Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
lalala
ehehahheae
|
Wysłany: 06-08-2012, 19:04
|
|
|
Głuptas ze mnie i najpierw obejrzałem GitS 2 a potem GitS z 1995. Dzięki wielkie kokodin. Męczyła mnie ta kolejność i właśnie zaczynam oglądać wszystko od początku. |
|
|
|
|
|
Progeusz
|
Wysłany: 06-08-2012, 21:10
|
|
|
wa-totem napisał/a: | W obydwu przypadkach sprzedaż drugiej serii była totalną porażką. Qwaser sprzedał ledwo ponad 3k | Rotfl, 3k to wynik powyżej średniej. Totalna porażka to produkcje "ratujące rynek".
wa-totem napisał/a: | a zapewnie była, bo obie serie pierwsze sprzedawały się przeciętnie: na poziomie 5-6k egzemplarzy łącznie na każdy dysk. | 5-6k to bardzo przyzwoity wynik, szczególnie jak na serie, które nie zwalają z nóg budżetem. Niższa sprzedaż sequela jest zaś absolutną oczywistością, z którą na pewno się liczyli. |
|
|
|
|
|
Seller
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-09-2012, 09:55
|
|
|
Rena z Higurashi no naku koro ni. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Seller
|
Wysłany: 08-09-2012, 16:00
|
|
|
Na tanuki zauważyłem informacje, że w Witch Hunter Robin są elementy chrześcijańskie. Czy są owe elementy przedstawione w jakiś negatywny sposób (jak np. w Angel Beats)? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-09-2012, 16:27
|
|
|
Te "elementy chrześcijańskie" były tam dodane trochę na wyrost - AFAIR organizacja zajmująca się sprawami czarownic ma powiązania z kościołem, z czego niewiele wynikało, i w dalszych odcinkach pojawia się ksiądz. Ogólnie powiedziałbym, że jak na anime, to WHR miało pozytywno-neutralne podejście do chrześcijaństwa.
... Co może wiele nie mówi, bo jak na naród który wymordował dziesiątki tysięcy chrześcijan Japończycy wydają się dziwnie zgorszeni grzechami kościoła. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Seller
|
Wysłany: 10-09-2012, 17:51
|
|
|
Zacząłem oglądać Last Exile. Jestem po zobaczeniu początku 3 odcinka. I mam pytania:
-Czy to anime ma jakiś główny wątek?
-Czy dużo jeszcze odcinków do jego rozpoczęcia?
-Czy anime się później rozkręca czy ma mniej więcej to samo tempo akcji? |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-09-2012, 19:35
|
|
|
Jeżeli mowa o pierwszym sezonie to ma sporo sensu, jak na przykład wojna z bardziej zaawansowanym technicznie przeciwnikiem, oraz przyjaźń zimnej pilotki bojowego vanshipa z Clausem. Jeżeli mowa o Fam to o fabule można zapomnieć. Myślę że wątek zaczyna się w 3 odcinku rozpędza w 4 a pełną prędkość rozwija gdzieś około 6-7 odcinka, gdy do walki wkracza Dio. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 27-11-2012, 17:21
|
|
|
Kto mi powie dlaczego ci głupi amerykanie dubbingują zwykle tylko pierwszy sezon anime a następnych już nie? Licencje na kontynuacje są droższe? |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-11-2012, 18:49
|
|
|
kokodin napisał/a: | Kto mi powie dlaczego ci głupi amerykanie dubbingują zwykle tylko pierwszy sezon anime a następnych już nie? Licencje na kontynuacje są droższe? |
Bo się nie sprzedaje? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 27-11-2012, 20:11
|
|
|
To teraz rodzi się pytanie pomocnicze.
Czy tytuły pokroju Hell Girl , Higurashi czy Saiunkoku Monogatari sprzedawały się źle?
Dobra wiem, że wentyluje swoje frustracje w złym kierunku, ale czy to nie jest zwyczajnie dziwne, że niekiedy chłam jest tłumaczony w całości a ciekawe tytuły nie? |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 28-11-2012, 00:54
|
|
|
kokodin napisał/a: | Czy tytuły pokroju Hell Girl , Higurashi czy Saiunkoku Monogatari sprzedawały się źle?
Dobra wiem, że wentyluje swoje frustracje w złym kierunku, ale czy to nie jest zwyczajnie dziwne, że niekiedy chłam jest tłumaczony w całości a ciekawe tytuły nie? |
Och, oni mogą sobie zwyczajnie wyliczyć ile tego im się sprzeda. Drugi sezon sprzeda się w ilości mniejszej niż ostatnia płyta pierwszego (trudno mi powiedzieć o ile, ale pewnie wydawnictwa mają tam już swoje wyliczenia). W zależności od tego, czy taka ilość wystarczy by pokryć koszta zatrudnienia aktorów głosowych, robi się dubbing lub nie.
A nawiązując do tego pytania bezpośrednio, to żadnego z tych tytułów nie byłem w stanie obejrzeć do końca... |
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 11-12-2012, 19:42
|
|
|
Witam :)
Chciałabym się zabrać za Gundamy, tylko nie za bardzo wiem jak lepiej ugryźć temat : oglądać je w kolejności chronologicznej czy tematycznej?
Pomoże ktoś :P? |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 11-12-2012, 21:07
|
|
|
gość napisał/a: | Witam :)
Chciałabym się zabrać za Gundamy, tylko nie za bardzo wiem jak lepiej ugryźć temat : oglądać je w kolejności chronologicznej czy tematycznej?
Pomoże ktoś :P? |
W takiej, jak ci wygodnie. Serio. Spora część Gundamów to serie autonomiczne, więc nie jest istotne, czy obejrzysz najpierw Seed czy Age. Jeśli chcesz się jednak poważnie wziąć za ten cykl, to na początek dobrze sobie zapodać filmową trylogię 079, będącą wprowadzeniem do uniwersum, mimo wszystko zgrabniejszym niż seria telewizyjna. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
gość
Gość
|
Wysłany: 11-12-2012, 23:48
|
|
|
Urawa napisał/a: | Jeśli chcesz się jednak poważnie wziąć za ten cykl |
Taki mam plan, ale co z tego wyjdzie... Kto wie?
Urawa napisał/a: | to na początek dobrze sobie zapodać filmową trylogię 079, będącą wprowadzeniem do uniwersum, mimo wszystko zgrabniejszym niż seria telewizyjna. |
Okej. Dzięki wielkie, zacznę więc od tego :) |
|
|
|
|
|
|