Kto mi powie... [Manga i Anime] |
Wersja do druku |
Amarth
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-12-2009, 08:40
|
|
|
Po pierwsze, to pytanie należałoby zadać w tym temacie.
Po drugie, to Alucard z Hellsinga. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-12-2009, 09:41
|
|
|
Scalono. Używanie opcji "szukaj" nie boli. |
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 12-12-2009, 09:58
|
|
|
Co OSR
- Spoiler: pokaż / ukryj
-
-Życzenia nie było
-Wyścig miał na celu wyłonienie nowego avatara
-Wszystkko było niejako "ustawione" przez Tego Zuego(ex avatara) dla którego krótki "bezavatarze" miało być czansą na odzyskanie mocy
-Wszyscy oprócz Torosa wracają na swoje planety cali i zdrowi
|
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Banbax
|
Wysłany: 17-12-2009, 18:27
|
|
|
Proszę o pomoc. Szukam jednej postaci. Ale nie wiem z czego ona pochodzi. Chciał bym taką postać którą byście przypisali do "Czy wiesz że ?" - Bo robię referat i bardzo by mi się przydała taka postać - najlepiej parę ;]
Proszę o szybką odpowiedz.
Z góry dzięki ;] |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 17-12-2009, 20:48
|
|
|
To chyba najlepiej pasuje. Wikipe-tan czyli mangowa personifikacja wikipedii. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
YUK
Gość
|
Wysłany: 29-12-2009, 18:55 kto mi powie ....
|
|
|
Ahoj
Czy ktoś z was kojarzy możne z jakiego to anime ?
|
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 29-12-2009, 23:09
|
|
|
Mógłby ktoś napisać mi recenzje z ostatniego odcinka Fairy Tail? znalazłem po angielsku, więc nie wszystko zrozumiałem.
Byłbym wdzięczy, bo z powodu ograniczeń, nie mogę oglądać Anime |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 30-12-2009, 00:13
|
|
|
Ale to już widziałem. Ostatnio był odcinek o tym, jak
- Happy podpierniczył z drugiego piętra zadanie rangi S i bohaterowie się za nie wzięli. Gray miał ich sprowadzić , ale znalazł się z nimi na wyspie(dobrowolnie). Po wytłumaczeniu o co chodzi z tą misją, Gray we wnętrzu jakiejś świątyni znalazł zamrożone coś, co zniszczyło jego wioske(?).
|
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Fall
|
Wysłany: 30-12-2009, 13:05
|
|
|
To najnowszy odcinek, 12 będzie wyemitowany 4 stycznia 2010 roku.
W 11
- bohaterowie udają się na wyspę, bo chcą wykonać zadanie z kategorii S, wbrew zakazowi. Okazuje się, że wyspa jest przeklęta - w świetle księżyca (na wyspie jest fioletowy) mieszkańcy jedynej na wyspie wioski zamieniają się w demony. Rankiem zazwyczaj wszyscy wracają do normalnej postaci, ale od czasu do czasu zostaje jeden opętany osobnik, którego trzeba zgładzić, bo nic nie da się z nim zrobić, chce tylko zabijać. Bohaterowie idą na zwiad wyspy, walczą z potworem - myszą, następnie wpadają do jaskinii, w której znajdują demona zagłady w lodzie. Okazuje się, że uwięziła go tam mistrzyni Graya, poświęcając własne życie. Demon ma prawdopodobnie jakiś związek z "chorobą" mieszkańców. Koło demona pojawiają się Ci Źli, wiedzą, że ktoś obcy jest na wyspie i chcą ich odnaleźć. Członkowie gildii nie zostają chwilowo wykryci i postanawiają rozwiązać zagadkę.
|
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 30-12-2009, 13:18
|
|
|
A dziękuję za recenzję.
W prawdzie widziałem ten odcinek, ale myślałem, że będzie nowy.
Jeszcze raz dziękuje |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-12-2009, 17:00
|
|
|
Pytanie do osób czytających Nyan Koi! - czy anime było wierną ekranizacją mangi, a jeśli tak, od którego rozdziału powinno się zacząć po obejrzeniu ostatniego odcinka? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 30-12-2009, 17:48
|
|
|
Anime nie było wierną ekranizacją mangi - do szóstego odcinka było z nią zgodne (chociaż poszczególne wątki były przedstawione w nieco innej kolejności niż w pierwowzorze), pozostałe odcinki były połączeniem niektórych wątków z mangi i własnych pomysłów twórców. Jeśli nie chcesz czytać od początku, to najlepiej zacznij od czternastego rozdziału (przygoda na basenie) lub piętnastego. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-12-2009, 17:49
|
|
|
Ok, dziekuję bardzo. Ktoś orientuje się, jak sprawa wygląda w przypadku Sora no Otoshimono? |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Canis
|
Wysłany: 30-12-2009, 21:39
|
|
|
Jeśli chodzi o mangę, to chyba skończyło się na rozdziale 20. Obiło mi się o uszy, że w wydaniu DVD ma być zawarty dodatkowy odcinek, który nie mógł być wyemitowany, ze względu na to, że nawet po ocenzurowaniu nie nadawał się do emisji. <ciekawostka>
====
Możecie mi polecić jakiś dobry magazyn/czasopismo o mandze i anime? Bo ostatnio zacząłem czytać "czasopismo" Arigato i się przeraziłem. Wątpię aby osoby które w nim piszą miały choćby licencjat z dziennikarstwa.
Więc chodzi mi o taki magazyn, w którym mógłbym poczytać o nowościach, ciekawostkach itp. Recenzje mnie raczej nie interesują. I zależałoby mi, aby był napisany normalnym językiem (akceptuję nawet slang), a nie zwrotami, których używa się przy rozmowie przez komunikator.
Będę wdzięczny za pomoc. |
|
|
|
|
|
|