Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 30-12-2009, 22:41
|
|
|
W Polsce najbardziej znane jest chyba "Otaku", co prawda większość jego artykułów to recenzje, ale poza tym znajdują się też w nim poszukiwane przez ciebie nowości i ciekawostki. Pod względem językowym nie mogę się przyczepić. Znaleźć go można w prawie każdym Empiku lub Matrasie. Jedyny minus to to, że ostatnio rzadko wychodzi (3 miesiąc mija, a nowego numeru ani widu ani słychu). |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-12-2009, 22:56
|
|
|
Jeśli chodzi o czasopisma poświęcone m&a to nie ma na rynku zbyt wielkiego wyboru. Poza Arigato ukazują się tylko Kyaa!, którego numer czwarty został zrecenzowany na czytelni, oraz Otaku. Chyba warto także wspomnieć o innych, obecnie nie wydawanych magazynach, czyli o Kawaii, Mangazynie, Anime+ i Animegaido, ale z tego co słyszałem były to co najwyżej poprawne czasopisma.
Ja sam mogę polecić jedynie Otaku. Powinno spełnić podane przez Ciebie warunki, choć radzę nie oczekiwać jakiegoś niesamowicie wysokiego poziomu. Polecam tylko odejmować od wystawianych w recenzjach ocen jeden punkt (o tym że taka postawa jest słuszna przekonała mnie recenzja Queen Blade). Otaku teoretycznie ukazuje się w cyklu miesięcznym, ale tegoroczne "obsuwy", zrobiły z niego dwumiesięcznik. |
Ostatnio zmieniony przez Tren dnia 30-12-2009, 23:09, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 30-12-2009, 22:57
|
|
|
A czy w takiej dziurze jak Świdnica, która posiada empik, dostanę jakiekolwiek pismo o anime? |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-12-2009, 23:05
|
|
|
RepliForce napisał/a: | A czy w takiej dziurze jak Świdnica, która posiada empik, dostanę jakiekolwiek pismo o anime? |
Wszystkie trzy, obecnie wydawane magazyny poświęcone m&a są dostępne w sieci Empik. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 30-12-2009, 23:26
|
|
|
CainSerafin napisał/a: | Wszystkie trzy, obecnie wydawane magazyny poświęcone m&a |
Otaku, Arigato i ...
Nie wygoogluje, bo nie wiem gdzie szukać. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 30-12-2009, 23:59
|
|
|
... i Kyaa! Przed godziną, w tym temacie, podawałem jego nazwę i link do recenzji na czytelni. |
|
|
|
|
|
ziomik13
ziomik roku 2010
|
Wysłany: 02-01-2010, 13:45 proszę o pomoc!! :)
|
|
|
oto ten screen. jak bys cie mogli mi dawac swoje pomysly co to jest za anime? :) chyba ze juz wiecie :p z góry dziekuje za pomoc ^^ prosze o odp w tym temacie albo wiadomosc na pw :)
Przedstawienie całej sprawy:
znalazlem tego scrrena na jakiejs stronce (nie pamietam w jakiej bo to bylo w szkole na informatyce) spodobalo mi sie ujecie i grafika owego anime i z wielka chęcią bym sobie je obejrzał tylko sęk w tym ze nie wiem jak sie nazywa... I tu prosze o waszą pomoc w znalezieniu tytulu tego anime :) |
Ostatnio zmieniony przez ziomik13 dnia 02-01-2010, 13:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 02-01-2010, 13:48
|
|
|
http://forum.tanuki.pl/tematy10/4099,495.htm Sigh... |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-01-2010, 13:49
|
|
|
Memories Off. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 02-01-2010, 13:58
|
|
|
Scalono do właściwego tematu. Łyp |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 02-01-2010, 17:22 Re: proszę o pomoc!! :)
|
|
|
ziomik13 napisał/a: | http://img41.imageshack.us/img41/1124/largeanimepaperwallpapebh.jpg]Obrazek
oto ten screen. jak bys cie mogli mi dawac swoje pomysly co to jest za anime? :) chyba ze juz wiecie :p z góry dziekuje za pomoc ^^ prosze o odp w tym temacie albo wiadomosc na pw :)
Przedstawienie całej sprawy:
znalazlem tego scrrena na jakiejs stronce (nie pamietam w jakiej bo to bylo w szkole na informatyce) spodobalo mi sie ujecie i grafika owego anime i z wielka chęcią bym sobie je obejrzał tylko sęk w tym ze nie wiem jak sie nazywa... I tu prosze o waszą pomoc w znalezieniu tytulu tego anime :) |
Jest to zrobiona przeze mnie tapeta, zrobiona z random screena i nie mam pojęcia z czego właściwie jest. Na pewno z żadnego anime. |
|
|
Mirror
Santa Echoś.
Dołączyła: 16 Gru 2009 Skąd: Bo... ja... Nie pamiętam. Status: offline
|
Wysłany: 02-01-2010, 17:26 Re: proszę o pomoc!! :)
|
|
|
Salva napisał/a: | Na pewno z żadnego anime. |
Więc pewnie jest to zwykły art.
A gdyby nie to, że jest tak zmniejszony, pewnie nawet poznalibyśmy jego autora z tych malutkich literek na dole. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 02-01-2010, 17:32
|
|
|
Jeśli faktycznie to Memories Off to seria visual novels, ale jakieś anime pod to też podchodzą według ANN. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
ziomik13
ziomik roku 2010
|
Wysłany: 03-01-2010, 09:31
|
|
|
he he :) ale kreska jest mi skądś znajoma ^^ |
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 03-01-2010, 10:35 Re: proszę o pomoc!! :)
|
|
|
Mirror napisał/a: | Salva napisał/a: | Na pewno z żadnego anime. |
Więc pewnie jest to zwykły art.
A gdyby nie to, że jest tak zmniejszony, pewnie nawet poznalibyśmy jego autora z tych malutkich literek na dole. |
Tak jak mówię, to moja tapeta, którą można znaleźć tutaj. Jest wpisana pod Memories off, ale tylko dlatego, że był to najbardziej prawdopodobny strzał. Właściwie to nie mam zielonego pojęcia z czego to jest i jeśli tylko znajdzie się ktoś kto to wie, to wtedy zmienię. |
|
|
|