Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
jaskolka
Gość
|
Wysłany: 28-01-2013, 19:46
|
|
|
Hejka wszystkim,
Zwracam sie do Was z wielka prośba, przypomniała mi się pewna manga która od lat nie daje mi spokoju ponieważ nie zdążyłam jej obejrzeć do końca. Prawdopodobnie leciałą kiedyś na hyperze, badz na Cartoon Network (ale nie na polskiej) z 10lat temu.
Nie przypominam sobie zadnego imięnia, tyle tylko ze:
Zaczelo sie ze na "ziemie" do pewnego chlopca przyleciala (albo rozbila sie) "upior" (oczywiscie piekna dziwczyna) ktroa nie mogla odelciec. Nie pamietam doklandie pozniej przyleciala jakaś ksiezniczka/ badz kaplanka i po paru odcinkach rywalizwaly ze soba o tego chlopca. Sens byl taki, ze bylo 3 glownych bohaterow chlopiec (neutralny) kaplanka (niby dobro) i "zla kaplanka". Nie wiem jak sie skonczlo bo nie zdazylam obejrzec do konca.
Wiem, ze moze kalecznie opisalam ale bardzo mgliscie to pamietam a zalezy mi aby to obejrzec, bo pamietam ze bardzo mi sie to podobalo.
Prosze o pomoc |
|
|
|
|
|
nover
|
|
|
|
|
Jaskolka
Gość
|
Wysłany: 28-01-2013, 20:26
|
|
|
Nie nie nie, chlopiec byl bardzij ciapowaty. Akcja dziala raczej sie u niego w ogrodzie. I to glowne bohaterki trafiły do niego (jednej sie statek popsul czy cos takiego). Przez pare odcinkow tematem bylo ich rywalizowanie o jego wzgledy |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 28-01-2013, 21:00
|
|
|
To może w takim razie Tenchi Muyo? |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
Jaskolka
Gość
|
Wysłany: 28-01-2013, 21:15
|
|
|
Jesteś WIELKI a wiedza jeszcze wieksza!! Dziekuje pieknie :* ^^ |
|
|
|
|
|
Demurral
Gość
|
Wysłany: 30-01-2013, 00:47
|
|
|
Witam, poważny problem, który nie daje mi żyć od kilku lat kiedy pomyślę tylko o tematyce anime i szukam bez sukcesów, może ktoś tutaj będzie w stanie mi pomóc.
Z góry zaznaczam, że to co pamiętam można o tyłek rozbić, ale podstawy - było to kilka(kilkanaście?) lat temu w polskiej telewizji (TVP 1, 2, Polonia, Polsat lub TVN), anime pełnometrażowe. Było to dość brutalne, krwiste, był tam wielki wilk, który jeśli się nie mylę towarzyszył głównemu bohaterowi. Co do wspomnianego głównego bohatera - wydaje mi się, że fabuła opierała się na tym, że chronił on jakąś wioskę, za cholerę nie pamiętam przed kim/czym... Całość osadzona w świecie pseudo-średniowiecznym, miecze i te sprawy. ;)
Pół królestwa i ręka księżniczki dla wybawcy! |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 30-01-2013, 00:50
|
|
|
Księżniczka Mononoke
Wydaje mi się też, że było to 10 ok lat temu w lecie na tvp2 w bloku przedpołudniowym. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Demurral
Gość
|
Wysłany: 30-01-2013, 01:00
|
|
|
Jezu... Siedziałem choćby dzisiaj szukając tego anime przez dobre 2h i absolutnie nic, a tu proszę, dzieciństwo odzyskane! kokodin, nie masz pojęcia jak bardzo chcę Cię teraz wyściskać. :D Dziękuję, naprawdę. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 30-01-2013, 09:52
|
|
|
To akurat było bardzo proste pytanie. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Haramaki
|
Wysłany: 04-02-2013, 14:58
|
|
|
Szukam anime,które szło na KuchniaTv widziałem jeden odcinek.akcja toczyła się w barze
był tam barman,który pocieszał jakiegoś słabego psychicznie człowieka(chyba bankiera) , który miał zostać przeniesiony z oddziału w mieście na prowincje .Jeśli ktoś to zrozumiał to proszę o informacje. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 04-02-2013, 15:23
|
|
|
To anime, to najprawdopodobniej Barman . |
|
|
Haramaki
|
Wysłany: 05-02-2013, 16:12
|
|
|
Super,dzięki. |
|
|
|
|
|
LooQ
|
Wysłany: 10-02-2013, 15:10
|
|
|
No to może znowu ja. Pamiętam, że obejrzałem kawałek jakiegoś anime serialu, albo pełnometrażowego filmu. Akcja działa sie w najprawdopodobniej na ziemi, ale trochę innej, możliwe, że post-apokaliptyczny świat, albo po prostu alternatywna rzeczywistość. Głównym bohaterem był chłopak z jakimiś super mocami, wydaje mi się, że miał jakąś demoniczną rękę, ale nie mam pewności. Dodam, że leciało to na hyperze, przynajmniej 5 lat temu. |
Ostatnio zmieniony przez LooQ dnia 10-02-2013, 15:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 10-02-2013, 15:14
|
|
|
Jakoś nasuwa mnie się D. Gray-Man, ale sądzę, że jest mnóstwo tytułów pasujących do tego opisu ^^ |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 10-02-2013, 15:15
|
|
|
LooQ napisał/a: | No to może znowu ja. Pamiętam, że obejrzałem kawałek jakiegoś anime serialu, albo pełnometrażowego filmu. Akcja działa sie w najprawdopodobniej na ziemi, ale trochę innej, możliwe, że post-apokaliptyczny świat, albo po prostu alternatywna rzeczywistość. Głównym bohaterem był chłopak z jakimiś super mocami, wydaje mi się, że miał jakąś demoniczną rękę, ale nie mam pewności. |
Brzmi trochę jak Vampire Hunter D, szczególnie przez tę rękę. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|