Czy jest coś czego nie lubicie w Slayers?? |
Wersja do druku |
natalya_msh
Dołączyła: 02 Lut 2003 Skąd: z domu w moim mieście :) Status: offline
|
Wysłany: 27-02-2003, 12:00 Czy jest coś czego nie lubicie w Slayers??
|
|
|
Jak wiadomo forum o Slayersach, dla wielu odwiedzajacych Wszechbiblię anime #1, ale jest może coś co was widocznie denerwuje albo irytuje w serii tv?? |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-02-2003, 12:14
|
|
|
W serii TV: mowki Amelii, zwlaszcza, jesli zlezie sie z Philionelem.
W reszcie: smiech Nagi.
Te siostrzyczki (ponoc to naga jest zaginiona siostra Amelii) potrafia niezle wkurzyc... |
|
|
|
|
|
natalya_msh
|
Wysłany: 27-02-2003, 13:29
|
|
|
hehheh, tera akurat w tvn7 Amelia miala gadki. kiedys sie wqrzalam na nich, ale teraz ze smiechu sie tarzam |
|
|
|
|
|
X-chan
|
Wysłany: 27-02-2003, 13:40
|
|
|
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... W zasadzie przeszkadza mi tylko brak Xellosa w pierwszej serii i mała ilość Podstępnego Kapłana w TRY... Kiedyś jeszcze irytowała mnie Martina, ale to już przeszło :D |
|
|
|
|
|
raflik
Fenomen na jedną noc
Dołączył: 14 Lip 2002 Skąd: Z nicości swego akademickiego pokoju Status: offline
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-02-2003, 15:20
|
|
|
mnie glownie irytuje Deginsin polski albo czasami śmieszy<Zdechła Żaba>:D
i jak jusz to pora emisji i to ze Opening i Ending były takie same<raz widziałem w TV ORGINALNY opening slayers TRY :shock: > |
_________________ Hollogram Summer - The Night of Wallachia
Fenomen na jedną noc |
|
|
|
|
Xeloss
The Shadow of Death
|
Wysłany: 27-02-2003, 15:36
|
|
|
Ja też widziałem opening TRY na RTLu. To był bodajże 2 odcinek TRY'ja, hehe.
Wracając do tematu: Mnie także irytuje jak cały czas jest ten sam opening, albo tłumacz zasypja przy pracy i pisze przez sen dowcipy o golengusach, czy tam, co tam mniała na myśli, lub robi wierszyki czarów... Czytał ktoś artykuł kawaja "problemy z polskim tłumaczeniem" :?: |
_________________ Sore wa himitsu desu |
|
|
|
|
natalya_msh
|
Wysłany: 27-02-2003, 21:24
|
|
|
opening z Try lubię, ale denerwuje mnie muzyczka w tle.... a "Breeze" według wielu jest najlepsze z muzyki w openingach..... ee tam nie ma to jak swojski :P klimacik w openignu z Nexta
Pora emisji rzeczywiscie jak pol doopy (upsik...^^') za krzaka, ale na szczęście jakiś mądry człowiek wymyślił showview w wideo (w końcu wszyskie Slayersiki w porządnej kolejności na kasetkach :D ) thx, Bogowie!! |
|
|
|
|
|
Hell_Cross
|
Wysłany: 27-02-2003, 22:18
|
|
|
widze ze was irytuja tylko sprawy techniczne (bledy w tlumaczeniu itp) natomiast mnie irytuje to co w wiekszosci serii anime: ze to glowny bohater musibyc ten najpotezniejszy najwspanialszy itp. nie zebym nie lubila Liny no ale sorry to ONA zawsze jest ta najlepsza czarodzjeka to ONA jest najpotezniejsza i to ONA zawsze pokonuje wrogow i co najgrosze wszyscy bohaterowie sa za nia daleko w tyle wprawdziew oav i movie moce Liny i Naghi sa identyczne nio ale to tylko w tych produkcjach a w serii TV?! wprawdzie Luna - siostra Liny jest od niej potezniejsza nio ale nie mamy okazji sie o tym przekonac w serii tv i to zreszta nie tylko w slayers glowny bohater jest ten naj naj (chociazby w tak znanyh pozycjach jak dragon ball czy sailor moon) ........ |
|
|
|
|
|
X-chan
|
Wysłany: 28-02-2003, 10:22
|
|
|
No ale... Komuś trzeba kibicować... Poza tym, dlatego właśnie ktoś jest głównym bohaterem: bo jest naj... |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 28-02-2003, 10:23
|
|
|
Ale można się cieszyć, że tutaj główna bohaterka to nie jakaś tam przesadnie słodka i pobożna, grzeczna i dobra panienka :) |
|
|
|
|
|
X-chan
|
Wysłany: 28-02-2003, 10:26
|
|
|
ka_tka napisał/a: | Ale można się cieszyć, że tutaj główna bohaterka to nie jakaś tam przesadnie słodka i pobożna, grzeczna i dobra panienka :) | Pobożna i grzeczna Lina... Koszmar wszystkich generacji Mazoku... Kolejna wojowniczka o Miłość i Sprawiedliwość... :shock: :wink: |
|
|
|
|
|
Dąbi
|
Wysłany: 28-02-2003, 10:40
|
|
|
A wady parę rzeczy które ja bym poprawił :wink:
- niekonsekwencja w kreacji postaci w poszczególnych seriach --> w serii Try Zelgadiss który jest 2 co do potęgi postacią drużynki po Linie jedynie robił za tło, podobnie zresztą jak reszta.
- jak dla mnie za mało walk bronią ( czepiam się ale generalnie o ile w serii pierwszej i drugiej widać było że broń jest w użytko to w Try już nie.
- niska brutalność ( lud pragnie krwii a nie osocza :twisted: )
- smoki z Try.... to nie wyglada jak smok za bardzo :/ powinny być jak w Next bo wprowadza to niepotrzebny chaos
- gdzie są openingi i endingi originalne ??
- niekonsekwencja w tłumaczeniu jeden czar ma 8 nazw a 6 różnych czarów jedną
To tyle jak mi się coś przypomni to jeszcze dorzucę 8) |
_________________ Ludzie i narody będą działać racjonalnie, kiedy wyczerpią wszystkie inne możliwości. ^^ |
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 28-02-2003, 11:28
|
|
|
Plus każdy z tych czrów ma 10 formułek |
|
|
|
|
|
Airi-Chan
|
Wysłany: 28-02-2003, 11:58
|
|
|
Ja tam tłumaczenie jeszcze jekoś zcierpię (z bólem),
ale najbardziej się zawiodłam na ostatnim odcinku Try.
Seria się kończy, a zostaje masa pytań. :cry: |
|
|
|
|
|
MrBat
|
Wysłany: 28-02-2003, 15:31
|
|
|
rzeczywiscie za mało jest walk na bronie (fizyczne...) i wogóle jest brak scen batalistycznych ^_^ za mało humoru w podniosłych scenach (ech...taki moj gust ^^) za mało bohaterów drugoplnowych... |
_________________ "- Postanowiłem zająć się czymś porzyteczniejszym dla ludzkości.
- Czym pastorze ?
- Rozszczepianiem atomów." |
|
|
|
|
|