Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 04-12-2011, 11:53
|
|
|
Jakaś dziura i demony były chyba w Tokko. |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 04-12-2011, 13:31
|
|
|
Tak, opis wydaje się dość dobrze do Tokko pasować. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Watashi-chan
Gość
|
Wysłany: 04-12-2011, 18:20
|
|
|
Szukam tytułu anime o dziewczynie, która jest ninja i w pierwszym (chyba w pierwszym) odcinku myśli, ze jest niewidzialna i wbija się komuś do domu... potem biega za jakimś kotem po dachu... Byłabym wdzięczna za pomoc! ^.^ |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 04-12-2011, 18:32
|
|
|
Watashi-chan napisał/a: | Szukam tytułu anime o dziewczynie, która jest ninja i w pierwszym (chyba w pierwszym) odcinku myśli, ze jest niewidzialna i wbija się komuś do domu... potem biega za jakimś kotem po dachu... Byłabym wdzięczna za pomoc! ^.^ |
Brzmi jak Ninja Nonsense: The Legend of Shinobu. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Watashi-chan
Gość
|
Wysłany: 04-12-2011, 18:52
|
|
|
Zdaje się, że to właśnie to! Dzięki wielkie! =D |
|
|
|
|
|
wukuwu
|
Wysłany: 07-12-2011, 20:52
|
|
|
Zapytanko mam. Mianowicie chodzi mi o anime gdzie jedna postać po każdym zakończonym zdaniu mówi ara ara z takim jakby zapytaniem.
Chciałbym znać tytuł z jednego anime z tą panią która ów głosu udziela. Any ideas?
Scalono do właściwego tematu. Na przyszłość prosiłabym jednak spojrzeć, do czego służy temat nim zamieści się w nim post....
Tren |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 07-12-2011, 21:29
|
|
|
Podejrzewam, że może chodzić o Alicię z Aria the Animation (i kontynuacji). Seiyuu - Sayaka Ohara. Jeśli nie, to pewnie będzie potrzebny przybliżony rysopis ;) |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Virgil
|
Wysłany: 08-12-2011, 17:05
|
|
|
Może to nie do końca "ara ara", ale Rena z Higurashi ma zwyczaj kończenia zdań w podobny sposób. |
|
|
|
|
|
JoyJuly
|
Wysłany: 08-12-2011, 19:23
|
|
|
Witam wszystkich, jestem tu nowa i właściwie zalogowałam się, żeby zadać to pytanie ;)
Otóż kiedy miałam jakieś 7-8 lat, zobaczyłam (prawdopodobnie na RTL 7, bo głównie tę stację wtedy oglądałam) anime (przynajmniej mam nadzieję, że to było anime), z którego zapamiętałam tylko kilka kadrów i jakiś czas temu zaczęło mnie to męczyć. Pamiętam tyle, że akcja działa się w średniowiecznej Japonii lub krainie do niej podobnej, a fragment, który widziałam dotyczył jakiegoś kolesia w średnim wieku, chyba szarowłosego (a może brązowo0? Dunno -.-"), który był czymś w rodzaju mentora/opiekuna młodego cesarza. To znaczy rodzice tego cesarza prosili wspomnianego kolesia o opiekę nad nim, co było okazane chyba w retrospekcji. Była też scena, w której ten facet trzyma już w miarę dorosłego, zakrwawionego cesarza na rękach. Pamiętam jeszcze, że jakieś dwie kobiety (prawdopodobnie bliskie szarowłosemu) rzuciły się na jego oczach w jakąś przepaść. To mogło być anime, ale też film pełnometrażowy, w każdym razie nie pamiętam, żebym oglądała to przez dłuższy czas, więc pewnie wielu odcinków nie miało. Mam nadzieję, że sobie tego nie wymyśliłam, w końcu to było kilka, kilkanaście lat temu ;)
Jak ktoś to będzie znał... Ma mój podziw :D |
|
|
|
|
|
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-12-2011, 19:47
|
|
|
JoyJuly, trochę strzał w ciemno, ale brzmi z deczka podobnie do Houshin Engi. |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 08-12-2011, 20:13
|
|
|
Dobra. Miałaś 7-8 lat, ale więcej by nam dało ile lat temu to było, albo ile masz teraz. Po roku anime jakoś się dojdzie. Będzie łatwiej. |
|
|
|
|
|
JoyJuly
|
Wysłany: 08-12-2011, 20:36
|
|
|
Houshin Engi brałam pod uwagę, przejrzałam pierwszy odcinek i pamiętam, że to oglądałam, aczkolwiek chyba nie o to chodziło tym razem;) Choć przyjrzę się pewnie bliżej w najbliższym czasie i kto wie.
Ano, racja. Jakieś 10 - 11 lat temu, coś w ten deseń. Problem w tym, że nie mogę sprecyzować, bo oglądanie RTL pasjami trwało kilka lat i nie pamiętam, kiedy napotkałam tę konkretnie opowieść. |
|
|
|
|
|
wukuwu
|
Wysłany: 08-12-2011, 21:33
|
|
|
fm napisał/a: | Alicię z Aria the Animation (i kontynuacji). Seiyuu - Sayaka Ohara. |
Raczej tak !
http://www.youtube.com/watch?v=fvnC4OFOgCQ
ara ara compilation ^,-
teraz pozostaje obejrzeć to i owo. Ta pani grała w tylu produkcjach, że przez pewien czas zapewne zaginę w akcji.
Dzięki wielkie i przepraszam za zamieszanie ! |
|
|
|
|
|
Haren
|
Wysłany: 09-12-2011, 10:41 Z jakiego to anime?
|
|
|
Czy ktoś może mi pomóc i powiedzieć z jakiego to jest anime? o-o
|
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 09-12-2011, 10:47
|
|
|
Boku no Pico |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|