoły to odkrył.
Nie jestem pewien czy to było dokładnie tak ale to tylko ogólny schemat xD Dzięki za odpowiedź |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
|
|
|
|
Panda
Gość
|
Wysłany: 05-04-2011, 15:22
|
|
|
Xeniph, wielkie dzięki, dokładnie chodziło mi o Tengen Toppa Gurren Lagann.
Mam jeszcze jedną prośbę. Czy ktoś mógłby pomóc mi ustalić z jakiego anime pochodzi ta postać?
|
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-04-2011, 10:57
|
|
|
Z żadnego, random panienka z artbooka Galaxy's Child od Nao Goto. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Pytajnik:)
|
Wysłany: 18-04-2011, 13:48
|
|
|
Hej :)
To mam problem, gdzieś już to anime widziałem ale nie mam pojęcia jaki posiada tytuł ... a co się z tym wiąże za nic nie mogę go znaleźć :) jeśli ktoś wie cóż to jest to proszę o pomoc.
PS. No chyba że jest to jakiś fanart czegoś co nie istnieje :P |
|
|
|
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 18-04-2011, 16:09
|
|
|
To jest Ao no Exorcist. Pierwszy odcinek dopiero wyszedł... |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Pytajnik:)
|
Wysłany: 18-04-2011, 19:52
|
|
|
Melmothia napisał/a: | To jest Ao no Exorcist. Pierwszy odcinek dopiero wyszedł... |
Podziękował:) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|