Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-11-2012, 17:52
|
|
|
Gucia napisał/a: |
Ja poszukuje anime, przy którym można naprawdę sie pośmiać, nie musi być szczególnie głębokie i z sensem, żeby tylko miało zakręcony humor. |
Spróbuj też:
Kyouran Kazoku Nikki
Seto no Hanayome |
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 02-11-2012, 18:22
|
|
|
To może zobacz Makai Senki Disgaea Przynajmniej żartują o zabijaniu :P (wiem lepiej zagrać, nin nin nin, zummm , i'm a asassin :P)
Wpadło mi jeszcze go głowy Dai Mahou Touge ale widzę ze już było. |
Ostatnio zmieniony przez kokodin dnia 02-11-2012, 18:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
salek
|
Wysłany: 02-11-2012, 18:25
|
|
|
Zna ktoś dobre anime w klimacie cyberpunk? Najlepiej pełnometrażowe coś podobnego do Vexile |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 02-11-2012, 18:31
|
|
|
Apleseed i Ghost in the Shell, z tego co mi podpowiada listing, ale Vexille nie widziałem. Ja z cyberpunku najbardziej cenie Armitage III ovkę i dual matrix jako coałość. Poza tym świetna mangą jest Gunnm ale ovka to tylko wierzchołek tej dobrości.
Z filmów możesz zobaczyć Metropolis ale to już inny cyberpunk |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 02-11-2012, 18:34
|
|
|
Poza tym co wymienił kokodin może być jeszcze: Serial Experiments Lain, Texhnolyze i Akira. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
salek
|
Wysłany: 02-11-2012, 18:47
|
|
|
dawajcie jeszcze chory leże i nie mam co oglądać ;) a i dzieki za to co już podaliście a i Vexile ma ciekawą fabułę o tym jak władza chce manipulować ludźmi POLECAM! |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 02-11-2012, 20:01
|
|
|
Gatunek jest chwilowo wymarły, więc to jak wyciąganie trupów z szafy. Ale ostatnimi czasy był jeden a niedawno drugi i trzeci odcinek filmowej opowieści Mardok Scrumble taki mocno hardcorowy cyberpunk w dobrej formie. ale to dopiero połowa cyklu, a z 3 filmów można u nas zobaczyć 2 , tak więc będziesz czekać ok 5 lat na zakończenie:P
Ghost in the Shell to 5 filmów lub 3 filmy i poprzedzające je ok 54 odcinki serialu. Więc to już jest sporo. Do gatunku pasują też Bubblegum Crisis i związany z nim uniwers AD Police. Key the Metal Idol, choć to jest serial specyficzny i miejscami przegadany.
Poza tym jeszcze Cassern Sins i Saikano by trochę podchodziły ale to drugie to już strzał daleki. |
|
|
|
|
|
salek
|
Wysłany: 03-11-2012, 09:33
|
|
|
gdzie obejrze wszystkie odcinki serialowe ghost in the shell? |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 03-11-2012, 10:26
|
|
|
Oficjalnie na własnym odtwarzaczu dvd z oryginalnych płyt wydanych w Polsce. Nieoficjalnie musisz poszukać sam. Niestety takie informacje są regulaminowo zabronione na forum. Zachęcam do lektury regulaminu forum. |
_________________ kokodin pisze się zawsze z małej litery
Jeżeli mówił bym normalnie , nie było by sensu ze mną rozmawiać.
Miłośnik wszystkiego co czarne, zielone, żółte lub okrągłe.
Jeżeli to czytasz to się nudzisz.
|
|
|
|
|
Gucia
|
Wysłany: 03-11-2012, 11:54
|
|
|
Dzięki za odp. Mam w czym wybierać, starczy mi na długie jesienne wieczory. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Quayle
Gość
|
Wysłany: 12-11-2012, 17:48
|
|
|
Witam. Poszukuję jakiejś niebanalnej komedi szkolnej (może zawierać element nadnaturalny), podobnej do "Hatsuki Limited", "Kokoru Connect", "Melancholia Haruhi suzumiyi" czy "Setiokai Yakuindomo" . Interesuje mnie seria w miarę mozliwości nowa, ale już zakończona. |
|
|
|
|
|
fleischman
|
Wysłany: 12-11-2012, 21:56
|
|
|
Przez chwilę zastanawiałem się w którą stronę Kokoro Connect jest komedią, ale niech będzie i domyślam się, że może chodzić o coś trochę poważniejszego.
Wśród niebanalnych tytułów pozycją obowiązkową jest Ouran High School Host Club. Nodame Cantabile również jest w pewnym sensie komedią szkolną (choć trochę starszą, bo bohaterowie są 20+), choć tu tematyka jest dość specyficzna i osoby z uczuleniem na muzykę klasyczną raczej powinny się do niej nie zbliżać ;) |
|
|
|
|
|
MaDeR Levap
|
Wysłany: 12-11-2012, 22:02
|
|
|
Kokoro Connect nie jest komedią, chyba że ktoś lubi, jak się faceta kopie tam gdzie go boli najbardziej. :P Ta scena była, uh... nie, nic nie mówię. |
_________________ Sanity is overrated. |
|
|
|
|
Kon Art Ichiwa
J-rock fanboy
|
Wysłany: 01-12-2012, 16:34
|
|
|
Ostatnio obejrzałem, anime Beck i bardzo mi się spodobało. Mam pytanie, czy są jeszcze inne godne polecenia anime, w których bohaterami są członkowie zespołu muzycznego??:)
Z góry dziękuję za pomoc:) |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
|
Wysłany: 01-12-2012, 17:52
|
|
|
W zupełnie innych kontekstach są. Ale nie spotkałem się z odpowiednikiem, gdyż:
Nana jest dużo bardziej mroczna, dorosła i niegrzeczna, poza tym opowiada nie o Zespole a o dwóch dziewczynach, z których jedna jest w zespole,
- Spoiler: pokaż / ukryj
- druga ląduje w obozie konkurencji
Do K-On-a na poważnie nie podejdziesz, bo się nie da. Co prawda są tam w pierwszym sezonie próby kupna gitary, nauki gry, obozy treningowe, ale wszystko kończy się masywną ilością scen o jedzeniu ciastek.
Nodame Cantabile z kolei opowiada o muzykach klasycznych.
Poza tym masz jeszcze Gravitation i trochę bardziej niż przyjacielskich bohaterów względem siebie. Balck Haven z kosmitami w tle oraz Ditroid Metal City Którego nawet nie sprecyzuję :P
Ogólnie drugiego Becka w świecie niema. |
|
|
|
|
|
|