Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-01-2010, 11:57
|
|
|
http://i46.tinypic.com/29m8xzm.jpg
Mógłby ktoś mnie oświecić, co to za postać i z jakiego anime pochodzi?
Nanami, dzięki. |
Ostatnio zmieniony przez Piotrek dnia 06-01-2010, 12:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 06-01-2010, 12:03
|
|
|
Asa Shigure z Shuffle! |
|
|
Gucia
|
Wysłany: 06-01-2010, 18:56
|
|
|
Mam bardzo ważną prośbę. Chodzi o odcinek Mononoke, którego fragment jest w 2min47sek ten kopniak i 3min 50 sec mniejwięcej jak unosi się w przestrzeni wypełnionej znakami i głaszcze go jakaś kobieta. Oglądałam 12 odcinków i nie widziałam tych fragmentów. Czy to możliwe, żeby wyszedł jakis film kinowy czy coś?? A może przegapiłam? Proszę o pomoc! Błagam
http://www.youtube.com/watch?v=iszDyCa-_to
To ten filmik. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-01-2010, 20:00
|
|
|
Jeden łuk Ayakashi ~Japanese Classic Horror~ opowiada o Sprzedawcy Leków i jest rysowany tak samo jak Mononoke. Nie pamiętam, który, ale wydaje mi się że to była scena właśnie z Ayakashi (tylko niech Cię nie zmyli zupełnie odmienny styl graficzny pozostałych łuków. Z resztą - wystarczy spojrzeć na kadry po prawej, tam widać że są zupełnie inaczej rysowane.).
Edit: pobieżna lektura recenzji podpowiada, że chodzi o ostatnie trzy odcinki. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 07-01-2010, 14:04
|
|
|
Dziękujęęęęęęęęęęęę!!! Boże popłakałam się ze szczęścia!! w Zyciu nie pomyślałabym o tym, żeby Mononoke szukać w serii Ayakashi, chociaż też słyszalam, że są połączone. Zdawało mi sie jednak, że treściowo, a nie graficznie. TT.TT |
|
|
|
|
|
Sakura239000
|
|
|
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 10-01-2010, 20:10 Re: Anime
|
|
|
Sakura239000 napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=x7AMbTTt2XE
Wie ktoś może co to za anime? Bo mnie zaintrygowało :D |
Code Geass. Chyba pierwsza seria. |
|
|
Sakura239000
|
Wysłany: 10-01-2010, 20:17
|
|
|
Dzięki ;) |
|
|
Fire_Soul
|
Wysłany: 13-01-2010, 12:04 Il etait une fois la vie - anime :)
|
|
|
Witajcie :)
Nie wiem czy powinienem w tym miejscu umiescic ten watek, ale jestem poczatkujacy na tym forum.
Zwracam sie o pomoc do was forumowiczów. Szukam bezowocnie openingu do tego serialu animowanego "Było sobie ... życie". Potrzebuje "czyste" wideo <tzn. bez napisów "muzyka" "scenariusz" itp> tak jak tutaj ->http://www.youtube.com/watch?v=AG3krA57ac4
Oczywiscie pobrałem te wersje z YT ale po jej przetwarzaniu w programam do obrobki wideo pozostaje duzy czarny margines, ktorego nie moge zlikwidowac.
Jesli ktos znalazłby te wersje, prosiłbym o kontakt ze mna :)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 13-01-2010, 14:06
|
|
|
Jakiego programu do obróbki wideo używasz? W tych choć odrobine bardziej zaawansowanych niż Windows Movie Maker powinna być opcja "wykadrowania" obrazu tak, by nie zawierał on czarnego paska. |
|
|
Fire_Soul
|
Wysłany: 13-01-2010, 14:40
|
|
|
Tak jak napisałas uzywam Windows Movie Maker. Rzeczywiscie nie wpadlem nawet na to zeby wykadrowac obraz :) |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 16-01-2010, 14:08
|
|
|
Kto mi powie jak krzystać z programu do odtwarzania PICS SMOTRI( takie pomarańczowe kółeczko z białym trójkącikiem w środku)? Po miesiącu zamieścili w internecie ostatni odcinek Speed graphera i niech mnie diabli wezmą, jest w tym programie, którego nie potrafię odtworzyć. Pokazuje mi się pusta strona i koniec. Czy potrzebny jest jakiś program do odtworzenia tego czy jak? W VEOHu pokazywało się tylko pierwsze 5 min filmu gdy nie ściągnęłam programu ze strony producenta. czy w PICS SMOTRI jest tak samo? Jestem znowu załatwiona, Haibane renmei też nie mogłam odtworzyć >:( Czy wie ktoś cokolwiek na ten temat? |
|
|
|
|
|
surtur
|
Wysłany: 16-01-2010, 19:56
|
|
|
Witam, może ktoś tu będzie w stanie mi pomóc. Szukam anime którego akcja rozgrywa się w teatrze lub też może mają tam miejsce jakieś epizody. Jeśli ktoś mógłby podać mi jakiś tytuł byłbym wdzięczny za pomoc:) |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 17-01-2010, 09:39
|
|
|
Motyw teatru był w Speed grapher, w jwdnym z ostatnich odcinków, ale nie wien czy o to ci chodziło.
Wracając do mojego problemu, proszę o jakąkolwiek pomoc. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 17-01-2010, 10:45
|
|
|
Surtur - w pierwszym rzędzie i przede wszystkim obie serie Glass Mask - nie są u nas niestety zrecenzowane, ale podobno dobre, szczególnie starsza seria. Może w mniejszym stopniu Kaleido Star - rozgrywa się w cyrku, nie w teatrze, ale też motywem przewodnim jest "widowisko" jako takie. Poza tym do pewnego stopnia Skip Beat! - tam też w dużej mierze o aktorstwo chodzi (ale filmowe i telewizyjne). Z rzeczy o kilka klas słabszych (mówiąc wprost - bardzo niedobrych) przypominam sobie jeszcze Hitohira, ale tam tak naprawdę ten cały teatr nie ma znaczenia, chodzi tylko o jakiś pretekst do wątłej fabułki. Postacie aktorów pojawiają się dość rzadko, motyw "przedstawienia szkolnego" jest w co drugiej serii, ale rzadko zajmuje więcej niż jeden odcinek. W każdym razie radziłabym Ci raczej przeprowadzać poszukiwania w nurcie shoujo, bo wbrew pozorom raczej tam bym się czegoś jeszcze spodziewała (zresztą z tego nurtu są wszystkie wymienione przeze mnie tytuły, poza Hitohira). |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
|