Co to za anime? / Czy ktoś pamięta tytuł... |
Wersja do druku |
LooQ
|
Wysłany: 10-02-2013, 15:18
|
|
|
Z tego co pamiętam, to bohaterem był raczej dość młody chłopak, przypominający trochę Rentona z Eureki. Mógł być nieznacznie starszy. Pamiętam też, że było coś, przypominającego dość spory elektryczny maszt.
@Edit: Wydaje mi się, że mogłem znaleźć to czego szukałem. Możliwe że było to Origin spirit of the past . |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 10-02-2013, 15:27
|
|
|
Hm, może Last Exile lub Allison to Lillia, Gilgamesh? |
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-02-2013, 18:08
|
|
|
Ma też szanse być Trigun. |
|
|
muget5u
|
|
|
|
|
Deck
|
Wysłany: 13-02-2013, 14:00 Tytuł bajki anime/manga
|
|
|
Hej
Ostatnimi czasy przypomniała mi się stara bajka puszczana na kanale dla dzieci, ale nie mogłem sobie przypomnieć jej tytułu ;d Spróbuję scharakteryzować ją i mam nadzieję, że ktoś będzie mi w stanie pomóc ;d
Otóż do dzieła:
Jedyna nazwa którą jako tako pamiętam z tej bajki to była: Metalowa dama (dziewczynka w metalowej skrzyni)
W bajce występowały głównie młode postaci. Każda z nich miała jakiegoś własnego ducha który walczył z nią. Główną postacią był chłopak, którego towarzyszem był duch Samruaja. Był także jego zły brat? który posiadł potężnego ducha/ demona ognia.
Niestety obecnie tyle pamiętam, ale mam nadzieję, że ktoś skojarzy ;d
Wielkie dzięki za pomoc! |
|
|
|
|
|
peregrinus
wol(no/ny) myśliciel
|
Wysłany: 13-02-2013, 14:18
|
|
|
Do takiego pytania jest specjalny temat - Co to za anime? a owa bajka to prawdopodobnie Król Szamanów.
Istotnie. Scalono do właściwego tematu. Tren |
|
|
|
|
|
Deck
|
Wysłany: 13-02-2013, 14:50
|
|
|
O dokładnie, dzięki wielkie. A gdzie można to obejrzeć w internecie? |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 13-02-2013, 15:18
|
|
|
Nic mi nie wiadomo o żadnych legalnych źródłach w Internecie. Zaś pytanie się o nielegalne jest niezgodne z regulaminem. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 13-02-2013, 16:52
|
|
|
Czy ktoś to zna, a da się oglądać, czy jakaś kiszka z 1 gwiazdką?
Bez tytułu.png
|
|
Plik ściągnięto 44 raz(y) 573,74 KB |
|
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 13-02-2013, 17:03
|
|
|
Sama serii nie oglądałam, ale po screenie udało mi się zidentyfikować, że jest to Kaibutsu Oujo. Jak mówię, nie posiadam jednak własnej opinii o serii (poza tym, że całkiem lubię piosenkę z openingu). Słyszałam tylko, że jest typowym średniakiem. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 13-02-2013, 18:16
|
|
|
Pojedynki półwilkołaczki i wampirki są pocieszne, Fuga też ale martwy mięczak to typowy bohater taki jak ja, tylko bardziej pechowy (i regularnie ożywiane zombie). Czołówka jest sporo fajniejsza niż sam serial a "księżniczka potworów" taka oschła... Sam wątek wojny wampirów i wilkołaków wyszedł dobrze, podobnie maniery wampiryczne i tak dalej, gorzej że to ma finał :] |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 13-02-2013, 20:51
|
|
|
Dzięki za szybkie odp. :) |
|
|
|
|
|
miomio
|
Wysłany: 14-02-2013, 17:50
|
|
|
To może i mi doradzicie ;)
Mam chrapkę na jakąś komedię romantyczną, jednak chodzi mi o coś podobnego do Kami nomi zo Shiru Sekai, Kaichou wa Maid-sama, School Rumble lub Sekaiichi Hatsukoi. Typ humoru bardzo mi odpowiada, jak i fabuła. Nie mogę znaleźć niczego w tym stylu, pomożecie? :D |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 14-02-2013, 18:17
|
|
|
Kannagi, Clannad, Love Hina, Kanon 2006. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
fancy
|
Wysłany: 24-02-2013, 11:11
|
|
|
Szukam anime, w ktorym bohaterem był chłopak, który latał w powietrzu, miał jakieś kule kolorowe, które miały moc (chyba czerwone) i chyba jakiegoś zwierzaka o ile pamiętam. Oglądałem to już ponad 10 lat temu, ale chciałbym sobie przypomnieć co to było... |
_________________ Graj w Rycerze-Zodiaku.pl
|
|
|
|
|
|