Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 18-11-2009, 19:53
|
|
|
Ostatnim wydanym u nas w Polsce jest 11, ale z tego co się orientuję, w Japonii również 12 tankobona jeszcze nie ma. Nowe rozdziały wychodzą bardzo powoli. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 18-11-2009, 19:55
|
|
|
Dzięki, widzę że trzeba będzie zacząć powoli gromadzić fundusze... |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 19-11-2009, 16:53
|
|
|
Wie ktoś może czy J.P. Fantastica albo inne wydawnictwo wydaje Blazer Driva w Polsce? Bo zawitałem do Empiku, ale nie mieli. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-11-2009, 17:01
|
|
|
Nie. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 19-11-2009, 17:02
|
|
|
Sorki że spytałem, ale może jest coś o czym nawet wy nie wiecie |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 19-11-2009, 17:51
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Wie ktoś może czy J.P. Fantastica albo inne wydawnictwo wydaje Blazer Driva w Polsce? Bo zawitałem do Empiku, ale nie mieli. |
Żadne z kilku polskich wydawnictw mangowych nie wydaje tego tytułu. Mało tego - żadne nie stara się na licencję na ten tytuł. Prawdopodobnie dlatego, że jest mało popularny w naszym kraju. Jedynym zachodnim wydawnictwem zajmującym się tym tytułem jest francuskie Kurokawa. |
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 19-11-2009, 17:55
|
|
|
<repli krzyczy przez okno WHYYYY???!!!WHYYY!!!???>
A tak w ogóle to dziękuje za info |
|
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 22-11-2009, 01:16
|
|
|
Sprawa która mnie nurtuje od jakiegoś czasu. Oglądnęłam Tales of the Abyss. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak to się skończyło?
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Czy Luke żyje? Czy zmartwychwstał? Czy z krzyżował się z tym Lukiem z czarnymi końcówkami (bo wersja ultimate nie miała żadnego cieniowania).
Proszę o wyjaśnienie, bo nie lubię nie rozumieć.
Z góry dziękuję. |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
anonim
Gość
|
Wysłany: 25-11-2009, 20:55 azumanga daioh
|
|
|
Proszę pomóżcie -w czyim aucie pojechała po raz drugi na wakacje chio-chan z serialu azumanga daioh i dlaczego (podać imię właściciela/ki auta)
Właścicielki już mam na wycieczkę (pierwszą i drugą) jechały wraz ze swoimi nauczycielkami - Nyamo i Yukari.
Aha film to azumanga daioh.
Taka dostałam zagadkę na moim forum i już nie wiem do kogo się zwrócić z prośbą o pomoc.
HELP!!!!! |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 25-11-2009, 21:13
|
|
|
Usunięto spam. Rybka - w ten sposób odpowiedzi NIE wymusisz. Ani nie przyspieszysz. Najwidoczniej nikt nie wie. |
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 25-11-2009, 21:21
|
|
|
Ech... no dobra.
O ile mnie pamięć nie myli, drugi raz na wycieczkę Chiyo jechała z Nyamo, gdyż za pierwszym razem nabawiła się traumy, bowiem Yukari nie bardzo wie, jak się powinno prowadzić samochód. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
anonim
Gość
|
Wysłany: 25-11-2009, 22:37
|
|
|
o dzięki WIELKIE!!!!dzięki dzięki |
|
|
|
|
|
anonim
Gość
|
Wysłany: 25-11-2009, 22:43
|
|
|
IKa, Przepraszam bardzo ,juz zapomniałam jak to na forach jest ,raczej najczęściej biorę udział w gierkach forumowych.Juz więcej się to nie powtórzy ,przepraszam raz jeszcze.Pozdrawiam ryzykantka2 |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 28-11-2009, 12:57
|
|
|
Z dziwnych przyczyn mam za dużo kanałów jak na mój pakiet cyfrowego polsatu. Jedno jest jednak, pewne w pakiecie familijnym jest pakiet axn. Włączam dzisiaj telewizor i co widzę (axn si-fi) Nodame cantabile odcinek 2. Patrze w program , wieczorem Nana. "Na tygodniu" wyszukałem jeszcze: Naruto, slayersów, ghost stories, deth note, Fma, capitan tsubasa i gits sac Może i coś jeszcze.
Są jeszcze jakieś takie kanały w niższych pakietach?
Poprawka axn si-fi nie powinienem mieć bo jest w wyższym pakiecie |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 28-11-2009, 14:52
|
|
|
Anime emituje nie wiele kanałów w telewizji. Najwięcej można ich znaleźć w ofercie C+: Canal+, Hyper, Kuchnia TV (jeżeli jeszcze emitują anime Barman) i jeszcze ZigZap (chyba jeszcze mają w ramówce japońsko-fancuską pozycję Time Jam). W Cyfrowym Polsacie natrafić na anime można jeszcze na Jetix (teraz Disney XD; Naruto, Shaman King, najnowsze Pokemony, cuś tam jeszcze) i Cartoon Network (bakugan, ew. Duel Masters).
Pomijam nieśmiertelną Polonię 1 i Tele5. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
|