Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? (v2) |
Wersja do druku |
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 11-05-2013, 16:02
|
|
|
Fate/Stay Night? |
|
|
|
|
|
scyllus
|
Wysłany: 11-05-2013, 16:40
|
|
|
Quayle napisał/a: | Witam poszukuję czegoś podobnego do tytułów takich jak "Baccano!", "Durarara", "Monster", "Black Lagoon", "Fate/Zero", "Kara no Kyoukai", "Devil May Cry" czy cyklu rozpoczętego przez "Bakemonogatari". |
Z nowinek-Psycho Pass-strzelają, akcja jest, bohaterowie 15lat nie mają choć recenzje mieszane.
Ze starszych pozycji wspomniane pare postów wyżej przez Tren Darker Than Black orazCowboy Bepop. Tu mieszanka sf/akcji na wysokim poziomie.
Z produkcji Type-Moon(serie Fate/ Kara no Kyoukai) mamy jeszcze anime którego nie ma-Tsukihime oraz Canaan .
Chamską sieczkę w stylu Roberty to w Gantz uświadczysz, ale nie polecam. (Choć manga jest całkiem całkiem).
Jeśli o machanie mieczem się rozchodzi to jeszcze Berserk stare ale zacne dark-fantasy, i Seirei No Moribito tu pięknie zanimowana walka, choć seria dużo spokojniejsza od wymienionych. Pozdrowienia![/b]
P.S Trigun to znów sf, początkowo komedia, końcówka mocno dramatyczna, ale giwery są jak trzeba.[/b]
P.S 2 No i oczywiście...Hellsing wampiry, akcja, krew- oglądać raczej w wydaniu OVA, choć stara seria ma swoich fanów.[/b] |
|
|
|
|
|
kokodin
evilest fangirl inside
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 11-05-2013, 17:40
|
|
|
Gość napisał/a: | Witam poszukuję czegoś podobnego do tytułów takich jak "Baccano!", "Durarara", "Monster", "Black Lagoon", "Fate/Zero", "Kara no Kyoukai", "Devil May Cry" czy cyklu rozpoczętego przez "Bakemonogatari". |
Wiesz, każdy z tych tytułów jest jednak inny.
Z tych mroczniejszych pasowały by Darker tahn Black, Witch Hunter Robin, Ergo Proxy. Bardziej w stronę strzelaniny Michiko to Hatchin lub nawet Noir. Do uniwersum Fate pewnym uzupełnieniem jest Tsukihime. Devil May Cry z mojego listingu proponuje Trinity Blood , Hellsing i Claymore. Co do Bakemonogatari to XXXHOLiC (fabularnie, bo pomijam romans i fanserwis) ewentualnie Mushishi, które samo w sobie jest ok. |
|
|
|
|
|
Quayle
Gość
|
Wysłany: 11-05-2013, 18:56
|
|
|
Jestem wdzięczny za sugestię. Po przeczytaniu recenzji myslę, że na pewno zabiorę się za
"Darker than Black", "XXXHOLIC" i "Noir". Odnośnie "Canaan" to słyszałem niepochlebne opinie które mnie zniechęciły, podobnie jak "Fate stay/night" (zwłaszcza że ukończyłem visual novel). Główne kryterium jakim się kierowałem to dosyć ciężki klimat i ponadprzecietny poziom brutalności, a także poważniejsi i co najmniej niejednoznacznie pozytywni bohaterowie (dobrotliwy Araragi jest tu wyjątkiem). |
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 12-05-2013, 09:55
|
|
|
Gość napisał/a: | Główne kryterium jakim się kierowałem to dosyć ciężki klimat i ponadprzecietny poziom brutalności, a także poważniejsi i co najmniej niejednoznacznie pozytywni bohaterowie (dobrotliwy Araragi jest tu wyjątkiem). |
Shigurui pasuje idealnie, o ile lubisz samurajskie klimaty. |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 12-05-2013, 11:23
|
|
|
Cytat: | Do uniwersum Fate pewnym uzupełnieniem jest Tsukihime. |
