Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
Mononoke
Little Yōkai
Grupy: Alijenoty Lisia Federacja
|
Wysłany: 28-02-2010, 00:32
|
|
|
Buuuuu ;( chlip, chlip To pozostaje mi przewijać odcinek |
_________________ I love talking about nothing. It's the only thing I know anything about
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 28-02-2010, 19:42
|
|
|
Keii napisał/a: | RepliForce napisał/a: | Jest może jakaś ekranizacja Tales of Innocence? Bo po oglądnięciu ToEternia jakoś mam ochotę na jeszcze |
Wzdech. |
A wytłumacz mi, co to ma do rzeczy? Ja pytałem o ANIME, nie o grę, to raz, a dwa, na wiki często informacje są uzupełniane dłuuugo po fakcie. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 28-02-2010, 19:49
|
|
|
RepliForce - prawdopodobnie chodzi o ten cytat z Wikipedii:
Cytat: | The next two anime series were released as original video animations, Tales of Phantasia: The Animation being released from 2004-2006, and Tales of Symphonia: The Animation being released in 2008, with the second half currently in production. Tales of the Abyss was adapted into a full 26-episode television anime series that was originally broadcasted from October 3, 2008 through March 20, 2009. |
Z tego co widzę, ten artykuł był już Ci podsyłany, i są w nim informacje o które się pytasz. Czytaj co Ci ludzie podsyłają. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 28-02-2010, 20:21
|
|
|
Teukros, czytałem go. Ale nić nie ma o 2010 roku. Wiem, że ToI jest świeże, ale chyba już mogą robić anime. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-02-2010, 20:27
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Wiem, że ToI jest świeże |
Nie jest świeże, ma ponad 2 lata, a od czasu premiery Innocence zdążyły wyjść 4 Talesy z głównej serii (z czego jeden nawet na DSa).
Vesperia, która jest od ToI nowsza miała animowany prequel zapowiedziany niedługo po premierze gry w Japonii. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 01-03-2010, 10:06
|
|
|
Keii napisał/a: |
Vesperia, która jest od ToI nowsza miała animowany prequel zapowiedziany niedługo po premierze gry w Japonii. |
To w takim razie dlaczego nie ma Anime? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-03-2010, 10:36
|
|
|
Przecież napisałem, że ma. Wyszło w kinach, w tym roku może ukaże się na DVD/BR.
A czemu TOI nie ma? Bo z x-dziesięciu gier z serii tylko parę dostało anime? Widać nie opłaca im się robić tego z każdą częścią. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 01-03-2010, 11:39
|
|
|
Keii napisał/a: | Widać nie opłaca im się robić tego z każdą częścią.
|
A szkoda, bo ta odróżnia się trochę, bo posiada podwójny wątek, czyli główny: historia Ruci, Oraz poboczny, tyczący się Mao-samy, Króla Asury.
Jakby nie było, dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 06-03-2010, 11:34
|
|
|
Takie zapytanie odnośnie Fairy Tail
Powie mi ktoś, co się stało z Lisaną? Bo w ostatnim odcinku Natsu o wspomnieniu o niej był wyraźnie wkurzony. |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 06-03-2010, 17:48
|
|
|
A ja mam pytanie o Umineko, mianowicie jak wiele przemocy toto zawiera? |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 06-03-2010, 18:07
|
|
|
W anime? Trochę tego jest. Jak na mój gust w nadmiarze jej nie serwują, ale takie fajne rzeczy jak np. kilka osób przy stoliku z wyprutymi wnętrznościami i cukierkami napakowanymi do brzuszków czy trupki z zupełnie rozdziabdzianymi twarzami się pojawiają - przy czym w wersji TV zostało to idiotycznie ocenzurowane, w miejscach ran widzimy "mozaikę". Zależy, dlaczego pytasz - do zaserwowania dziesięcioletniej siostrzyczce/braciszkowi się toto nie nadaje, ale nie sądzę, żeby obrzydziło kogoś starszego, chyba że wyjątkowo wrażliwego. Generalnie brutalnych momentów jest sporo, więcej niż w Higurashi (bo skupiono się na samych morderstwach, właściwie wiele rzeczy nie będących morderstwami pominięto), ale na sklep mięsny typu Elfen Lied nie należy się nastawiać. |
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 06-03-2010, 18:14
|
|
|
Dzięki, niestety należę do gatunku bardzo uciążliwie wrażliwych, więc lepiej sobie odpuszczę... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Vatelema
|
Wysłany: 06-03-2010, 19:16
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Takie zapytanie odnośnie Fairy Tail
Powie mi ktoś, co się stało z Lisaną? Bo w ostatnim odcinku Natsu o wspomnieniu o niej był wyraźnie wkurzony. |
To będzie niedługo w anime, ale jeśli już chcesz wiedzieć:
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Lisana zginęła, kiedy jej brat (Elfman) stracił kontrolę nad własną magią (przemiana w demona), a ona próbowała go uspokoić. A Natsu w tym odcinku się wkurzył, bo zachowanie Lucy nagle przypomniało mu zmarłą przyjaciółkę.
|
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 06-03-2010, 20:14
|
|
|
To drugie wiem. Ale z nich Kawainiasta Parka :D |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-03-2010, 00:42
|
|
|
Kto mi powie :]
Chciałem sobie przypomnieć ostatnio mangę Midori no hibi (mangę z racji Nao). I to zrobiłem online. Ale wydaje mi się, że coś się zgubiło po drodze i był jeszcze jeden rozdział. Może tylko w anime?
Pamiętam doskonale "dzień na odwrót" ,w którym to Midori miała na łapie swojego ukochanego a nie na odwrót. I poszła z jakaś znajomą do kawiarni.
Przyśniło mi się czy to rzeczywiście gdzieś było? |
|
|
|
|
|
|