Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
Neko__Nanami
|
Wysłany: 29-12-2012, 18:38 Manga Sekaiichi Hatsukoi
|
|
|
Wie ktoś może czy Manga Sekaiichi Hatsukoi jest wydawana w jezyku angielskim ? ; >
Na empiku jest.. ale chyba w jezyku niebieckim i za bardzo to nie odpowiada ; /
Wiecie coś może na ten tama ? ;D
Scalono do odpowiedniego tematu. - Keii |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 29-12-2012, 18:46
|
|
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Sekaiichi_Hatsukoi
Cytat: | Sekai-ichi Hatsukoi has not yet been released in English. The series was originally licensed for English-language release in North America by Tokyopop's Blu Manga, with volume 1 due for release on 12 July 2011. However, since the 31 May 2011 closure of Tokyopop's publishing efforts, it is currently not licensed for English release. |
|
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 08-01-2013, 01:30
|
|
|
Moje pytanie jest następujące.Kto mi sypnie spoilera czy nowelka Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai. ciągnie się dużo dalej niż anime i czego się spodziewać po filmie z perspektywy Memy?
- Spoiler: pokaż / ukryj
- W sumie to, że próba odesłania Memy do nieba była wielkim failem i to, że urosła jako duch powinny coś znaczyć, szczerze spodziewałem się, że matka pochowała inne zwłoki lub pustą trumnę a jej dziecko leży gdzieś w śpiączce.
|
|
|
|
|
|
shirou4444
|
Wysłany: 21-01-2013, 22:10 kokoro connect dereban
|
|
|
co znaczy ksywka którą Iori nadała Inabie : "dereban". Naszukałem się w necie ale nie znalazłem a strasznie mnie to dręczyć zaczeło.
Scalono do właściwego tematu. Tren |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 21-01-2013, 22:58
|
|
|
"Dere-", bo zakochana i okazująca uczucia (człon slangowych określeń typów osobowości z przeskokami między dwoma rodzajami reakcji - tsundere, yandere, kuudere itp.), a "-ban", bo Iori określała wcześniej Inabę jako "Inaban". |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 30-01-2013, 22:59
|
|
|
Skończyłem chapter One Punch Man i spojrzałem na podpis translatorów. Nasunęło mi się pytanie:
Co to za dziwoja obok Saitamy? Mniemam, że pochodzi z jakiejś innej mangi, ale nic, a nic jej nie kojarzę.
Przeklejam notę. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Ravel
|
Wysłany: 30-01-2013, 23:29
|
|
|
shugohakke napisał/a: | Co to za dziwoja obok Saitamy? |
Himiko z Dangan Tenshi Fan Club |
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 31-01-2013, 00:31
|
|
|
Dżemki. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
muget5u
|
Wysłany: 11-02-2013, 00:15
|
|
|
Witam czy mógłby mi ktos powiedzieć co to za anime z tego filmiku ? chodzi mi o przedzial w czasie
0:56 - 1:09 , 1:32 - 1:56
http://www.youtube.com/watch?v=5_mS_OZXMuI
z góry dzieki
edit: nie zwrocilem uwagi na temat "co to za anime" prosze o przeniesienie jezeli ten tutaj nie moze zostac umieszczony |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-02-2013, 00:18
|
|
|
Są to sceny z Toaru Majutsu no Index. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 11-02-2013, 00:18
|
|
|
To Aru Majutsu no Index
EDIT: omg, ninja wieczorową porą |
Ostatnio zmieniony przez Xeniph dnia 11-02-2013, 00:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
muget5u
|
Wysłany: 11-02-2013, 00:20
|
|
|
dzieki :) |
|
|
|
|
|
Carrimon85
|
Wysłany: 17-03-2013, 23:05 Jak to jest z mangami i light novelami?
|
|
|
Witam, mam takie głupie pytanko, zapytam na przykładzie: oglądam ~ 13 odcinkowe anime, obejrzałem ostatni odcinek i co dalej? Wchodze na wikipedie a tam jest napisane, ze istnieją trzy rózne mangi i jeszcze dwie light novel.
I jestem zdezorientowany za co się najpierw zabrać, tak w ogóle to wszystko jest ze sobą powiązane fabularnie czy np każda manga opowiada inna historię czy jak?
Wiem, że napisałem bardzo chaotycznie ale bardzo bym prosi.ł kogoś o wyjaśnienie mi tego |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 17-03-2013, 23:12
|
|
|
Zapomniałeś powiedzieć o jaką konkretnie serię ci chodzi, a bez tego trudno cokolwiek wyjaśniać. Jeśli dobrze rozumiem, że chodzi ci o jakąś konkretną serię to temat zapewne będzie do scalenia, ale chcę się najpierw upewnić. |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 18-03-2013, 00:21
|
|
|
Jak wyżej. Pamiętaj, że nie wszystko w świecie mangi i anime idzie w tym samym kierunku. Są mangi pisane na podstawie anime, lub w jego trakcie np Bones i jego oryginalna twórczość. Są mangi na podstawie nowelek, anime na podstawie nowelek oraz anime na podstawie mang. Bez tytułów nie można nic powiedzieć bo to może być dowolna kolejność.
Są nawet tytuły, których papierowe wydania i ekranizacje to zupełnie inne opowieści. |
|
|
|
|
|
|