Pierwsze anime. |
Wersja do druku |
Ryan
Protector of Justice
Dołączył: 02 Cze 2007 Skąd: California/ Orange County/Poolhouse Status: offline
|
Wysłany: 06-06-2007, 12:51
|
|
|
moim pierwszym anime z czasów dzieciństwa byl oczywiscie Dragon Ball ^^ a tak nie z czasów dzieciństwa to I"S Pure |
|
|
cintra
|
Wysłany: 06-06-2007, 17:39
|
|
|
Pierwsze anime? chyba "Sailor Moon"... całkiem serio anime zaczęłam się interesować jak miałam koło 11 lat (eee, o ile można powiedzieć w tym wieku, o zainteresowaniu się serio czymkolwiek;)) gdy zaczęłam nawet kupować "Kawaii". ^^
Ale jakoś tak, jak rodzice przejrzeli któryś odcinek pisemka, w którym akurat była recenzja jakiegoś cyberpunkowego cusia (z lekko roznegliżowanymi bohaterkami), to mi przeszło na jakiś czas. ;P
Nie pamiętam po prawdzie, żeby mi nie pozwolili kupować tej gazety, ale chyba stwierdzili że za mała jestem. W sumie to chyba rację mieli. ^^'
No i po dłuższej przerwie wróciłam do anime "Cowboy'em Bebop'em" i "Hellsing'iem" |
|
|
|
|
|
Miyu_
wciąż poszukujący
|
Wysłany: 06-06-2007, 17:41
|
|
|
Noir :D. Jakiś rok temu.
I tak mi już zostało. |
_________________ "They've never been allowed to love in this cursed cage
It's only the fairy tale they believe"
|
|
|
|
|
yuiren
|
Wysłany: 08-06-2007, 14:01
|
|
|
tak nie serio, to czasami oglądałam sailor moon w tv, ale prawie nic nie pamiętam, oprócz openingu, za mała byłam %d
a tak serio to pierwsze anime było 2 lata temu w lutym albo marcu gdzieś, 11 lat miałam, najpierw końcówka fushigi yuugi na hyperze, potem hellsing, jakieś pojedyncze odcinki, a zaraz potem znowy fy, jakoś tak to leciało %D później gto, last exile, a potem to już sama zaczęłam anime ściągać %d
czyli można by powiedzieć, że moim pierwszym anime, było fushigi yuugi właśnie >.> |
|
|
|
|
|
fazior
|
Wysłany: 09-06-2007, 07:08
|
|
|
Pierwsze oglądane to "WANWAN SANJUSHI" a świadome to Akira, albo Ninja scroll (to było jeszcze przed erą Daimosa :P) |
|
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
|
|
|
|
Grimlock
Me no bozo, me King
|
Wysłany: 09-06-2007, 21:04
|
|
|
hmmm ogolnie to szeroko pojete rozklady stacji RTL 7, Polonia 1 i Polsat.
A swiadome to chyba juz Naruto. Wczesniej to nawet DB obejrzalem zanim wiedzialem co to anime :P |
_________________ "I am the man who walks alone" ... "Living on the razors edge" |
|
|
|
|
Chemik
Time does not exist...
|
|
|
|
|
Stop Nazi
Are You ready to fly?
|
Wysłany: 13-06-2007, 18:05
|
|
|
Moim pierwszym anime było ... hmm, Sailor Moon. Ostatnio odświeżyłem sobie nawet sezony R, S i SS :) Teraz w wakacje mam w planach zobaczyć Stars... może nie dlatego, że było jakieś super, ale przez wzgląd na sentyment :) |
_________________ "Those who hate themselves cannot love or trust the others" - NGE
"Połóż pistolet na stół i uprzedzenie wyrzuć w kąt. Na całym świecie są faszyści, którzy nienawidzą innych rąk..." |
|
|
|
|
Yumiko
Child Prey
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 13-06-2007, 19:50
|
|
|
Dragon Ball
Magic Knight Rayearth
Sailor Moon |
_________________ "Zniszczenie,
Słodki nektar zakazanego przez Boga grzechu pierworodnego,
Otwarte przez szalony sabat drzwi ku wiecznej rozkoszy(...)" |
|
|
|
|
eAthena
Przyszła Artystka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-06-2007, 10:11
|
|
|
Moim pierwszym anime był oczywiście Dragon Ball który oglądałam (w telewizji) wraz z moim bratem. Byłam od tego anime uzależniona xd. Wraz z końcem wszystkich serii DB sięgałam po kolejne anime na jakie się natknęłam... |
|
|
|
swistok_007
Evangelion 1.11 ;]
|
Wysłany: 18-06-2007, 16:58
|
|
|
Jak dla większości to nieświadomie Muminki. Takim na prawdę porządnym, świadomym, pierwszym anime to Neon Genesis Evangelion. Dzięki telewizji Hyper na którym był emitowany polubiłem anime :) |
|
|
Genji-san
|
Wysłany: 27-07-2007, 21:46
|
|
|
Hmm moim pierwszym anime (nie licząc Saliorek i gdzieś tam Slayersów z dziecińtwa)
był Inuyasha i X Clamp :D (cóż na niemieckim programie), ale to właśnie wtedy
zauroczyłam się japońską animacją :D :p |
_________________ "Yake-sou na kimi MISTIC EYES ....
Kimi dake ni hitomini oku no aizu"
|
|
|
|
|
Yamu-kun
|
Wysłany: 27-07-2007, 22:38
|
|
|
Pamiętam kilka anime z przeszłości: Dragon Ball, Captain Tsubasa, Slayers, Pokemon i hmm...Pszczółka Maja xD, ale najwcześniej był chyba DB.
Ponownie zaczęłem się interesować anime oglądając Hellsinga i Chobits kilka lat temu :D |
_________________ Pozdrawiam^^ |
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 28-07-2007, 13:23
|
|
|
Jakieś osiem lat temu moimi pierwszymi anime był Dragon Ball i Magic Knight Rayearth. Ze względu na brak dostępu do satelity zapomniałam o nich do czasu, kiedy moja młodsza siostra zwariowała na punkcie Oban Star Racers. Długo męczyła mnie o poszukanie openingu z anime, a ja przeszukując koleje strony dziwiłam się, że anime to nie tylko to co pamiętam z dzieciństwa. Odświeżyłam więc stare znajomości po czym przystąpiłam do odkrywania francuskiego dworu w Lady Oscar. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
|