Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Ulubiony "zły" bohater |
Którego z głównych "złych" najbardziej lubisz? |
Copy Rezo |
|
10% |
[ 11 ] |
Gaav |
|
14% |
[ 15 ] |
Phibby |
|
19% |
[ 20 ] |
Shabranigdo |
|
3% |
[ 4 ] |
Valgaav |
|
47% |
[ 49 ] |
Dark Star |
|
4% |
[ 5 ] |
|
Głosowań: 62 |
Wszystkich Głosów: 104 |
|
|
|
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 24-09-2008, 17:57
|
|
|
<------------------------------------
'Nuff said ;3 |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 24-09-2008, 19:10
|
|
|
Ponieważ na liście nie ma oryginalnego Rezo, oddałem głos na Gaava. Fajny gość :) |
|
|
|
|
|
Martii666
Slayers Fan
|
Wysłany: 25-09-2008, 19:05
|
|
|
;] Valgaav ;) był super xD |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-11-2008, 17:32
|
|
|
U mnie też Valgaav, nie był taki zły do końca, on po prostu skupiał się na skutecznym działaniu i realizacji swojego planu , bo nie widział innej drogi dla odbudowy świata.
Podoba mi się scena w której zdał sobie sprawę że ulega dezintegracji, powiedział wtedy przy ładnej smutnej muzyczce, umieram moje ciało zamienia się w proch - czy coś do tego zbliżonego. |
|
|
|
|
|
Costly
Gość
|
Wysłany: 15-11-2008, 20:08
|
|
|
Widziałem tylko angielską wersje i tam padło trochę odmienne stwierdzenie - "At last, I die. Now all returns to white".
Ja stawiam na Halcyfora. To była postać przelotna tylko, pojawiająca się na początku serii Next. Nie wiem czy kojarzycie, mag który zawarł pakt z mazoku. Do ankiety nic dziwnego że nie trafiła. Choć jak myślę o "tych złych" to jakoś on mi najlepiej utkwił w pamięci. |
|
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-11-2008, 15:18
|
|
|
Tak?, najwidoczniej mi się coś pokopało, ściągnę sobie ten odcinek w wersji japońskiej, i w wolnej chwil, tą jego kwestie sobie przetłumaczę. |
|
|
|
|
|
Rin-Sama
|
Wysłany: 14-12-2008, 19:03
|
|
|
Mój ulubiony zły to oczywiście Valgaav...najlepszy(według mnie) bohater, nie tylko z "tych złych" ale żaden dobry też mu nie dorównuje... |
|
|
|
|
|
Piontek
człowiek z lasu
|
Wysłany: 15-12-2008, 20:07
|
|
|
Ja najbardziej polubiłem kopie Rezo. Na początku był tylko posłusznym klonem lecz potem zrobil się fajny no i otwyrzył oczy no i połączył się z bestią zanfara. |
_________________ Znajdę cię gdziekolwiek byś nie był... I zabiję Cię... Rozerwę Cię na pół... Zmiażdżę twoje kości i zjem twoje ciało.. Wypiję twoją krew... Pochłonę Cię. |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 28-12-2008, 22:24
|
|
|
Saygram |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-01-2009, 23:40
|
|
|
Saygram? Nie znam faceta, napisz o nim Loko w wolnym czasie coś więcej.
A dziękuje IKa, widzę że mu oczko świeci. |
Ostatnio zmieniony przez Loko dnia 03-01-2009, 23:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 04-01-2009, 00:44
|
|
|
Nie dziwie się że niewiele osób o nim nie słyszało bo był postacią występującą krótko, a pamiętam go jeszcze z czasów odległych gdy nie rozumiałem połowy oglądanych rzeczy.
Cytat: | Ja stawiam na Halcyfora. To była postać przelotna tylko, pojawiająca się na początku serii Next. Nie wiem czy kojarzycie, mag który zawarł pakt z mazoku. |
to właśnie ten mazoku. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Altruista -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-02-2009, 16:01
|
|
|
Dla wszystkich fanów Seigrama ( i głównie z nudów) przetłumaczyłem tekst z linku który poddała wcześniej IKa. http://kanzaka.wikia.com/wiki/Seigram
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Seigram the Formless (tłumaczone także jako: Saygram the Faceless) to niskiej rangi mazoku, który początkowo służył Greater Beast Zelas Merallinum a następnie przeniósł się na stronę Chaos Dragon Garv. W japońskiej wersji dubbinguje go Yousuke Akimoto a w Central Park Media-Robert O'Gorman. Jego imię dobrze oddaje jego wygląd; jego ciało jest ledwo humanoidalne (jednakże jest to częsta cecha wśród niskich rangą mazoku), jego wyróżniającą się cechą jest biała maska w miejscu gdzie powinna być twarz. Jednakże, maska nie jest częścią jego fizycznej manifestacji - to Pledge Stone dla Pledge of Immortality, które zawarł z Halcyform aby pomóc mu w przejęciu kontroli nad Gildą Czarowników w mieście Atlas. W powieści, po tym jak Lina Inverse udaremniła jego plany, porzucił służbę Greater Beast tak aby umożliwić sobie dokonanie na niej zemsty. (Należało tak zrobić ponieważ Zelas została zrekrutowana przez Hellmaster Fibrizo).W anime, zasugerowano, że pracował on już dla Garva kiedy spotkał czarowników w mieście. Następnie został pokazany u boku Garva, który oddał mu część swojej mocy i udowodnił, że jest prawie niepokonany w walce. Ostatecznie, Linie udało się pokonać go ostrzem Ragna z pomocą Xellossa. W powieściach, po tym jak został poważnie zraniony podczas walki w mieście Atlas, Seigram połączył się z zabójcą Zuuma, stając się pół-mazoku. Zwabili Linę do Vezendi i zastawili na nią kilka pułapek. Żadna z nich nie poskutkowała, jednak na końcu Lina ponownie użyła Ostrza Ragna pokonując ich obu. W mandze nie pojawił się ani Seigram ani Zooma. Jak na niskiej rangi mazoku, Seigram jest dość szybki i twardy. W opowieściach, Seigram był jedynym niskiej rangi mazoku, który przeżył bezpośrednie uderzenie Miecza Światła pomimo tego, iż był tak ranny, że musiał połączyć się z Zuuma, żeby znowu móc walczyć. Ponadto, pomimo faktu, iż jego jedynym środkiem teleportacji było wycofanie się na stronę astralną i pojawienie się w innym miejscu, wydaje się, że potrafił dokonać tego z taką prędkością iż trafienie go zaklęciem czy bronią było bardzo trudne.
Nie wiem czy to dobrze przetłumaczyłem, ale mniej więcej tak to wygląda. |
|
|
|
|
|
Kaori_Hiro
|
Wysłany: 16-02-2009, 23:44
|
|
|
Postawiłam na Valgaava. Wydaje mi się, że ze wszystkich złych miał najciekawszą osobowość |
|
|
|
|
|
annie2021
annie2021
|
Wysłany: 20-02-2009, 17:14
|
|
|
Oj tam... Phibby byl najlepszy xD Moim zdaniem scena walki na koncu NEXT byla najlepsza ze wszystkich bitew w innych częściach;p |
_________________ Bez miecza w dłoni nie mogę cię ochronić, a z mieczem w dłoni nie mogę cię objąć |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|