Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
gość
Gość
|
Wysłany: 21-06-2010, 14:58
|
|
|
Na początku też tak myślałam ale jakiś czas później Keichii dobierał kartę z "kupki" i teraz sama już nie wiem... |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-06-2010, 16:05
|
|
|
Coś się kojarzy , że zasady były podobne jak w "old maid" tylko oni to nazywali inaczej. Możliwe , że przy 2x52 + jocker lub -1 lub -3 królowe zasady po prostu określały maksymalną ilość trzymanych kart. utrzymanie wachlarza z 25 kart może być po prostu trudne. Ale generalnie zasady są jak w Piotrusiu tylko kart jest z założenia 4 razy więcej.
Czyli na zdrowy rozum
1 rozdajesz karty po x
2 wyrzucasz pary i dobierasz brakujące karty i tak do momentu gdy wszyscy przestaną
3 dajesz ciągnąć przeciwnikowi i uzupełniasz braki, po czym przeciwnik wyrzuca pary i dobiera lub ma więcej kart
4 gdy talia się skończy wygrywa pierwsza osoba na pusto , przegrywa na "Piotruś"
Możliwe że coś pokręciłem ale to wydaje się być logiczne. |
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 21-06-2010, 20:10
|
|
|
Ok, dzięki za pomoc. Trzeba będzie spróbować. |
|
|
|
|
|
anusia664
Anime
|
Wysłany: 21-06-2010, 21:53 prośba
|
|
|
Rewolucjonistka Utena mam problem z tym anime.Oglądałam je parę razy i jakoś nie mogę jej zrozumieć.Jesli ktoś ją oglądał i wie więcej ode mnie o tym anime bardzo proszę o kontakt
lub przynajmniej o jakąś rade gdzie można szukać informacjii na temat tego anime.
Scalono z właściwym tematem
Bezimienny |
|
|
|
|
|
gamuso
|
Wysłany: 28-06-2010, 16:10 Kto to?
|
|
|
Wszedzie szukalem latalem po googlach i nic... moze tu ktos pomoze :)
Link
Dzieki z gory |
|
|
|
|
|
Lena
Fallen Angel
|
Wysłany: 08-07-2010, 18:28 Re: Kto to?
|
|
|
gamuso napisał/a: | Wszedzie szukalem latalem po googlach i nic... moze tu ktos pomoze :)
Link |
link nie działa, przynajmniej mi. |
_________________ www.crystalpower.fora.pl ===>>> FORUM M&A - zapraszam ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotą...
Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu...
...a potem pokona doświadczeniem... |
|
|
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 08-07-2010, 18:48
|
|
|
anusia664, tutaj jest jedna z największych stron o Utenie. Są interpretacje, jest forum. A jeśli chodzi o
Cytat: | gdzie można szukać informacjii na temat tego anime. |
W guglach? |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
Ratatuj1995
|
Wysłany: 08-07-2010, 19:36
|
|
|
Czy pamięta ktoś jak brzmiało przysłowie SOF co mówił Charles, Holland, i później Renton w Eureka Seven? Odcinki w których mogło by być nie działają na żadnej stronie więc nie mogę obejrzeć ponownie. |
_________________ WIELKI FAN ANIME |
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 09-07-2010, 18:06
|
|
|
To pytanie dla tych, co są na bierząco z Bleachem.
Mam tu orazek z tego anime i się zastanawiam, z którego to epka. Przed maturą jeszcze oglądałam to wytrwale, ale wkurza mnie odbieganie od głównego wontku i przeciąganie tego wszystkiego w nieskończoność. Dlatego też przestałam oglądać, bo to anime chyba nie zamierza się skończyć.
