Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Lisek
|
Wysłany: 24-04-2011, 15:25
|
|
|
Witam ponownie .Tym razem mam problem ze znalezieniem tytułu anime z lat 90 .Było o policjantach koleś z robo psem , blondynka która mogę przyrównać do blond gliny z True blue (zawód glina)
Cóż to tyle . Z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-04-2011, 11:31
|
|
|
Zagwozdka:
Pamiętam z dzieciństwa serial o .. czymś
Świat fantazy, opierało się to o podróż małoletnich bohaterów. Głównymi wrogami były dwie wiedźmy , coś mi świta, że ich imiona były mniej więcej takie Zelula i Helula lub Pelula. Jedna z nich dysponowała mocą rzucania piór a wyglądały jak Rita z Powerrangers. Takie dwa fioletowe rogi na czapce i to chyba była ta podwładna Pelula.
Znacie może czy to miało jakiś tytuł? |
|
|
|
|
|
vx34
Gość
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 29-04-2011, 22:54
|
|
|
Sam sobie odpowiadam, Thumbelina: A Magical Story.
kokodin dzięki za pomoc :P |
|
|
|
|
|
fuga
|
Wysłany: 10-05-2011, 21:14 Prośba w poszukiwaniach
|
|
|
Witam wszystkich
Odwiedziłem wasze forum, gdyż mam nadzieję, iż pomożecie mi w znalezieniu pewnego amine. Moje poszukiwania na "własną rękę" trwają już pare lat z bardzo długimi przerwami Anime, którego szukam oglądałem dobre 10-15 lat temu i niestety nie pamiętam wielu szczegółów, ale mam pewność, że jest ono dosyć popularne. Poniżej napiszę to co o nim pamiętam:
- występował w formie długometrażowej
- głównymi bohaterami byli dwaj bracia - samuraje, z czego jeden był zakochany w jakiejś księzniczce
- początkowo walczyli z rasą małp, którym dowodził, z tego co pamiętam - Generał małp
- Generał ów posiadał moc zmieniania swoich rozmiarów - pamiętam jak na jednej z bitew był olbrzymem
- pod koniec wojska samurajów oraz małp jednoczą się by walczyć ze wspólnym wrogiem
Narazie to wszystko co przychodzi mi go głowy, ale mam nadzieję, że wystarczy to by zidentyfikowac poszukiwane anime
Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje za pomoc |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-05-2011, 21:23
|
|
|
Spróbuj tutaj. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
bartekmp
|
Wysłany: 16-05-2011, 19:22
|
|
|
Prosiłbym o pomoc w zidentyfikowaniu pewnego filmu anime.
Otóż był to jedno albo dwuodcinkowy film/serial, którego fabuła działa się w Japonii/Chinach. Rywalizowały tam tak jakby 2 drużyny. A rywalizowały one o upolowanie pewnego zwierzęcia, coś jakby jelenia, łosia czy jednorożca, którego w końcu dopadli i odcięli głowę. Zwierzę to utrzymywało równowagę w ekosystemie i po jego zabiciu zmieniło się w coś złego i stanowiło wielkie zagrożenie. Nic więcej nie pamiętam, ale wiem, że 5 czy 6 lat temu leciało to w TVP2 jako nagrodzone jakąś znaczącą nagrodą filmową. Proszę o pomoc. |
|
|
|
|
|
kjur18
|
Wysłany: 16-05-2011, 19:33
|
|
|
Mi kojarzy się tylko mononoke hime. |
|
|
|
|
|
bartekmp
|
Wysłany: 16-05-2011, 19:50
|
|
|
A, może być to. Sprawdzę, dzięki :) |
|
|
|
|
|
zake
|
Wysłany: 21-05-2011, 18:57 Tytuł pewnego anime.
|
|
|
Witam.
Kilka lat temu w tv widziałem pewne anime ( a może to była bajka ) i bardzo mi się podobało, ale teraz już nie pamiętam tytułu i mam nadzieje że mi pomożecie ;).
Z tego co pamiętam to akcja rozgrywała się gdzieś w chinach czy Japoni w dawnych czasach, głównym bochaterem był chłopak którego ramie zostało w jakiś sposób zatrute/przeklęte ( wyglądało to tak jakby z jego ramienia wyrastały jakieś czarne wijące się "pędy"? ) i od tamtej pory zabiłał innych ludzi raz mieczem innym razem łukiem.
Gdyby ktoś skojarzył i podał mi tytuł był bym bardzo wdzieczny :).
Scalono do właściwego tematu.
Tren |
Ostatnio zmieniony przez zake dnia 21-05-2011, 20:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 21-05-2011, 19:44
|
|
|
Zake - brzmi jak Mononoke Hime |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
zake
|
Wysłany: 21-05-2011, 20:10
|
|
|
Mai_chan, tego właśnie szukałem. Dzięki wielkie ;) |
|
|
|
|
|
Berry
Gość
|
Wysłany: 21-05-2011, 20:50
|
|
|
http://imageshack.us/m/35/9578/15335997.jpg
Szukam tego anime/mangi. Na obrazek trafiłam zupełnie przypadkiem i właściwie nie wiem, czy jest to tylko pomysł autora, czy faktycznie z czegoś pochodzi, nie mniej jednak chcę spróbować. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-05-2011, 21:10
|
|
|
Obrazek pochodzi z japońskiego serwisu dla rysowników Pixiv. Z tego, co widzę, nie pochodzi z żadnej 'serii'. |
|
|
|