Jaką mangę przeczytać? / Przeczytałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Kazus
Puszczam ci oczko
Dołączył: 14 Kwi 2009 Skąd: Poznań okolice - wiocha o nazwie Przeźmierowo Status: offline
|
Wysłany: 04-01-2010, 15:31
|
|
|
Więc przemierzając wzdłuż i wszerz moje ulubione forum nie natknąłem się na żadną informacje na temat mangi którą aktualnie czytam ( choć moze po prostu przegapiłem), a mowa tu o mandze Bakuman. Szłyszał ktoś na temat tej propozycji od Tsugumi Ohby? Historia o tworzeniu mangi nigdy nie była dla mnie tak oryginalnie poprowadzona, a perypetie młodych mangaków są moim zdaniem przemyślane i nie nużące. Wiadomość o serializajci na jesień 2010 powoduje u mnie miłe zaskoczenie, lecz ilość 25 epków wydaje mi się troszke "upchnięta". No zobaczymy co z tego wyjdzie ale to dooopiero jesienią... a teraz trzeba przetrwać co najmniej do wiosny. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 06-01-2010, 23:52
|
|
|
Czy ktoś mógłby polecić mi jakąś sympatyczną mangę z elementami nadprzyrodzonymi? Coś z youkai albo magami/czarownicami. Bez ecchi. Byłoby też miło gdyby główna/y bohater/ka... jakby to ująć... myślał logicznie i nie miał skrajnie altruistycznych odruchów. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-01-2010, 00:05
|
|
|
Cytat: | Czy ktoś mógłby polecić mi jakąś sympatyczną mangę z elementami nadprzyrodzonymi? Coś z youkai albo magami/czarownicami. |
Przychodzi mi na myśl Caged miko and whimsical Witch choć ostrzegam lojalnie, rzecz ciut "liliowa", acz bez przesadyzmu. Opcjonalnie "Vampire Princess Miyu" lub Shirahime-Syo choć "sympatyczne" nie jest tu najlepszym słowem.
Cytat: | nie miał skrajnie altruistycznych odruchów. |
Too much MAC? |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 07-01-2010, 20:08
|
|
|
Grisz, nie byłbyś chyba sobą gdybyś nie polecił yuri ;] Shhirahime-Syo zapowiada się najlepiej, Miyu też. Dziękuję. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Shizuka
|
Wysłany: 08-01-2010, 13:41
|
|
|
Ja poleciłabym Natsume Yuujinchou. Manga bardzo sympatyczna, youkai również są. Co do bohatera... jego zachowanie można by podciągnąć pod określenie "altruistyczne", ale na pewno nie zachowuje się skrajnie, jest zresztą dość nietypowy. Widzę, że podoba ci się Kimi ni Todoke, a Natsume ma podobną ciepłą atmosferę :) |
|
|
|
|
|
Zevs
|
Wysłany: 18-01-2010, 20:21
|
|
|
Poleci ktos mange podobna do school rumble(comedy romance)? |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-01-2010, 20:23
|
|
|
Toradora? |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 18-01-2010, 23:54
|
|
|
Zevs, Ouran High School Host Club, Kodomo no Omocha? |
|
|
|
|
|
Jarmac1
Samotnik i marzyciel
|
Wysłany: 10-02-2010, 20:15
|
|
|
Właśnie skończyłem czytać Blame! i poszukuje czegoś z podobnego. Najlepiej jakby spełniała trzy warunki interesujący bohaterowie, interesująca historia oraz budująca klimat kreska. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 10-02-2010, 20:19
|
|
|
Proponuję Biomega albo Noise. |
|
|
|
|
|
aswa
Gość
|
Wysłany: 11-02-2010, 17:11
|
|
|
Code Geass jest świetne |
|
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 12-02-2010, 21:50
|
|
|
Ja z kolei byłby wdzięczny za jakiegoś mało znanego, a przede wszystkim mało znanego shouena. |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
ghoast
|
Wysłany: 12-02-2010, 22:53
|
|
|
Karel napisał/a: | shouena. |
Chodzi ci o shonena? Jeśli tak to polecam Flame of Rekka
Jak już tu napisałem to może mi ktoś polecić jakąś dobrą manga w klimatach steampunk? |
|
|
Teukros
|
Wysłany: 16-02-2010, 22:07
|
|
|
Nie ma tego wiele, steampunk zdecydowanie nie należy do popularnych gatunków w mandze. Czytałem kilka rozdziałów Steam Detectives, przyzwoita komedia (miejscami poważniejąca). |
|
|
|
|
|
Shizuka
|
Wysłany: 17-02-2010, 22:01
|
|
|
Trigun jest trochę steampunkowy. I może jeszcze D. Gray-man, ale już dużo mniej. |
|
|
|
|
|
|