http://www.zerochan.net/202477
P.S. Mam jeszcze jedno pytanko. Właśnie odwiedziłam YouTube i znalazłam Black Lagoon Omake animowane. Ktoś może wie, czy jest oddzielna seria, czy pojawia się po każdym odcinku? |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 09-07-2010, 23:57
|
|
|
Gucia napisał/a: |
P.S. Mam jeszcze jedno pytanko. Właśnie odwiedziłam YouTube i znalazłam Black Lagoon Omake animowane. Ktoś może wie, czy jest oddzielna seria, czy pojawia się po każdym odcinku? |
Ani tak ani tak. Z tego, co wiem dodali je do wersji BD jako bonus. |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 10-07-2010, 10:22
|
|
|
Oki, wielkie dzięki vries, każda informacja na wagę złota^^ |
|
|
|
|
|
tylkokira
|
Wysłany: 17-07-2010, 22:07 Pytanie na które nikt mi nie odpowiada
|
|
|
Moje skromne pytanie na które nikt mi nie odpowiada [nie wiadomo czemu, może Wy również nie wiecie] brzmi: Czy będą dalsze odcinki anime "Bakemonogatari" ? 14 odcinek się skończył dość niefortunnie i jestem pewna, prawie pewna, a raczej mam nadzieję, że bedzie więcej odcinków i perypetii Araragiego oraz jego ukochanej... czekam na to z niecierpliwością. Z tego co się orientuję anime weszło 3 lipca 2009 roku i ma liczyć 15 odcinków. Jeśli ktokolwiek ma jakies informacje na temat tego anime proszę pisać ; ))
Druga sprawa [kolejne pytanie mojego autorstwa, na które wielu ludzi odpisuje, co mnie bardzo cieszy xd]: Czy Wy także macie takie odczucia gdy oglądacie anime ? Nie wiem jak to opisać .. Nie wiem czy w ogóle da się to opisać. Podam przykład - będzie łatwiej. Gdy ogladałam Vampire knight w pewnym sensie cierpiałam, nie wiem czemu .. Dziwna sprawa. Po obejrzeniu 2 serii przez około 2 tygodnie miałam takiego doła, że trudno to opisać. Nie wiadomo dlaczego. Kolejny przykład .. Jestem zauroczona Naruto Shippuudenem .. za każdym razem, jak ktoś umiera, np. Itachi płaczę - tak, dokładnie, nie mylicie się, ja płaczę ! Posiadam pewną więź łączącą mnie z anime, którą za każdym razem czuję. Nie wiem jak się od "niej" uwolnic, ale z drugiej strony, jestem dzięki temu szczęśliwa.
Dziwne, że o tym pisze na forum. Po prostu jestem ciekawa czy Wy także tak to odczuwacie, czy w ogóle mnie dobrze zrozumieliście, bo jak już mówiłam, a raczej pisałam, bardzo trudno mi to uczucie opisać.
Poza tym, nie znacie mnie, ani ja Was. Chciałam się podzielić własnymi odczuciami. Bo przecież, każdy ma w sobie trochę z ekscentryka.. Proszę o "łagodne" przyjęcie tego .. bo nie raz mi się zdarzyło usłyszeć niemiłe słowa xd. |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 17-07-2010, 23:14
|
|
|
Ponownie scalono do właściwego teamtu... Opcja szukaj naprawdę nie boli, a tu - http://forum.tanuki.pl/tematy44/5001.htm masz cały wątek poświęcony Bakemonogatari, możliwe że jest tam odpowiedź na twoje pytanie.
Co do drugiej części postu, proponuję przekopiować i stworzyć nowy temat, wszelkie dyskusje dotyczące "odczuć" tutaj, polecą jako spam... Ogólnie, na przyszłość:
1. Korzystać z wyszukiwania.
2. Unikać chaosu.
|
|
|
Stary_Umęczony
Andrzej
|
Wysłany: 17-07-2010, 23:25
|
|
|
Jest 15. odcinek Bakemonogatari - pojawił się pod koniec czerwca. |
|
|
|
|
|
Hiruko
Gość
|
Wysłany: 27-07-2010, 22:46 problemy z poszukiwaniem
|
|
|
Mam problem z odnalezieniem Mangi pt HISTORY'S STRONGEST DISCIPLE KENICHI
znajduje 53 chaptery i nie moge odnalesc dalszych Chapterow po polsku czy ktos wie gdzie mozna je znalesc? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|