Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
vries
|
Wysłany: 22-07-2011, 07:06
|
|
|
Agon napisał/a: | Ogląda ktoś na bieżąco BLOOD-C? Czy od pre-aira poziom serii choć trochę się podniósł? Chciałabym wiedzieć, czy warto dać temu anime szansę. |
Trochę przedwczesne pytanie, bo wyszły tylko dwa odcinki. I nie, w drugim odcinku poziom się nie podniósł. |
|
|
|
|
|
anime fan
Gość
|
Wysłany: 17-08-2011, 09:44
|
|
|
Kto mi powie skąd mogę pobrać piosenkę Voyage...Meguru toki no naka de (instrumental) z anime Fantastic Children?
Szukam jej dość długo, a bardzo mi się podoba.
Piosenkę online można znaleźć na cut.
Z góry dziękuję,
Pozdrawiam
Przypominam, że umieszczanie linków do nielegalnie zamieszczanych na różnych stronach utworów czy wideo jest u nas niemile widziane.
Bezimienny |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-08-2011, 09:49
|
|
|
Stąd, choć to CD, a nie mp3, ale zawsze można potem zgrać. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 24-08-2011, 09:47
|
|
|
A ja chciałabym, żeby ktoś mi powiedział czy: w mandze pandora hearts główny wątek jest tak samo perfidnie ucięty i nie dokończony jak w anime, czy jest szansa na poznanie, co się działo 100 lat temu? Gdybym wiedziała, że tak to "zakończą", to nie brałabym się za tą serię, nawet, gdyby dawali jej ocenę 10/10! |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-08-2011, 09:50
|
|
|
Manga Pandora Hearts w dalszym ciągu jest publikowana, więc niczego nie musieli ucinać. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 03-09-2011, 10:21
|
|
|
Dzięki Keii,
Jeszcze jedno pytanie:
Czy ktoś, kogo odstraszają mechy jest w stanie wziąć się za serię Gurren lagan? Mam za sobą Evangelion i Bokurano, ale te 2 tytuły się chyba nie liczą-1 to klasyk, który każdy powinien znać, a w 2 było coś, co nawet mechem nie było tylko UFO. Nie było tam kolorowych przycisków, skafandrów i kabli, wskaźników, ani dźwigni. Przypuszczam, że w GL będzie właśnie to, czego nie lubię, ale czy będzie się to rzucać w oczy? W recenzji pisało, że ciekawe i w ogóle, problem stanowi jak bardzo jest to zmechowane. Czy polecicie ten tytuł komuś z moim problemem? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 03-09-2011, 10:49
|
|
|
Najlepiej chyba po prostu obejrzeć kilka odcinków i na własnej skórze się przekonać. Ja od siebie powiedzieć mogę tyle, że "typowe" serie z mechami bardzo szybko mnie nudzą, ale TTGL oglądało mi się bardzo przyjemnie (chociaż ep jest nudny i rzuciłem po nim serię na jakiś czas). Z tego co piszesz wynika, że lubisz niestandardowe podejście do tematu wielkich robotów, więc chyba warto spróbować, jeśli nie przeszkadza Ci ogromna dawka kiczu i absurdalnego humoru. I rzucanie galaktykami. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 03-09-2011, 11:29
|
|
|
O_o. Lubię absurdalny humor, chyba zapowiada się ciekawie. |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-09-2011, 11:55
|
|
|
Jako meha hater powiem, że Guren Lagann przekręca trochę zasadę anime o sile wrzasku i mocy uderzenia. Tam to jest wprost powiedziane jako podstawa pilotażu :] Poza tym tam mechy owszem są ważne, ale cała akcja skupia się na postaciach, a tych jest pełna paleta. Poza tym absurdów jest co niemiara np taki hipek skrzyżowany z zielonymi winogronami :]
Inna sprawa, to to, że Gurren jest serialem walki, akcji, o ludziach którzy nie potrafią robić nic innego tylko iść na przód. A kłody rzucane im pod nogi są coraz większe i chwilami nawet dobrze uzasadnione.
W rezultacie serial jako karykaturę gatunku meha ogląda się świetnie, zwłaszcza, że niespodzianki scenariusza są wręcz zaskakujące :] |
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 03-09-2011, 12:04
|
|
|
Cytat: | było coś, co nawet mechem nie było tylko UFO. Nie było tam kolorowych przycisków, skafandrów i kabli, wskaźników, ani dźwigni. |
Dzieciaki nigdy nie słyszały o moich super robotach i ponazywały TTGL parodią Gundama gdy jest to list miłosny do wszystkich wielkich robotów.
