Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
cavalier34
Alucard van Hellsing
|
Wysłany: 14-12-2010, 12:51
|
|
|
witam!
mam pytanie: będzie kontynuacja serii D.Gray-Man?? |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 14-12-2010, 13:21
|
|
|
Chciałabym się wziąć za Higurashi i czy mógłby ktoś mi wymienić jak to chronologicznie obejrzeć? |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 14-12-2010, 15:49
|
|
|
Sprawa wygląda następująco.
Pierwsze jest Higurashi no Naku Koro ni (When They Cry - Higurashi) a po nim bezpośrednio Higurashi no Naku Koro ni Kai (When They Cry - Solutions, ale nie wiem czy to oficjalny tytuł) Reszta serii jest jedynie dodatkami. Higurashi no Naku Koro ni Rei to niepotrzebna i miejscami denerwująca kontynuacja, Nastawiona początkowo na fanserwis. Natomiast Cat Killing Chapter to zwykły special do pierwszej serii , w którym dodatkowo nikt nie ginie :P.
Tak więc moja rada , obejrzeć tylko serie tv po kolei, resztę olać. Rei można przekartkować i zobaczyć ostatni odcinek :P Cała seria miała by chyba pokazywać alternatywny świat bez "Dam Wars" w tle. (czyli tak na prawdę bez trzonu fabuły) |
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 15-12-2010, 15:03
|
|
|
Dzięki:) |
|
|
|
|
|
Gość
Gość
|
Wysłany: 28-12-2010, 22:36
|
|
|
Witam wszystkich.
Czy wie ktoś może, coś na temat drugiego sezonu anime "Bokura ga ita". Jedyne co udało mi się ustalić, to, to, że manga już powoli się kończy, ale na temat anime nic nie znalazłem. Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
|
|
Antanaru
...
|
Wysłany: 29-12-2010, 20:50
|
|
|
cavalier34 napisał/a: | witam!
mam pytanie: będzie kontynuacja serii D.Gray-Man?? | Nic na ten temat nie wiadomo. Z jednej strony nie można całkowicie wykluczyć takiej możliwości, ale z drugiej nie liczyłbym na to. Po pierwsze manga wciąż jest wydawana. Po drugie, po przerwie jej poziom bardzo spadł, więc nie wiem kto ryzykowałby produkcję niemalże pewnej klapy. |
|
|
|
|
|
Yuki991
|
Wysłany: 01-01-2011, 21:08
|
|
|
Moje pytanie niekoniecznie dotyczy anime. Nie pamiętam nic poza postacią pół króla/ księcia demona, który sieje postrach gdy jest w swej prawdziwej formie. Ujawnia się ona po zerwaniu z jego szyi złotego naszyjnika. Towarzyszy mu jakiś chłopak. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-01-2011, 11:23
|
|
|
Jak w pysk strzelił pasuje to Rosario to Vampire, tylko tym królem potworów jest różowowłosa piękność. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Majo-san
|
Wysłany: 02-01-2011, 15:46
|
|
|
Czy ktoś może mi powiedzieć co to za muzyka leci w ostatniej scenie Kuroshitsuji? Zaraz potem jest ending ("Lacrimosa"), ale nie wydaje mi się, żeby to było to samo. |
|
|
|
|
|
Boniek
Gość
|
Wysłany: 06-01-2011, 14:12
|
|
|
The Legend of the Legendary Heroes czy ktoś wie kiedy wychodzi drugi sezon tego bo samo obejrzałem. A jest bardzo ciekawe anime |
|
|
|
|
|
Gucia
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 06-01-2011, 20:24
|
|
|
Gucia napisał/a: | http://www.youtube.com/watch?v=VTrRswPvW_s&feature=related
1:33- co to za anime- Ten ludek zielony jest dość charakterystyczny i kilka razy nawet go widziałam, ale obrazek reklamujący mnie nie zachęcił, więc i na tytuł nawet uwagi nie zwróciłam. TT_TT |
Kemeko Deluxe. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Antanaru
...
|
Wysłany: 07-01-2011, 22:10
|
|
|
Boniek napisał/a: | The Legend of the Legendary Heroes czy ktoś wie kiedy wychodzi drugi sezon tego bo samo obejrzałem. A jest bardzo ciekawe anime | Nie został zapowiedziany. Śledź wyniki sprzedaży płytek, to ci najwięcej powie. Jednak wątpię żeby wyszło z tego coś więcej niż jednorazowa reklama opowiadań. |
|
|
|
|
|
JCD
|
Wysłany: 07-01-2011, 23:40
|
|
|
Witam
Znałem kiedyś anime w którym jakiś gośc przyjechał do miasta w którym były dwie zwalczające się fakcje i zaczął on pracowac dla obu. Wiecie, fabuła oparta na Straży Przybocznej i Za Garśc Dolarów. Czy ktoś zna może tytuł tego anime? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 07-01-2011, 23:53
|
|
|