Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 27-07-2010, 22:53
|
|
|
Nie wiemy. A nawet gdybyśmy wiedzieli, to nie powiemy - na forum panuje zakaz podawania linków do nielegalnych materiałów. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 30-07-2010, 22:57
|
|
|
Zbieram od jakiegoś czasu mangę Full Metal Alchemist. Doszedłem do 8 tomu i mam pytanie:
Jak Scar może rozpoczynać Transmutację bez rysowania kręgu??
Jeśli pojawi się w mandze, to proszę tylko mi powiedzieć, w którym rozdziale pojawi się wytłumaczenie. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-07-2010, 23:17
|
|
|
Jest to wytłumaczone, ale nie pamiętam w którym rozdziale. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Squaerio
O RLY?
Dołączył: 05 Cze 2010 Skąd: mieć na to wszystko czas? Status: offline
Grupy: WOM
|
Wysłany: 31-07-2010, 07:54
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Jak Scar może rozpoczynać Transmutację bez rysowania kręgu?? |
O ile dobrze mi się wydaje ( a wydawać się tak nie musi), to Scar nie potrzebuje rysowania kręgów, gdyż tatuaż na jego ręce jest jednym wielkim wzorem transmutację umożliwiającym. Tak samo ma się to w przypadku A.L. Armstronga, który zakłada swoje stalowe rękawice z już narysowanymi kręgami. Kemblee też rysuje wzór na swoich dłoniach i niczego więcej mu nie trzeba.
Poza tym sprawa Scara jest bardziej skomplikowana, bo to nie jest zwykła transmutacja, tylko... no to już trzeba doczytać ;) |
|
|
|
|
|
Regis
|
Wysłany: 06-08-2010, 22:55
|
|
|
Krótko: Monster - manga czy anime? Od czego lepiej zacząć? |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 09-08-2010, 15:11
|
|
|
Cytat: | Krótko: Monster - manga czy anime? Od czego lepiej zacząć? |
Nie ma różnic pomiędzy mangą a anime. Manga jest dobra, anime jest dobrze zrealizowane i trzyma się mangi w każdym calu. Wybierz, co ci bardziej leży. |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-08-2010, 18:06
|
|
|
Animeee~! Ta muzyka, to była jedna z wielu ogromnych zalet Monstera. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 10-08-2010, 23:12
|
|
|
Gucia, post poleciał z dwóch powodów:
1. Nieukryty spoiler.
2. Link do filmiku z shotaconem.
Jestem pewna, że to pytanie można było zadać w inny sposób... |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 12-08-2010, 18:06
|
|
|
Czy ktoś mi może powiedzieć co jest teraz w paśmie po Arakawie, chodzi o pasmo w sensie czas antenowy/dzień. Z ostatniego odcinka Baka to Test to Shokanju wynika ,ze Arakawa była po nim, co jest wiec po Arakawie? |
|
|
|
|
|
Bolmeteus
|
Wysłany: 13-08-2010, 05:00 Pytanie dot. kaze no stigma
|
|
|
Witam, jestem tu nowy i w chwili obecnej nie orientuje sie w tematach, wiec zalozylem nowy gdyz mam takie jedno pytanko, otoz czy glowny bohater kaze no stigma i ta czerwonowlosa dziewczyna to rodzenstwo/kuzynostow? Jestem na poczatku serii tego anime i nie chce ogladac jak milosc rozkwita sie pomiedzy rodzenstwem, wiec jak mozecie to powiedzcie, i jesli ten temat jest zbedny to przeraszam |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-08-2010, 07:26
|
|
|
Skoro jesteś nowy, to tym bardziej powinieneś zapoznać się z już istniejącymi podwieszonymi tematami. Na przykład tym do pytań. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 13-08-2010, 16:12
|
|
|
Scalono... |
|
|
Antanaru
...
|
Wysłany: 15-08-2010, 20:33 Re: Pytanie dot. kaze no stigma
|
|
|
Bolmeteus napisał/a: | czy glowny bohater kaze no stigma i ta czerwonowlosa dziewczyna to rodzenstwo/kuzynostow? Jestem na poczatku serii tego anime i nie chce ogladac jak milosc rozkwita sie pomiedzy rodzenstwem, wiec jak mozecie to powiedzcie | Są kuzynami, bodajże drugiego stopnia. Nie pierwsza i nie ostatnia taka para w anime, więc się przygotuj na więcej. |
|
|
|
|
|
Regis
|
Wysłany: 22-08-2010, 21:06
|
|
|
Czy anime Nodame Cantabile pokrywa się z mangą? Jeśli tak, któremu rozdziałowi odpowiada ostatni odcinek trzeciej serii? (Anime widziałem i zastanawiam się odkąd zacząć czytanie). |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 22-08-2010, 21:58
|
|
|
Cytat: | Czy anime Nodame Cantabile pokrywa się z mangą? Jeśli tak, któremu rozdziałowi odpowiada ostatni odcinek trzeciej serii? (Anime widziałem i zastanawiam się odkąd zacząć czytanie). |
Ostatni jak mniemam. Dlatego trzecia seria nazywa się Finale. Z tego, co pamiętam były drobne mało istotne rozbieżności. |
|
|
|
|
|
|