TTGL czerpie garściami z takich dzieł jak Getter Robo czy GaoGaiGar i jak chyba każde głośne dzieło Gainaxu, nie ma za grosz oryginalności (tak Evangelionie, ty w szczególności). Jednak z powodu poziomu swego wykonania w formie sesji RPG gdzie każda kolejna przygodą jest coraz bardziej zaawansowana i epicka (poza odcinkiem bodajże 4 który jest do kitu), nie mówiąc już o strasznie fajnych bohaterach, jest najlepszą serią młodzieżowo/dziecięcą jaką widziałem.
Seria dzieli się na główne cztery arce gdzie pierwszy nawiązuje do klasycznych super robotów, drugi do Gundama, trzeci do Evangeliona a czwarty to bombowy miks wszystkiego. Jest to dzieło pełne pozytywnej energii ale też zaskakujące i jeżeli chce się ocenić go nie oglądając całości trza obejrzeć przynajmniej pierwszy arc (gdy się zobaczy jego zakończenie będzie wiedziało się, że to to). |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 03-09-2011, 12:08
|
|
|
Cytat: | TGL czerpie garściami z takich dzieł jak Getter Robo czy GaoGaiGar i jak chyba każde głośne dzieło Gainaxu, nie ma za grosz oryginalności (tak Evangelionie, ty w szczególności). Jednak z powodu poziomu swego wykonania w formie sesji RPG gdzie każda kolejna przygodą jest coraz bardziej zaawansowana i epicka (poza odcinkiem bodajże 4 który jest do kitu), nie mówiąc już o strasznie fajnych bohaterach, jest najlepszą serią młodzieżowo/dziecięcą jaką widziałem. |
Zapominasz o jednym - fanserwis. Eva - Rei i Asuka, TTGL - Yoko. Stare mechate serie przegrywają pod tym względem. Sunrise dopiero od paru lat (Seed) nauczyło się twórczo wykorzystywać cycki w procesie sprzedaży mechów. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-09-2011, 12:20
|
|
|
Evangelion i fanserwis to chyba jeszcze inna historia. Każdy kto to ogladał pamięta jak dopracowane były slut siuty Rei i Asuki, jak dużo czasu antenowego poświecono też na lotniskowcu scenom z udziałem czerwonego Shingiego :P Ale same kombinezony z Evu maja to coś w sobie, skoro po 15 latach kolejne pokolenia otaku nadal robią z czerwonych worków na śmiecie cosplay :] (i żeby tak chociaż jeden wyglądał blisko pierwowzoru) |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 03-09-2011, 12:25
|
|
|
Cytat: | Stare mechate serie przegrywają pod tym względem. |
Fanservis był w mechach znacznie wcześniej, stare produkcje po prostu nie mogły sobie pozwolić na to co dzisiejsze i nikomu do głowy nie przychodził namolniejszy fanservis osób nieletnich w telewizji ;P
Ale tak, sporo sukcesu Evy i TTGL opiera się na tym.
Phi. Fanservis do Sunrise wprowadził znacznie wcześniej kto inny. Ty nawet nie wiesz co się znajdowało w oficjalnych magazynach promujących Zeta Gundama >] |
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 03-09-2011, 12:38
|
|
|
A możliwe, ze starszych Gundamów znam tylko pierwszego (pod względem fanserwisu nad wyraz oszczędny) i Winga (który zawiera fanserwis hmmm... innego rodzaju). Za to takie natężenie cycatych panienek (i różowych horo-horo), jakie było w Seedzie, cześniej chyba w produkcjach Sunrise nie występowało.
Owszem, Go Nagai nie miał oporów (vide Cute Honey), ale z tego co pamiętam, w jego mechatych produkcjach było dość spokojnie. Jak Kokodin słusznie zauważył, slut suity z Evy wprowadziły w zasadzie nową jakość, podobnie jak rola obu bohaterek w fabule. Wcześniej takie natężenie (dziś już też nie robiące aż takiego wrażenia - toteż Gainax w nowej Evie wprowadził jeszcze bardziej slutty suity) pojawiało się właściwie tylko w OAVkach, poza mainstreamem. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Shans
|
Wysłany: 22-09-2011, 23:13
|
|
|
Szukam mangi akcji w której głównym bohaterem jest kobieta. Coś polecicie? |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|