Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Z Naagą, z grupą czy jeszcze inaczej??? [uzasadnienie] |
Z kim kontunuacja? |
Lina i Naaga |
|
0% |
[ 0 ] |
Lina i Grupa |
|
73% |
[ 19 ] |
Lina i jeden wcześniejszy bohater |
|
0% |
[ 0 ] |
Lina sama |
|
0% |
[ 0 ] |
Lina i ktoś nowy |
|
7% |
[ 2 ] |
Bez Liny >najgłupsza opcja = ="""< |
|
19% |
[ 5 ] |
|
Głosowań: 4 |
Wszystkich Głosów: 26 |
|
|
|
Wersja do druku |
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 29-04-2004, 20:44
|
|
|
Na stosik :) nie obrażać mi Sylphil...
Ysen masz u mnie dużego plusa za wypowiedź poniżej :) |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..."
Ostatnio zmieniony przez Zegis Black Priest dnia 29-04-2004, 20:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 29-04-2004, 20:48
|
|
|
Dla mnie Sylpheel jest najmniej sztuczna w całym anime. I na pewno nie jest mdła, trzeba ją tylko bliżej poznać. Ale nie bój się,z tego co zauważyłem mało która dziewczyna ją lubi:P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 29-04-2004, 20:49
|
|
|
"Linka z tyłu?? Muszę to cudeńko przeczytać ;)"
Kto to na stosik ja się pytam???;P
No co poradzę, że jest taka ciapowata?>< |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 30-04-2004, 20:06
|
|
|
Mały offtop - nikt jakoś o tym nie wspomniał, ale mi nazwa tego tematu się trochę śmiesznie kojarzy. Wam też;>?? |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 03-05-2004, 18:33
|
|
|
Ja tam lubię Sylphil^^
Jest urocza^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 03-05-2004, 18:37
|
|
|
<Zależy co tobie się kojarzy>
SYLPHIL!?!?!? Ne... ja za nią nie przepadam>_< Jest taka lukierkowata i lepka jak lizak mojej siostry ;P Nie lubię jej. Już wolę Filię - jest bardziej sympatyczna. |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 03-05-2004, 18:39
|
|
|
Bez Fili to się nie obejdze(szczególnie w zestawieniu z *_*Xellem*_*)
a do Syl nic nie mam,ma dobre czary ochronne, jest tak delikatna, że aż wzbudza we mnie sympatie |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 03-05-2004, 18:51
|
|
|
Chimeria - sądzisz ludzi po pozorach:P. Co zaś do skojarzeń, to każdemu facetowi wszystko się z zasady z jednym kojarzy, zwłaszcza takie pytania^^. |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 03-05-2004, 18:52
|
|
|
No, no kosmate myśli się kłaniają^^ chociaż głupio się przyznać ale mnie ten tytuł też się na początku tak skojarzył^^''''''' |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 03-05-2004, 18:57
|
|
|
No widzisz:P. |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 03-05-2004, 21:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 03-05-2004, 21:22
|
|
|
Z grupą. Jakoś ciężko mi jest wyobrazić sobie Slayersów bez Gourrego, Zela, Amelii, Xella, Filii, Martinki, Sylphil i reszty. Może nie chciałabym, żeby Lina podróżowała non stop z całą tą gromadą naraz (to mi sie stasznie kojarzy z wiedźmińskimi hulajpartiami - jakies 10 osób to chyba za dużo...), ale z częścią z nich - napewno! Nawet na zmianę.
A teraz ważne. Z drużyny wykluczyłabym Amelię (bo mnie okropnie denerwuje) i... Gourry'ego!!! Jego wprawdzie bardzo lubię, ale czy nie wydaje wam się, że seria NEXT nabrała takiego genialnego dramatyzmu, kiedy go zabrakło? No i wkońcu coś mogłoby ruszyć między nimi, gdyby trochę za soba potęsknili... Idealnie byłoby, gdyby Lina miała wreszcie poważną rywalkę... nie Sylphil (chociaż ostatecznie... może), ale kogoś, kto namieszałby w wielce skomplikowanym życiu uczuciowych naszego Blondyna. A jeżeli w końcu mieliby się rozstać (mam na myśli Gourrego i Linę), to zostawałby jeszcze Zel^^. Co do Filii i Xellosa, to niech to się rozwija po swojemu, przeszkadzać nie bedziemy. Oni i bez mojego komentarza kiedyś się zejdą... oczywiście w bardzo spektakularny sposób. A Sylphil? Niech zostanie. Ona jest przesympatyczna, tylko mam wrażenie, że autorzy traktują ją po macoszemu. POza tym, myślę, że ona i Lina są świetnymi przyjaciółkami. Amelia przecież w ogóle się z Liną nie rozumieją! Rozbieżność charakterów jest tu widoczna zbyt dobrze. A Lina i Filia? Hmmm... Niech będą, ale chyba Filia nigdy nie bedzie potrafiła do końca wczuć się w sytuację Liny - chociaz kto wie...
