Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Luixza
Gość
|
Wysłany: 23-05-2011, 15:14 http://imageshack.us/m/35/9578/15335997.jpg
|
|
|
Co do tego obrazka - ja stawiam iż jest to manga Defense Devil. Jednak nie jest to jej główny bohater. Mimo wszystko mangę polecam :) |
|
|
|
|
|
Zachan
Gość
|
Wysłany: 25-05-2011, 22:55
|
|
|
Witam :D
Poszukuję pewnego anime. Nie wiem o nim zbyt wiele, ale mam parę screenów.
Na pierwszy rzut oka widać walkę uczennicy w mundurku szkolnym z... nauczycielką D: ?
Tu jest inna scenka. Prawdopodobnie innego anime.
Zna ktoś to ? :3 |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 25-05-2011, 23:05
|
|
|
To drugie to na 100% Clannad. Pierwszego nie kojarzę. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Goso
|
Wysłany: 26-05-2011, 14:16
|
|
|
Zachan, drugi sezon Girls Bravo i pierwszy Clannada. |
|
|
|
|
|
Karbon
|
|
|
|
|
Kayuuri
|
Wysłany: 27-05-2011, 18:16
|
|
|
Postać ta to Xellos z anime The Slayers |
|
|
|
|
|
Yaiba198989
|
Wysłany: 01-06-2011, 08:21
|
|
|
Ktoś pamięta to anime z stacji Hyper ? bodajże to było piersze anime na tej stacji(chyba)
-Akcja dzieje się gdzieś w pszeszłosći
-Główym bohaterem jest kobieta
-I chyba miała na imię Lenna czy jakoś tak, nie dam sobie głowy przypomnieć bo tyle czasu od tego mineło. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 01-06-2011, 11:37
|
|
|
Mi to sie kojarzy tylko z Fushigi Yuugi gdzie Miaka wzdychała do Tamahome, ale tam Liny Invers nie było. Jeżeli ma być Lina/Lenna to podpada również Slayers/Magiczni Wojownicy.
Mogę się oczywiście mylić. |
|
|
|
|
|
jokeros
Gość
|
Wysłany: 02-06-2011, 13:03
|
|
|
Przepraszam, że przerywam na chwile temat. Chciałam się zapytać o owe postacie, a mianowicie chodzi o ten link http://www.zerochan.net/516018#full Tam wszyscy to są Okity, chodzi mi o to, z których oni są anime, wiem że wystepuje tam Okita z Hakuouki, Peace Maker Kurogane, Gintamy, Rurouni Kenshin, a reszta z jakich anime wystepują? Chodzi mi o ten cały lewy bok. Jak ktoś wie proszę o odpowiedz, byłabym bardzo wdzięczna. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 02-06-2011, 16:30
|
|
|
Pierwszy z lewej to Okita z Bakumatsu Kikansetsu Irohanihoheto, blond Okita wygląda jak jeden z vocaloidów. |
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 02-06-2011, 17:50
|
|
|
moshi_moshi napisał/a: | blond Okita wygląda jak jeden z vocaloidów. | Nie. To Okita z mangi "Kootetsu no Hana". |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Jurand
|
Wysłany: 07-06-2011, 04:52
|
|
|
Witam wszystkich.
Kilka, a raczej kilka naście lat temu oglądałem na antenie telewizji publicznej anime które dość silnie utkwiło mi w głowie. Pamiętam ze była tam jakaś młoda dziewczyna (może księżniczka ) więziona przez złą czarownicę która wysysała z niej życie, do tego stopnia że owa dziewczynka zamieniła się w stara kobietę. Głównym bohaterem bym raczej jakiś młody śmiałek który jakoś ją tam pewnie uratował. Było jeszcze dwóch braci a może kolegów których owa czarownica zamieniła w zwierzęta. Jednego w wieloryba a drugiego w niedźwiedzia, ale co do rodzaju zwierząt nie jestem pewien. Był to film pełnometrażowy kreską przypominający filmy ze studia Ghibli. Proszę o jakąś pomoc, zależy mi na porównaniu tego filmu z obrazami które zapamiętałem jako dziecko :) |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 07-06-2011, 18:12
|
|
|
A jesteś pewien, że to nie był właśnie film studia Ghibli? Taki Ruchomy Zamek Hauru na przykład. Często bywa, że w pamięci dwa stają się jednym, jeśli się mylę to sprostuj :P Będziemy wtedy szukać metodycznie.
(Ja nadal nie znalazłem sceny z bieganiem po wodzie, i odzyskiwaniem pamięci ukochanego, które pamiętam z telewizji. Choć anime, które wtedy oglądałem, było na 100% Fushigi Yuugi :P a tam takiej sceny niema (wątek natomiast jest)) |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 07-06-2011, 19:02
|
|
|
Mnie się kojarzy z Yaiba-legendarny samuraj. Był tam motyw wysysania młodości. |
|
|
|
|
|
emana
Gość
|
Wysłany: 07-06-2011, 23:32
|
|
|
Witam, poszukuje nazwy anime które kiedyś leciało na tvn7 chyba. Z tego co pamiętam to walki odbywały się pod wodą, każdy wojownik miał chyba swój znak zodiaku. |
|
|
|
|
|
|