Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-10-2009, 21:20
|
|
|
Kto mi powie co to za anime :P Mianowicie nie chodzi mi o tytuł bo to akurat wiem ale co to jest za gatunek , długość ,klimat.
Chodzi mi dokładniej o chibi wersje Fullmetal Alchemist: Chibi Party (OAV) w której wszyscy bohaterowie upijają się w knajpie.
Da się to oglądać czy to tylko taki bzdecik i czy da się to upolować legalnie lub nawet online linków oczywiście nie chce chyba że do jakiegoś polskiego sklepu. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 21-10-2009, 21:56
|
|
|
Raczej bzdecik. Bohaterowie w wersji SD komentują film. Owszem można się pośmiać, ale nie ma to żadnej fabuły, taki sobie zbiór gagów. Niestety nie pamiętam ile trwał... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
ccc
Gość
|
Wysłany: 26-10-2009, 18:02
|
|
|
Ja mam pytanko. Oglądałem Last Exlie i nie kapuje jednej rzeczy. Dla kogo pracował Alex (kapitan Sylvany jakby ktoś nie pamiętał)na początku, chodzi mi o to dla kogo przewoził Aru.
Bo ja tego nie kapuje, wydaje mi się że pracował dla tych co mieli mundury jak w czasach napoleona, albo dla jakiegoś odłamu gildii, ale jakoś nie jestem pewien. Tym samym nie wiem dla kogo pracował kapitan Urbanosa. |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 07-11-2009, 13:26
|
|
|
Zainteresowało mnie Pandora Hearts. Mogę obejrzeć anime, a potem przeskoczyć na mangę, czy anime dorabia własne zakończenie? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-11-2009, 15:10
|
|
|
Anime kończy się w polu, że tak powiem, po rozwiązaniu kilku wątków pobocznych i rzuceniu odrobiny światła na główny. Więc tak, po jego zakończeniu mozesz przeskoczyć do mangi, która też zresztą jeszcze się nie skończyła. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Donovan
|
Wysłany: 09-11-2009, 22:28
|
|
|
Czy można gdzieś w Polsce (empik) kupić mangę Ga-Rei? Czy trzeba sprowadzać z zagranicy?
I czy ta manga jest wydawana tylko w Japonii czy licencję ma także np. Anglia? |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-11-2009, 22:57
|
|
|
Na razie jedynym zachodnim wydawnictwem które zajęło się publikacją tej mangi jest francuskojęzyczne Pika Edition - link. Same tomiki możesz zakupić przez Amazon, e-Bay, inny sklep internetowy. |
|
|
|
|
|
Donovan
|
Wysłany: 10-11-2009, 01:13
|
|
|
Szkoda, że nie ma angielskiej wersji, z francuskim u mnie nie za bardzo :P
Chyba będę musiał czytać na necie ;/ (jak ja tego nie lubię).
Dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
|
|
Kael-Thas
|
Wysłany: 10-11-2009, 19:33
|
|
|
Donovan, po polsku legalnie nikt tego nie przetłumaczył (zresztą nielegalnie też nie całą), niedawno też miałem ten problem i musiałem czytać po angielsku. |
|
|
|
|
|
Donovan
|
Wysłany: 11-11-2009, 02:29
|
|
|
Wiem, że nikt u nas tego nie wydał. Liczyłem, że będzie angielska wersja w empiku ale tylko Francja ma licencję a francuskiego nie znam więc zostają angielskie scany ;/ |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-11-2009, 12:24
|
|
|
A Włosi nie mają licencji na Ga-Rei? Bo pamiętam, że widziałam tam w kiosku tomik (i jakoś ciężko mi uwierzyć, że w małej mieścinie, w której przebywałam sprzedawaliby francuskojęzyczne wydanie). |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-11-2009, 14:43
|
|
|
Poleciał post z linkiem do strony z anime online... Litości, ile razy można powtarzać? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 17-11-2009, 19:24
|
|
|
Mam takie dziwne pytanie.
Zastanawiałem się ostatnio dlaczego niezekranizowana część ranmy jest inna od całej reszty. Za razem dlaczego zaprzestano produkcji.
Czy ktoś z was też ma takie odczucie, że pani Takahashi pisząc ostatnie tomy ranmy już miała inuyasia na myśli? Bo wydaje mi się że klimat tych kilku ostatnich tomów jest bardziej podobny właśnie do inuyasia niż do poprzednich tomików ranmy.(więcej akcji, więcej konsekwencji i więcej love story)
Co o tym sądzicie? |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 17-11-2009, 19:35
|
|
|
Anime było kręcone wedle zasada z lat 80 - czyli póty się sprzedaje póty kręcimy. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 18-11-2009, 19:45
|
|
|
Miałbym pytanie dot. mangi Neon Genesis Evangelion. Otóż MAL twierdzi, że manga wciąż jest wydawana i liczba jej tomów nie jest znana. Za to na Wikipedii jest napisane, że w Polsce wydano 11/23 tomów. To jak w końcu z tym jest? Czy na Polski przetłumaczono wszystkie do tej pory wydane tomy? Czy manga jest dalej u nas wydawana czy stanęło na 11 tomie? |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
|