Nadze mówimy NIE. Jest beznadziejna. Ogladałam wprawdzie tylko Perfekt, ale nawet jej śmiech uważam za przereklamowany... Ne wiem, jak Lina z nia wytrzymywała.
Lina z mniejsza rolą? Może byc. Tylko pod warunkiem, że żadna inna postać nie zajmie jej miejsca. Niech sobie będą na równi.
Tytuł następnej serii? Precz z AGAIN! LOVE - to jest to. Najlepiej, zeby była conajmniej dwa razy dłuższa, jeszcze śmieszniejsza, jeszcze bardziej dramatyczna, romantyczna i jeszcze ciekawsza! Tutaj potrzeba naprawdę mocnego udeżenia. Wprawdzie wątek ratowania całego świata uważam za mocno oklepany - jeżeli autozy wymyśliliby coś genialnego bez mieszania w to całego Uniwersum (ale Smoki i Demony - jak najbardziej), to super, ale jeżeli nie... no, miejmy nadzieję, że przynajmniej mocno zakręciliby akcję. I dodali kolejnych genialnych bohaterów - jak to tylko oni potrafią...
Chyba napisałam to zbyt Xellosowato - chaotycznie. Kongratulejszyns dla tych, którzy zrozumieli. Wybaczcie, trudno jest nawiązać do całej rozmowy, która tutaj się wywiązała... |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 03-05-2004, 21:26
|
|
|
Yumegari zrozumiałam!!!!!!! Właśnie wypisałaś wszystkie te chaotyczne rzeczy co mi po głowie latały^^ Zgadzam się z Tobą w 100% |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 03-05-2004, 21:59
|
|
|
Ja też się zgadzam, choć nie wierzę żeby coś takiego powstało:P. Mi też się wydaje, że traktują Sylpheel po macoszemu. A postać ma potencjał. To samo zresztą z Zelem. |
|
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 03-05-2004, 22:46
|
|
|
Co do wykluczenia Amelii:
Wykluczeniu Amelii mówimy stanowczo NIE! (Lepper też mówi o sobie w liczbie mnogiej ;P - dop. Nefeh) <ignore> Przecież jej czarno-białe spojrzenie na kwestie dobra i zła, wynikające z tego (i z pewnej innej, MNIEJSZEJ kwestii różniącej te dwie postacie, a związanej głównie z wyglądem...) napięcia pomiędzy nią i Liną oraz brawurowe parodiowanie Sailor Moon z narażeniem życia i zdrowia są jednym z głównych elementów komediowych serii. Wg. mnie Slayersi wiele by bez niej stracili.
Co do wykluczenia Gourryego:
Seria nabrała dramatyzmu, bo jego porwanie było dobrze zaplanowane i wplecione w fabułę. Gdyby tak wycięli go nie z kilku, a z całej serii to na pewno nie byłoby to takie efektowne. Zresztą Lina tęskniłaby pewnie za nim co najwyżej przez kilka odcinków, a potem zapomniała ;P (Nie słuchajcie go... On nie wie, co znaczy słowo "romantyczny" ^^"" - dop. Nefeh)
Co do spektakularnych zejść pary F/X:
Spektakularne to moze być najwyżej wysadzenie jednego przez drugiego w powietrze. I NIC WIĘCEJ ;P
Co do tytułu Slayers LOVE...
KIAAA!!! O_o <śmierć na miejscu> |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 03-05-2004, 22:53
|
|
|
Pożegnajmy Mazoku minutą ciszy<patrzy na zegarek>Oki wystarczy(:P)
Nefeh, wiem że Maz to czysty przedstawiciel swojej rasy za grosz romantyzmu>_<
A teraz wracam na front^^ Filia i *_*Xellos*_* się zejdą!!!!!!!(w końcu na pewno^^)
Ame można by wysadzić na jakiś czas może z Gourrym, żeby Lina była zazdrosna^^ |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|