Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Pierwsze anime. |
Wersja do druku |
Ryuzoku
|
Wysłany: 16-06-2004, 19:23
|
|
|
Cytat: |
Gdyby nie babcia to nigdy bym nie oglądała^^
|
gratuluje fajnej babci^^"
bo moje rodzicielstwo to stwierdza że znowu mi odbija i nie mam co z czasem robić jakbym mógł się uczyć...a potem sie dziwią że amm wstręt do szkoły... |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 16-06-2004, 19:26
|
|
|
dzięki!!XDDD
babcia mi nawet nagrywała^^ twierdziła, że te amerykańskie bajki są zbyt brutalne i takie brzydkie^^
ahhh zapomniałam oglądałam wszystko co na poloni 1 leciało |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 16-06-2004, 19:47
|
|
|
Xellas-amerykańskie brzydkie i brutalne owszem są, ale czy Anime nie jest brutalne to już wątpię, zwłaszcza Slayers bo tam jednak troche tej walki było:P
hmm...ok ogłaszamy konkurs na to kto nie oglądał niczego z pokroju anime na polonii1 ^^"
czemu wątpię że takowa osoba istnieje?:P
(nagrody brak:poprostu jestem ciekaw takich osobowości, bo nei pamiętam żebym spotkał kogo kolwiek kto by tego nie oglądał^^")
EDIT:ok kończymy off-topa bo to sensu nie ma:P |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-06-2004, 22:30
|
|
|
Pierwsze anime, nieświadomie bo było z angielskim dubbingiem:P, to "Sabre Rider". Oprócz tego na jedynce(?) były jakieś takie japońskie interpretacje bajek Ezopa i innych takich;P. Ale to było dawno, jeszcze kiedy dinozaury chodziły po ziemi;P. Pierwsze świadome anime nie pamiętam jakie było, chyba Zorro albo tradycyjnie Sailorki. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 17-06-2004, 10:38
|
|
|
Pierwsze, nieświadome to chyba Ulises. Lecialo to na TVP2 w okolicach mojej 2 klasy szkoły podstawowej, była to space opera luźno nawiązująca do ,,Odysei" Homera. Wówczas to na dwójce leciało kilka może nawet kilkanaście całkiem ładnych seriali animowanych dla dzieci o których dopiero po latach dowiedziałem się, że w ich powstaniu maczali palce japończycy.
Pierwsze świadome? Nie jestem pewien, chyba Dragonball, choć może wcześniej Mononoke Hime (nie jestem pewien które widziałem wcześniej), choć wówczas już od jakiegoś czasu miałem pośredni kontakt z anime (internet, Secret Serwice i nieśmiertelny Manga Room). |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 17-06-2004, 13:52
|
|
|
Ulisses to było anime? Jeśli tak, to to chyba jednak było moje pierwsze nieświadome, Pszczółki Maji nie licząc. Wprawdzie prawie nie pamiętam, o co w nim chodziło, ale oglądałam :> |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 17-06-2004, 14:10
|
|
|
Maja pierwsza :) A Ullises drugi ( nie wiedziałam^^" Widać człowiek się uczy całe życie:>) |
|
|
|
|
|
Mycha
|
Wysłany: 20-06-2004, 17:38
|
|
|
Moim pierwszym anime było:Pszczółka Maia, Muminki, Dragon Ball........i tak dalej........widziałam niektóre filmy Myiazakiego, Mononoke Hime, Tonari no Totoro, Sen to Chichro Kamukashi^^ |
_________________ I've been shining in my heart,
My love causes so much sorrow,
I broke my glance so qulietly,
Nothing special about what you did,
and nothing special about what you said.......^^ |
|
|
|
|
Soy
Siwa Wiedźma...
Dołączyła: 09 Sie 2004 Skąd: Morze Chaosu... Maksymalne odludzie... Status: offline
|
Wysłany: 02-09-2004, 17:38
|
|
|
szczerze mowiąc.... to ja właściwie anime oglądałam od zawsze ==''' (czyt. od tak dawna, że nawet nie pmiętam już, jak się nazywały) A pierwsze świadome to Yattaman :D Uświadomił mnie kuzyn, że toto japońskie i że toto sie nazywa anime, ale co czteroletnia dziewczynka może wiedzieć o geografii? A tak naprawdę, to zapewne (bo pewności jednak nie mam) Sejlorki :D . I Kapitan Tsubasa wersja dziecięca, ale tego nie lubiłam, bo nie mogłam się połapać o co chodzi XD |
_________________ The pain, your blood, your broke inside...
Screams you're in love...
Gacek jest dziwny... Ja też chcę czerwone okulary i maszynkę do rozciągania! Ale nie chcę chodzić nago po mieszkaniu, nah .___. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-09-2004, 11:32
|
|
|
O to chodzi, że piłka jest jedna, a bramki są dwie;P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Alucard
|
Wysłany: 04-09-2004, 22:04
|
|
|
Hmm Ulises, chodziłem wtedy do przedszkola ^^ Pamietam jeszcze Candy candy (ogladało sie toto jak serial obyczajowy). Był Jataman (czy jak to się tam pisze), którego oglądałem z Ysenem^^ oraz wiele wiele innych ^-^ Gdybym sie tak zastanowił to ja również ogladałem anime od bardzo młodych lat. Szkoda tylko ze wtedy nie miałem o tym pojęcia. |
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 05-09-2004, 11:31
|
|
|
Ulisses... pamiętam, oglądałem w czasch zamierzchłej młodości :P. Szukali królestwa Hadesa by ożywić towarzyszy. I była czwórka bohaterów, piątka jeśli liczyć komputer pokładowy. Ulisses, Telemach, taki mały robot (Nono chyba) i niebieskoskóra dziewczynka, Yumi chyba jej było o ile mi pamięć figli nie płata. A komputer pokładowy to chyba Schilka była. Odcinki pamiętam trzy i to przez mgłę XD.
A co do serii puszczanych przez tvp 2. Były jeszcze jakieś luźne interpretacje Kota w Butach i Calineczki... zastanawia mnie czy tam też przypadkiem Japończycy palców nie maczali. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 05-09-2004, 18:49
|
|
|
Przy Kocie w butach mieszali. Co do Calineczki - nie mam pojęcia. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Misao
yellow witch
|
Wysłany: 06-09-2004, 14:44
|
|
|
hmmm...nie licząc pszczółki mai, i anime z polonii 1 to jednym z pierwszych anime, jakie oglądałam to była japonska adaptacja bajek braci Grimm :D do tej pory mam je na kasecie xDD
co do świadomego anime to chyba Sailorki. ehhh te czasy ^.~ |
_________________ I cookie you cookie we cookie, and let us milk the cow xDD |
|
|
|
|
Ch4os
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 06-10-2004, 22:41
|
|
|
Jak większosć tutaj oglądałem nieswiadomie anime na polonii1 , potem u kolegi oglądałem Rannme 1/2 potem kilka innych tytułów. A potem zobaczyłem Slayersów w TV... |
_________________ "The vengeance of heaven is slow but sure!" |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|