Z tym, że Tsukihime to wyłącznie gra i manga. Nie istnieje anime "Tsukihime". |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
|
|
|
|
MoonCrusher
Gość
|
Wysłany: 12-05-2013, 15:43
|
|
|
Hej, zastanawiam się czy bylibyście w stanie mi pomóc. Szukam komedii romantycznej/haremówki która ma wyraźnie zarysowane zakończenie (gdzie bohater wybiera jakąś pannę, niekoniecznie muszą zacząć ze sobą chodzić, ale żeby było widać, jaką dziewczynę wybrał/wyznał miłość/zrobił krok w tym kierunku - wiecie o co mi chodzi). Bardzo lubię tego typu anime, ale męczy mnie częsty status quo na końcu serii. Poszukuję serii z ostatnich dwóch/trzech lat (starsze anime zapewne widziałem, gdyż kiedyś oglądałem tego sporo). Nie mam nic przeciwko aby było to anime powiedzmy ze "średniej" półki, nie musi być nic wybitnego. Będę wdzięczny za wszystkie sugestie. Z góry dziękuje. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 12-05-2013, 17:11
|
|
|
Jeżeli może wybrać dwie, to Futakoi Alternative.
Ponadto Love Hina (w mandze wybrał, anime nie znam).
Clannad też pasuje. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Piotrek
Nikt niezwykły
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 12-05-2013, 18:11
|
|
|
Slova napisał/a: | Ponadto Love Hina (w mandze wybrał, anime nie znam). |
Wybrał.
Nada się też Amagami SS, Megami-sama, Ai Yori Aoshi, Ano Natsu de Matteru, Final Approach, Green Green, Hatsukoi Limited, High School DxD, Igano Kabamaru, Kaichou wa Maid-sama, Kannagi, Kami-sama Kazoku, Kimagure Orange Road, Kimikiss Pure Rouge, Maison Ikkoku, Marmalade Boy, Midori no Hibi, Myself; Yourself; Nodame Cantabile, Onegai Teacher, Onegai Twins, Rosario to Vampire, Seto no Hanayome, Shuffle, sola, To Heart, Toradora. Mimo braku klarownego zakończenia warto obejrzeć School Rumble. Pierwszorzędna komedia romantyczna, niestety ucięta. |
|
|
|
|
|
MoonCrusher
Gość
|
Wysłany: 12-05-2013, 21:59
|
|
|
Wow, sporo tych tytułów. Część widziałem, ale kilka jest dla mnie nowością. Jeszcze raz dzięki. Po obejrzeniu pod rząd trzech tytułów gdzie bohater nikogo nie wybrał (trzeba mieć pecha) w końcu obejrzę sobie coś bezstresowo. |
|
|
|
|
|
Sasaharu
Gość
|
Wysłany: 13-05-2013, 14:15
|
|
|
Witam. Ostatnio obejrzalem ostatnie odcinki "Black Lagoon" i przeczytałem mangę "Sanctuary". W związku z tym zastanawiam się, czy istnieje jakieś anime poruszające temat yakuzy, lub przynajmniej takie, w którym japońska mafia odgrywa istotną rolę. |
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
|
Wysłany: 13-05-2013, 19:23
|
|
|
Kaiji. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 13-05-2013, 19:35
|
|
|
Kateikyoushi Hitman Reborn ;)
Pewnie jednak nie taką japońską mafię masz na myśli, więc możesz zaryzykować Crying Freeman (choć większą rolę odgrywa tam chińska mafia od yakuz i manga ma raczej sporą przewagę nad anime). |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
1992
Gość
|
Wysłany: 14-05-2013, 19:29
|
|
|
Witam poszukuje anime z gatunku:Romans,Dramat, może to być coś jak Kimi ga Nozomu Eien, Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora,ef - a tale of memories,ef - a tale of melodies tylko ze ma być z nieszczęśliwym zakończeniem najlepiej coś takiego jak Sola z góry dziękuje. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|