Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
Varmilion
Dołączył: 26 Mar 2012 Skąd: Skaczę po wymiarach, nigdzie na stałe ;P Status: offline
|
Wysłany: 26-03-2012, 15:06
|
|
|
Kappa i Amezō z Nurarihyon no Mago |
_________________ Otaku nie ma krwi, Otaku ma chakrę!!! |
|
|
|
|
Aino
|
Wysłany: 04-04-2012, 17:29
|
|
|
Kto wyjaśni mi różnicę między OVA (OAV) a ONA? |
|
|
|
|
|
vries
|
|
|
|
|
Aino
|
Wysłany: 05-04-2012, 11:11
|
|
|
No tak, o wikipedii nie pomyślałam. Dziękuję bardzo :) |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 09-04-2012, 16:36
|
|
|
Leniwe pytanie
Kto się orientuje w którym miejscu historii ma być zaczepiony filmik Nanoha 2nd a's? |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 09-04-2012, 17:55
|
|
|
Z czego praktycznie tylko jedno zdanie zachacza o pytanie :] Cytat: | The MOVIEs are not expansions of the existing continuity but are instead re-tellings of the original animated series | Co nie koniecznie jest tym o co mi chodziło (bo to akurat wiem). Chodziło o jakieś konkrety. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-04-2012, 19:51
|
|
|
kokodin napisał/a: | Kto się orientuje w którym miejscu historii ma być zaczepiony filmik Nanoha 2nd a's? |
kokodin napisał/a: | Z czego praktycznie tylko jedno zdanie zachacza o pytanie :] Cytat: | The MOVIEs are not expansions of the existing continuity but are instead re-tellings of the original animated series | Co nie koniecznie jest tym o co mi chodziło (bo to akurat wiem). Chodziło o jakieś konkrety. |
Kokodin....
Okej, ktoś to musi napisać. Wersja dla idiotów: drugi film obejmuje czasowo wydarzenia od pierwszego do trzynastego odcinka serii Mahou Shoujo Lyrical Nanoha A's, czyli dokładnie te same ramy czasowe co oryginalna seria. A jeśli nie o to ci chodzi to nie wiem o co. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 09-04-2012, 20:27
|
|
|
O to mi chodziło, jakimś freezem umysłowym nie przeczytałem Movie w tytule :P I w związku z tym wyszło coś w stylu Mahou Shoujo Lyrical Nanoha 2nd A`s. Po prostu liczyłem na naciągnięcie historii do momentu największej klęski , opisanej w straikersach jako wspomnienia. |
|
|
|
|
|
MinioxRumble
Gość
|
Wysłany: 27-04-2012, 15:03 2 sezon Beelzebuba...
|
|
|
Siemka wszystkim! Mam takie pytanko, czy ktos sie orietuje kiedy i (czy wgl wyjdzie) druga seria Beelzebuba? Z góry dziękuje za odpowiedź. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 27-04-2012, 15:31
|
|
|
Chwilowo nic nie wiadomo o tym by miała postać druga seria. Anime najpewniej przerwano dlatego, że seria dogoniła mangę i musieliby dawać same zapychacze. Jeśli tak, to możliwe, że za rok lub więcej wznowią. Jeśli przerwali dlatego, że seria była nieopłacalna to zapewne nigdy. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
MinioxRumble
Gość
|
Wysłany: 27-04-2012, 15:45 bEELZEBUB
|
|
|
Dzieki za odpowiedź. Ale naprawde za rok...? |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
|
Wysłany: 27-04-2012, 15:53
|
|
|
Potrzebują co najmniej 50 rozdziałów, żeby mieć z czego robić serię. Beelzebub wychodzi co tydzień. Rok ma 52 tygodnie. Jeśli nie chcesz czekać tak długo polecam wziąć się za mangę, która moim skromnym zdaniem jest o klasę lepsza od adaptacji. |
|
|
|
|
|
MinioxRumble
Gość
|
Wysłany: 27-04-2012, 15:55
|
|
|
Ok chyba tak zrobię dzięki :) i pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
Hisayo
Mniumniu! ♫
|
Wysłany: 22-05-2012, 19:50
|
|
|
Pytanie z gatunku głupich - czym się różni yaoi, shounen-ai, BL i slash i po co w ogóle wprowadzono rozgraniczenia? No bo niby "oficjalne" definicje podają, że tu jest seks, a tam nie, ale fandom twierdzi inaczej i już nie raz zostałam pogryziona. Plus - którego terminu używa się najbezpieczniej? Czyt.: który powoduje namniej reakcji typu "ty pomiocie szatana i kozy o pięciu nogach i szóstej na czole, yaoi nie jest o gejach a shounen-ai to coś zupełnie innego!!!"?
A, i jak bardzo mam się wstydzić za to pytanie? ~( ; w ; ~) |
_________________ I tried, and therefore no one should criticise me!
|
|
|
|
|
|