Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
Wojtishi
Gość
|
Wysłany: 11-01-2011, 19:52
|
|
|
Hej! Mam pytanie czy Renkin 3-kyuu Magical? Pokahn będzie miało kiedyś dalszy ciąg? |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 12-01-2011, 07:30
|
|
|
Kontynuacje są najczęściej do 3 lat po premierze pierwszego sezonu, później to najczęściej już nie jest to. Jeżeli jest materiał oczywiście. Trzeba by zobaczyć czy w mandze o ile taka jest, jest wystarczająca ilość materiału na nowy sezon. Ale mimo wszystko nie wydaje mi się, ponieważ był to jeden z tych niskobudżetowych zapychaczy, prawdopodobnie zlepiony podobnie jak paniponi. Ani tam fabuły ani pomysłu i chyba nawet niema wielkiej grupy fanów, która mogła by się tego domagać. |
|
|
|
|
|
buczo
Phantom
|
Wysłany: 18-01-2011, 13:32
|
|
|
witam
mam na celowniku wydaje się ciekawe anime, jednak ma problem z ustaleniem kolejności. chodzi o "Bungaku Shoujo" i ona ma jak zapewne wiecie trzy oav "Memoir"
oraz film i nie mogę znaleźć nigdzie kolejności a nie chcę zacząć jej od środka czy końca. Może już ktoś to oglądał i wie w jakiej kolejności to obejrzeć żeby nie zepsuć sądku. :)
Chyba dobrze trafiłem z pytaniem a jeśli nie to przepraszam. |
_________________ Buczo
Do póki walczysz jesteś zwycięzcą.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 18-01-2011, 18:19
|
|
|
Nie oglądałem ale z moich źródeł wynika iż obydwie ovki są przed filmem. Relacje między ovkami nie zostały tam jednak uwzględnione. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
buczo
Phantom
|
Wysłany: 18-01-2011, 18:29
|
|
|
aha dziękuje :) za pomoc :) |
_________________ Buczo
Do póki walczysz jesteś zwycięzcą.
|
|
|
|
|
japanladies
|
Wysłany: 19-01-2011, 16:41 Pytanko o muzyke z Major'a
|
|
|
Witam wszystkich mam nadzieje ze ktos bedzie mogł mi pomoc :) Szukam nazwy melodii lecacej w : 17:45 Major 2nd odcinku 25 - melodie kiedys juz gdzis slyszalem ale nie moge sobie przypomniec tytulu a w OST z Majora nie ma tego utworu.
Z gory dziekuje za pomoc :)
usunięto link do nielegalnego źródła. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 19-01-2011, 17:27
|
|
|
Po pierwsze powinno to się znajdować w kto mi powie.
Po drugie podawanie linków do nielegalnych źródeł dystrybucji jest zabronione. To chyba również nie jest oficjalne.
Po trzecie nigdy nie spotkałem pełnego ost do jakiegokolwiek serialu oprócz Ranmy i Urusei Yatsura (po bodajże 20 cd) Najczęściej trzeba szukać rzeczy jak ost2, ost3 itp. Głupia Lain ma przynajmniej 4 takie zestawy ost, Gurren Lagann chyba 6. |
|
|
|
|
|
Snikers123
SNIKERSIK
|
Wysłany: 26-01-2011, 18:41 2 SERIA KISS X SISS , kiedy będzie????? . PODOBNE ANIME
|
|
|
Witam zaczełem oglądać KISS x SIS 2 dni temu i obejrzałem całe z oav też . anime było zaj....
i bardzo mnie wciągneło . Z pewnych zródeł dowiedziałem się że będzie 2 seria ale nie wiem kiedy:(:(:(:(:(:( i to jest moje pytanie kiedy 2 seria kiss x sis a przy okazji jak znacie anime podobne do tego lub co łączą akcje i romans albo samą akcję to proszę o podanie :):):) z óry przepraszam za błędy i proszę o szybką odpowiedż a takrze dziękuje za wszelkie odpowiedzi ktOre zamieścicie |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 26-01-2011, 18:58
|
|
|
To odpowiedni temat do takich pytań. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 26-01-2011, 19:01
|
|
|
Do zadawania pytań o podobne anime do obejrzenia służy osobny temat:
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Co do kontynuacji, panuje żelazna zasada - NIE MA I NIE BĘDZIE ŻADNYCH KONTYNUACJI. Jedyny wyjątek od tej zasady stanowi zapowiedź na stronie producenta.
Zresztą o takie, sprawdzone źródła opierają się twórcy zapowiedzi sezonów, źródła których są umieszczone w wydzielonym podforum. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
magnat
|
Wysłany: 12-02-2011, 21:35
|
|
|
Witam,
Mam pytanie - czy anime Wolf's Rain zawiera jakieś wątki romantyczne?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 13-02-2011, 10:16
|
|
|
Zawiera. Aż 2. A właściwie to nawet aż 5 (na upartego zaś 6, jeśli ktoś w fanatycznym oddaniu dostrzega romantyzm...).
A na serio: te dwa wątki romantyczne to są porządnie obmyślane i realistycznie przedstawione wątki, tyle że poboczne. Pozostałe 3 są bardzo, bardzo epizodyczne (a 2 z nich zawierają Traumę[TM]). Wolf's Rain to nie jest szczególnie romantyczny tytuł... |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 13-02-2011, 11:03
|
|
|
Pytanie raczej z tych dziwnych. Czasami przeglądając relacje między tytułami znajduje się straszliwie rozbudowane universy, takie, w których na pierwszy rzut oka relacje są niejako chaotyczne i od jednego krańca do drugiego, nawet jedna postać nie przechodzi. Wręcz tytuły wydawały by się być kompletnie nie powiązane, ale coś je wiąże do kupy. Chciał bym poznać jaki jest największy z takich universów. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 13-02-2011, 11:23
|
|
|
Cytat: | Chciał bym poznać jaki jest największy z takich universów. |
Obstawiałbym Leijiversum, czyli wszchświat Leijiego Matsumoto. Masa tytułów, dziur sporo (tu by się mogła lepiej Ave wypowiedzieć, najlepiej wpadnij wieczorem na irca Tanukowego), a łączą je ze sobą postaci.
Mniejszym jest uniwersum Lodoss - Legend of Crystania, Lodos TV, Lodoss OAV, Rune Soldier kilka serii mang.
Uniwersalny wszechświat Gundama jest spory, acz tutaj nie siedzę na tyle mocno, by się wypowiadać. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-02-2011, 11:29
|
|
|
Ja bym jednak mimo wszystko obstawiał Gundamy - tytułów od Matsumoto jest wiele, ale chyba w ilości to względem Gundamów przegrywają (kompletnie abstrahując od oceny jakościowej, bo nie bardzo jest nawet jak te tytuły porównywać). |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
|