Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
ErrorLK
|
Wysłany: 21-02-2010, 14:08
|
|
|
thx Melmothia |
|
|
|
|
|
0rdi
Last man on the moon.
|
Wysłany: 21-02-2010, 15:30
|
|
|
Melmothia, dzięki za info, a ten tytuł nawet mam w plan to watch : ) |
|
|
Agon
|
Wysłany: 25-02-2010, 11:17
|
|
|
Pytanko: czy do oglądania Gundam Unicorn potrzebna jest znajomość jakiegoś wcześniejszego Gundama?
Edit: Dzięki, vries. |
Ostatnio zmieniony przez Agon dnia 25-02-2010, 16:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 25-02-2010, 12:53
|
|
|
Urufu napisał/a: | Pytanko: czy do oglądania Gundam Unicorn potrzebna jest znajomość jakiegoś wcześniejszego Gundama? |
Nieznajomość poprzednich Gundamów nie powinna szczególnie przeszkadzać w odbiorze, lecz bez tego nie wszystko bedzie w 100% jasne. Miałem podobnie, gdy oglądałem Gundam Z bez znajomości pierwszej cżęści. Jakby co, to wikipedia przyjacielem mym.
Btw.
Jakiś wcześniejszy Gundam = MS Gundam, MS Gundam Z, MS Gundam ZZ i Kontratak Chara (i jakby się uprzeć to i Stardust Memory, War in the Pocket, MS Gundam: The 08th MS Team i dwie części MS IGLOO). UC jest najbardziej rozbudowanym uniwersum jakie widziało anime. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 25-02-2010, 13:06
|
|
|
Dziwne pytanko. Oglądając Natsu no Arashi! i to głównie ending, strzeliło mi do głowy coś takiego. Czy ktoś wie lub próbował znaleźć odpowiedniki okładek płyt z tego anime w realnym świecie. Tak jak to można zrobić do amv 1985. Ogólnie jest tam bardzo dużo tych okładek, ale może ktoś jakąś kojarzy? |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 25-02-2010, 13:24
|
|
|
kokodin napisał/a: | Dziwne pytanko. Oglądając Natsu no Arashi! i to głównie ending, strzeliło mi do głowy coś takiego. Czy ktoś wie lub próbował znaleźć odpowiedniki okładek płyt z tego anime w realnym świecie. Tak jak to można zrobić do amv 1985. Ogólnie jest tam bardzo dużo tych okładek, ale może ktoś jakąś kojarzy? |
Tu jest trochę. Swoją drogą, początek tej piosenki to zżynka z czegoś bardziej znanego. |
|
|
|
|
|
Ratatuj1995
|
Wysłany: 26-02-2010, 18:54
|
|
|
Czy pamięta ktoś jak brzmiało przysłowie SOF co mówił Charles, Holland, i później Renton w Eureka Seven? |
_________________ WIELKI FAN ANIME |
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 26-02-2010, 19:01
|
|
|
Nikt nie kocha cioci wiki... |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 26-02-2010, 22:56
|
|
|
Od czego by tu zacząć. Oglądałam Tsubasa chronocle jak jeszcze było emitowane na Hyper, a nie dawno skończyłam oglądać XXXholic i była tam rozmowa Syaorana z Kimihiro. Czy ktoś może mi zdradzić co łączy te dwie postacie? |
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 26-02-2010, 23:02
|
|
|
Gucia napisał/a: | Od czego by tu zacząć. Oglądałam Tsubasa chronocle jak jeszcze było emitowane na Hyper, a nie dawno skończyłam oglądać XXXholic i była tam rozmowa Syaorana z Kimihiro. Czy ktoś może mi zdradzić co łączy te dwie postacie? |
Pytanie brzmi jak bardzo chcesz się zaspoilerować? Bo łączy sporo. Z tym, że jest to wytłumaczone w mandze dosyc dokładnie (i z tego co pamiętam, w dalszych oavkach tez jest to zarysowane, choć nie tak dogłębnie... jeszcze).
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Syaoran chciał się cofnąć w czasie, by zapobiec pewnym wydarzeniom. Udało mu się to, jednak w tym miejscu, gdzie on powinien być, powtała wyrwa czasowa i puste miejsce. Żeby ją zapełnić, powstał Watanuki, który zajął jego miejsce. Stąd te wszystkie teksty "ty jesteś mną" i biadolenie, żeby nie znikał. Albo coś w ten gust.
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 27-02-2010, 13:39
|
|
|
Dzięki. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 27-02-2010, 20:50
|
|
|
Jest może jakaś ekranizacja Tales of Innocence? Bo po oglądnięciu ToEternia jakoś mam ochotę na jeszcze |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-02-2010, 21:07
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Jest może jakaś ekranizacja Tales of Innocence? Bo po oglądnięciu ToEternia jakoś mam ochotę na jeszcze |
Wzdech. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Mononoke
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 27-02-2010, 23:59
|
|
|
Czy wie ktoś może jaki tytuł nosi piosenka z końca Darker than Black Gaiden?? Bo nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji, nawet na ANN, ale może ja jakaś ciemna jestem i nie widzę |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
Ostatnio zmieniony przez Mononoke dnia 28-02-2010, 00:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-02-2010, 00:26
|
|
|
Chyba nie podano tej informacji nigdzie - nawet na japońskich blogach ludzie piszą, że są nie znają tytułu. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
|